Vnz apie Tenerife galiu pasakyt tik tiek, kad vasara ten neapsimoka vaziuot. Yra arciau grazesniu vietu, taigi galima pasirinkt pigesne ir maziau varginancia kelione. Bet jei kas gaunat atostogas tik balandi-geguze, tai Tenerife atostogoms tinka, ypac su vaikais. Beveik viskas siaip jau orientuota i vaiku poilsi.
Pati sala man pasirode gana nyki pagal augmenija, auga beveik vien palmes, kitu augalu mazai. Na gal salos siaureje kitaip, nzn, ten nebuvau.
Labai metasi i akis, kad sala vulkanines kilmes, visur dideli ir mazi akmenys ir tokia raudona zeme, kartais atrode lyg Menulyje esu, kuris apgyvendintas ir tos palmes tokios dirbtines atrode... Nors tikrai grazios ir ivairios.
Metasi i akis ispanu nedisciplinuotumas, neorganizuotumas ir prigimtine tinginyste. Pvz Katalonijoje visa tai nesimeta i akis ir siaip ten zmones visai kitokie. Tenerifej toks dirbtinas ju mandagumas, kad oi...
Viesbuti buvau pasirinkus gera, kiemas buvo idealiai sutvarkytas, labai grazus baseinai, prisodinta labai daug palmiu ir siaip sodas labai fainai sutvarkytas.
Buvo nepaprastai gera garso izoliacija kambaryje, net nustebau. Ir siaip nei kambariui, nei voniai neturejau jokiu pretenziju. Be to, kambarys kai ir pageidavau buvo ramioje vietoje, su vaizdu i okeana, nebuvo jokiu masinu ir jokiu baseinu po nosimi. Patalyne vos ne nauja, akinanciai balta ir labai geros kokybes. Toki dalyka Ispanijoje gavau pirma karta.

Svarbiausia - lova buvo patogi ir spyruokles nelindo i sonkaulius.
Viesbutis buvo prie pat juros, taigi labai daug laiko praleidau vaiksciodama prie okeano ir sededama prie jo. Keleta kartu bandziau pagulet kieme prie baseino, bet nelabai kas, nes buvo labai daug vaiku... Tiesiog nesitikejau, kad 5 zv viesbutyje bus tiek daug vaiku. Man tai naujiena.
Beje, okeano vanduo toks melynas, melynas ir labai triuksmingas. Visas dienas bangos riaumodamos musesi i kranta... O dangus irgi labai melynas, tiesiog labai labai melynas, kartais net akys jo bijojo. Po pora kartu per diena virs galvos susirinkdavo labai tamsus, kazkokie bauginantys debesys. Jie kabojo labai zemai. Bet ne karto nelijo. Oras buvo siltas, pirmas 4 dienas buvo +23, o sekancias +25.
Kas del maisto, tai man biski nepasiseke, nes viesbutis buvo pilnas anglu. Taigi maistas buvo sureguliuotas pagal juos ir pusryciams budavo stirtomis prikrauta visokiu kumpiu, desru ir kiausinieniu.

Na bet ne esme, nes pasirinkimo buvo ir man, buvo ir blyneliu, ir surio ir bulkuciu, rasdavau ko pavalgyt.
Pasakysiu tik tiek, kad man beveik viskas ten buvo neskanu. Nzn ar todel, kad maistas buvo pritaikytas anglams ar todel, kad ten toks jau yra maistas. Abejoju, kad pacioj Tenerifej is vis gali kas nors uzaugt, jie matyt viska atsiveza is zemynines dalies. Jokios zemes, kurioj kazkas galetu augti ten nemaciau. Net zoles beveik nera!!! Miesteliu centre daugelyje vietu paklota dirbtine zole ir ibestas zenklas, kad cia negalima vaiksciot.
Beje, labai neskanus vanduo. Nu dar niekur tokio neteko ragaut. Zinoma, is krano negeriau, bet kadangi prieskambaryje stovejo ir virdulys ir kavos aparatas, tai pabandziau uzsivirt naktipieciams arbatos. Bet jos negalejau gert... Vos nepaspringau paragavus. Supratau kad kava ir arbata jie verda ant mineralinio vandens.
Transportas kursuoja neblogai, visur galima nuvaziuot su autobusais. Bet mazai kur vazinejau, todel naudojaus beveik tik taksi, nes jis ten apie 2 kartus pigesnis nei Olandijoje. Taksi vairuotojai labai mandagus, gerai kalba angliskai, nesmalsus, nieko neklausineja.
Be to, Tenerife turi fantastisku fotografu. Prisipirkau atviruku, kuriuose tokie grazus vaizdai, taip sekmingai nufotografuoti, kad net stebiesi ar cia tikrai Tenerife.
Siaip miesteliuose svaru, lyg ir sutvarkyta, bet akis bado kazkoks vietines valdzios nesupratingumas... Pasuki galva i desine- palmes, geles, grazus namukai, tvarkinga gatve. Pasuki galva i kaire - akmenu kruva, kazkokia apleista laukyme, o kartais dar ir padangu kruva nudrebta...
Stovi prie juros 5 zv viesbutis, aplinka gali buti kaip pasakoj, o kitoj gatves pusej bus vel standartinis vaizdas: laukyme, siuksles, akmenys............
Maloniai pasivaiksciot siaip jau galima tik prie juros. Tuose miesteliuose nera idomu, nera i ka ziuret, nors, aisku, viena karta galima truputi pazyliot, pasidairyt. As aplankiau Costa Adeje, Playa de las Americas ir Los Cristianos. Pirmas miesteliokas gana savitas ir neblogas. Antras pernelyg triuksmingas, sugrustas. Trecias is vis vien sovietines betonkes, nors ir apsuptos palmiu.
Buvau tik viename parke Siam Park, kuriame nieko idomaus nepamaciau. O iejimas 30 euru, patrako jie visai.

Ten aisku irgi labiau pritaikyta pramogaut su vaikais, bet kad tu pramogu nedaug, aplinka skurdi...
Siaip jau is principo buvau nustebus, kad Gran Kanarija laikosi labiau ant reklamos, o ne ant realaus grozio...
Lygiai kaip pries pora metu buvau nsutebus Madeiroje, kuria galvojau esant paprasta sala, o pasirode pasaka.