Padėk gatvės vaikams

Laba diena,

Daugybė vaikų Lietuvoje anksti pradeda rūkyti, vartoti alkoholį ir net narkotikus vien todėl, kad jie negauna pakankamai dėmesio ir palaikymo. Lietuvoje alkoholį reguliariai vartoja net 34% paauglių, rūko apie 30%. Vaikų ir jaunuolių savižudybių rodiklis, tarp 15–19 m. paauglių, Lietuvoje yra ddidžiausias tarp ES šalių ir beveik 4 kartus viršija ES rodiklį. Pagal bendrąjį empatijos lygį tarp 130-ties tyrinėtų šalių Lietuva pateko į 130-tą vietą. Vaikams reikia ne daiktų – vaikams reikia pozityvaus dėmesio!!!

Mokslininkų teigimu situaciją galima kardinaliai pagerinti skatinant tėvus kokybiškai leisti laiką su vaikais (kartu žaisti, kartu tvarkytis, domėtis vaiko reikalais) ir didinant vaikų dalyvavimą organizuoto sporto užsiėmimuose. Šiuo metu sporto užsiėmimus Lietuvoje lanko tik apie 20% vaikų. Pagrindinė to priežastis yra kaina ir infrastruktūros trūkumas šalia namų.

Apie mus:

Kitoks arba draugiškas futbolas!
Mes buriame vaikus į draugiško futbolo treniruotes. Vaikus iš nepilnų, daugiavaikių, socialiai pažeidžiamų šeimų ir globos namų kviečiame lankyti futbolo treniruotes nemokamai kartu su kitais vaikais. Juos moko specialiai apmokyti, draugiški treneriai, vaikai išmokomi atsiprašyti, dirbti ir žaisti komandoje. 

Tai jau išbandyta Islandijoje  
Islandija nacionaliniu mastu įgyvendino masinio vaikų užimtumo sportu program. Per 14 m. nuo 1998 m., Islandijoje alkoholio vartojimas, 15-16 m. paauglių tarpe, krito nuo 42 iki 5 proc., bandžiusių narkotikus nuo 17 iki 7 proc., o rūkančių nuo 23 iki 3 proc.

Mes esame paramos fondas „Padėk gatvės vaikams”. Sudarome sąlygas sportuoti draugiškoje aplinkoje mažiau pasiturintiems ir globos namų vaikams. Mažiname socialinę atskirtį, vykdome alkoholio ir narkotikų vartojimo prevenciją vaikų ir jaunimo tarpe per sportą.

Tai reikšminga investicija į Lietuvos ateitį, kuri duos dividendus iš kartos į kartą.

Mumis rūpinsis šiandieniniai vaikai, tad investuokime, kad jie užaugtų gerais žmonėmis.

Mūsų tikslas jog Lietuvoje taptų gera, bei saugu gyventi!

Kartu su rėmėjais ir partneriais mes:

1. nuolatos apmokame už 70 vaikų futbolo treniruotes, sportinę aprangą, avalynę, stovyklas, inventorių, dalyvavimą varžybose.

2. globos namų vaikams organizuojame Gatvės vaikų dienos futbolo turnyrą;

3. sutvarkėme duobėtą M. Mažvydo progimnazijos, Vilniuje stadiono veją;

4. nupirkome ir padovanojome mokykloms 14 futbolo vartų; 

5. Pilaitės mikrorajone Vilniuje pastatytas dengtas futbolo stadionas, nes kartu su partneriais mums pavyko įtikinti Vilniaus m. savivaldybę ir LR Vyriausybę skirti tam lėšų;

6. Vilniaus savivaldybė priėmė mūsų siūlytą sporto infrastruktūros plėtojimo programą.

Jūs irgi galite prisidėti, kad daugiau socialiai pažeidžiamų vaikų galėtų leisti sau lankyti sporto užsiėmimus, turėtų sportines aprangas, dalyvautų stovyklose ir turnyruose. Netgi nedidelė suma turi didelę reikšmę, suteikiant vienodas galimybes socializuotis vaikams iš sudėtingos aplinkos. Reikia tik 50 eurų, kad vaikas visą mėnesį galėtų sportuoti saugioje aplinkoje, turėtų sportinę aprangą, dalyvautų stovyklose, varžybose ir būtų laimingas!

Mūsų lėšos veiklai yra gaunamos iš rėmėjų. „Padėk gatvės vaikams” ataskaitos skelbiamos viešai. Kviečiame įsitikinti, kad aukas naudojame tikslingai: http://www.padekgatvesvaikams.lt/ataskaitos/  

“Padėk gatvės vaikams” svarbiausi partneriai yra tokie žinomi žmonės kaip Marijonas Mikutavičius, Arūnas Valinskas, Algirdas Kaušpėdas, Andrius Mamontovas, Gitanas Nausėda ir kiti.

Lauksime jūsų atsakymo ir tikimes, jog norėsite prisidėti ir tapti mūsų partneriais!

Pagarbiai,

Paramos ir labdaros fondas “Padėk gatvės vaikams“

Projektų vadovas,

Algirdas Šumskis

+37060047862

www.padekgatvesvaikams.lt

www.facebook.com/padekgatvesvaikams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *