Sveikatos draudimas 2011

Čia galite pasidalinti gyvenimiška patirtimi, teisiniais, socialiniais klausimais (įstatymai, pašalpos, pilietybė) ir panašiai.
Andrius
Site Admin

Re: Sveikatos draudimas 2011

Post by Andrius »

kregzdutenr1 wrote::lol: Rimtai Qlumpi ko tu karsciuojiesi?!Ir dar tiek daug info smulkiai pridejai,paaiskinai?!saunuolis .as tai negaliu daug rasyti man pirstus nuo klaviaturos skauda. :cry:
Svarbiausiai kad kiekvienam sava patirtis kitaip.Zinai tie patys Olandai nesigaudo mokesciu sistemoje na kaikurie...
Kaip manai kodel visokie bondai CNV ir t.t padeda uzpyldyti ,deklaruoti mokescius ir.t.t.?

Beje geras butu klausimas ar kas nors is jusu priklausote kokiai darbo organizacijai ginanciai tavo teises kaip kad CNV ?

Ka reiskia vermogen?
Uw vermogen
•U bent jonger dan 65 jaar: uw vermogen mag maximaal € 20.661 zijn.
•U bent 65 jaar of ouder: Het hangt van uw inkomen af, hoeveel vermogen u mag hebben:
•Uw inkomen is € 0 tot en met € 13.978: uw vermogen mag maximaal € 48.011 zijn.
•Uw inkomen is € 13.978 tot en met € 19.445: uw vermogen mag maximaal € 34.336 zijn.
•Uw inkomen is meer dan € 19.445: uw vermogen mag maximaal € 20.661 zijn
Prašom sukurti naują temą šiam klausimui ;)
Aš pats nieko apie tokias nežinau...
Domantas

Post by Domantas »

Sveiki, aš šiuo metu esu full-time master student. Kol kas man užtenka Europos sveikatos draudimo kortelės, nes Ligonių kasos padengia medicinines išlaidas ir studentams užsienyje. Tačiau žinau, kad tik pradėjus kažkokį darbą, reikia susirasti vietinį draudimą. Bet jei tas darbas yra nepastovus. Tarkim kontraktas tik 4 mėnesiai internship statuso. Kaip reiktų elgtis šiuo atveju? Ar įsigyti olandišką draudimą? kaip elgtis, kai kontraktas baigsis? Gal yra studijuojančių ir dirbančių kas pasidalintų savo patirtim?

Ačiū!
Qlumpyz

Post by Qlumpyz »

jei gausi kontraktą, ten vietoj pas darbdavį ir klausk :)
jei įstatymas leidžia (apie ką darbdavys privalo išmanyti), tai tuo draudimu ir naudokis, arba tave nukreips pas "savą" draudiką...
kregzdutenr1

Post by kregzdutenr1 »

Naudinga info: Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een campagne gestart om mensen zonder zorgverzekering op te sporen en te beboeten.

Iedereen in Nederland krijgt medische zorg. Om dat te kunnen betalen, is iedereen die hier woont en/of werkt verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Nieuwe wetgeving maakt het mogelijk om vanaf 15 maart 2011 mensen zonder zorgverzekering op te sporen. Wie dan geen zorgverzekering heeft, krijgt een aanmaning en zal vervolgens worden beboet en alsnog door de overheid worden verzekerd. De premie wordt dan ingehouden op loon of uitkering.

Wie echter nú een zorgverzekering afsluit, krijgt géén boete.

Wie moeten zich volgens de wet verzekeren?

Iedereen die het nodig heeft krijgt medische zorg. Om die zorg te kunnen betalen, is iedere inwoner van Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Die verplichting geldt dus ook voor kinderen onder de 18 jaar. Mensen die niet in Nederland wonen, maar hier wel werken en loonbelasting betalen vallen ook onder de verzekeringsplicht ;)
tiktu1

Post by tiktu1 »

Sveiki..reik jusu konsultacijos. Pas mus su draugu(nesusituoke) tokia situacija:..jis gyvena olandijoj metus laiko, turi ta sofi nr yra draustas..o as laukiuosiu (gimdymas spalio vid.) ir planuoju is lt pas ji vaziuot. Tai kaip man su tuo draudimu? ar mane db nuvaziavus apdraus ten kas, nes nedaug man cia iki gimdymo belike, butent ta mano gimdyma ar apdraus? ar ten neturi reiksmes?...

kitam forume gavau ats: "kodel jie nedraus tavo gimdymo: cia draudimo kontraktas pasirasomas metams kasmet ir kadangi pas tave ner net puses metu, jie negali sumoket dali tu pinigu uz tavo sveikata, taip pat jie taves nedraudzia, jei bet karta per metus pavelavai susimoket draudima, o premijas vis tieks reik moket kas menesi." tai pagal ta atsakyma iseitu kad jei iki liepos neapsidraude tai ir vsio?..kazkaip nelogiskai..

gal kas ir rekomenduotumet kokiu draudimo kompaniju, i kurias galetumem tiesiogiai kreiptis ir klaust..

P.S. ir ten nuvaziavus ka man iskart padaryt? uzsiregistruot savivaldybej ar ta sofi nr bandyt gaut? ir kur jis isduodamas mokesciu inspekcijoj ar toj pacioj savivaldybej?

aciu uz bet kokia info
Greta

Post by Greta »

tiktu1 wrote:
gal kas ir rekomenduotumet kokiu draudimo kompaniju, i kurias galetumem tiesiogiai kreiptis ir klaust..

P.S. ir ten nuvaziavus ka man iskart padaryt? uzsiregistruot savivaldybej ar ta sofi nr bandyt gaut? ir kur jis isduodamas mokesciu inspekcijoj ar toj pacioj savivaldybej?

aciu uz bet kokia info

Tiesiogiai kreiptis galima absoliuciai i visas draudimo bendroves. Jei nuslepsi, kad esi nescia - tau nieko neuzmokes uz gimdymo paslaugas. Jei parasysi/pasakysi, kad esi nescia, jie ras buda kaip su tavim nesudaryt draudimo sutarties.

Kas del registraciju ir sofi numeriu, tai apie tai cia jau prirasyta daugelyje temu istisi romanai. Skaityk foruma ir viska rasi.

Sioje situacijoje tau kazkiek galetu padet skubi santuoka su tavo draugu, jeigu jis yra isiregistraves IND ir turi leidima cia gyvent ir dirbt (turi kortele is IND). Jeigu neturi, tai santuoka nieko nepades.
kregzdutenr1

Post by kregzdutenr1 »

Na betkokiu atveju draudimas reikalingas jei ruosiesi cia gyventi,bet siulau gimdyti Lietuvoje o jau tuomet cia atvykti kai jau vaiko metrikus busi susitvarkiusi.nes jei nori cia atvaziuoti pries gimdyma tai tavo draugas betkokiu atveju dali pinigeliu sveikatos draudimui tures damoketi.Mano atveju ar tai pat sv.draudima susitvarkiau tik nuo rugsejo men nes pries tai turejau kaip turistes draudima ,taigi mano vaikas gyme pries naujus metus ,gidymas ligonineje 5 dienos praleistos is ju ligonineje,sveikatos draudimas viska apmokejo be problemu,bet po naujuju metu gavome saskaita susimoketi nepamenu kiek bet 200 ar 300e,vistik pinigai,nes pasirodo as buvau apsidraudusi maziaunei puse metu,o gimdymo paslaugos ir Kramzorg visa tai virsyjo tam tikra suma ir t.t.
Na o jei vaika gimdysi cia ,po to reikes metrikus suitvarkyti,vazinetis i ambasada,internacionalu metrika is apylinkes isiimsi cia,po to Lietuviska metrika tvarkytis per ambasada,plius vaikui pasas reikalingas jei jis keliaus i Lietuva atgal,tai jums dar uz tas paslaugas kainuos siek tiek pinigeliu,taigi pagalvokite gerai kas labiau apsimoka.suprantu jei tevas cia dirba ir nori dalivauti gimdyme ,susdetingas atvejis.Beje vaikas gaus mamos pavarde jei jus nesusituoke ir gimdysite cia.... :(
Greta

Post by Greta »

As irgi patariu gimdyt Lietuvoj ir geriau tuos 200 euru ten atiduot i letena gydytojai, akuserei ir seselei, tai bent sveika vaika turesi ir prieziura po gimdymo. O cia gerai jei viskas gerai, bet jei biski kas ne taip, jei reikes operacijos, kraujo perpylimo ar vaikui kokios nors pagalbos, visa tai gali kainuot ne 200, o didele kruva pinigu. Nesiimsiu fantazuot kiek, nes ne neisivaizduoju tu ikainiu. Bet rizika gimdyt be draudimo cia labai didele.
tiktu1

Post by tiktu1 »

[quote="kregzdutenr1"] tai pat sv.draudima susitvarkiau tik nuo rugsejo men nes pries tai turejau kaip turistes draudima ,taigi mano vaikas gyme pries naujus metus ,gidymas ligonineje 5 dienos praleistos is ju ligonineje,sveikatos draudimas viska apmokejo be problemu,bet po naujuju metu gavome saskaita susimoketi nepamenu kiek bet 200 ar 300e...

Kokiame draudime cia draudeis?,,ir tas 5 dienas gulejai, nes komplikacijos kazkokios buvo?.
kregzdutenr1

Post by kregzdutenr1 »

Tavo atveju reiketu kuo gericiau prisiregistruoti apylinkeje ,sofi nr gausi jau is ju ,atsidaryti banko saskaita ,tuomet jieskotis sv.draudejo
,sekantis jieskotis seimos gydytojo kad prisirasytum,o jei jau laukiesi tas butina kuo greiciau,gydytojas tave sius pas tam tikra gimdyviu pribuveja ,gydytoja kuri stebi visa nestumo laikotarpi,ji atliks kraujo tyrimus ir t.t.

https://www.agisweb.nl
Mano draudejas agis.Komplikaciju taip buvo bet aciu dievui viskas gerai baigesi.Vaikas pilvuke sedejo tam tikra zodzio prasme ,neapsisukes,vandenu buvo per mazai ir t.t. (maniskis gyme operacijos metu Cezario pjuvis ;) ).As negaledavau ant nugaros paguleti ramiai kad eho patikrintu ;)
Post Reply