Ka siandien gaminame...

saulens
Posts: 91
Joined: 2013-02-5, 21:35

Re: Ka siandien gaminame...

Post by saulens »

:think: uzsimaniau valgyt :silent:
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

Qlumpyz wrote:man Slavinken labai patinka, gaminame panašiai :thumbup: :mrgreen:
tušinu juos jus (džiuse) ir valgau su virtom bulvėm, jas sugrūdu ir užpilu tuo džiusu... niam niam...

daržovės visokios tinka, bet geriausiai konservuoti žirneliai ir morkos iš skarbonkės (pašildau atskirai)

O koks tas jus? Ju juk yra ivairiu. Jei nedet i katila keptu bulviu, tai zinoma galima su bet kokiu sousu tušint. Tada bulves siek tiek veliau pradet kept arba valgyt pagal tavo recepta - su virtom.
Bet mes megstam virtas tik su lupena, o siuo atveju jos netinka.

Konservuotus zirnelius ir morkytes geriau pirkt ne skarbonkese, o stiklainiukuose, ten jie skanesni.
Dar visai neseniai pirkdavau zirnelius ir skarbonkese, bet dabar nebeliko skaniu. Visu skonis toooooks, nu sakyciau kad juose jokio skonio. Matai akimis, kad zirnelis, bet jei nematytum nesuvoktum ka valgai... ;)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

saulens wrote::think: uzsimaniau valgyt :silent:
Neskaityk sios temos, jei saldytuve tuscia. 8-) :wave:
Amina
Posts: 278
Joined: 2012-05-21, 13:22

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Amina »

O mes dar labai megstam rundervink. Tai irgi lygiai taip pat apkepinu, paskui sudedu i stiklini inda, supilu tuos riebalus, biski vandens ir patroskinu pusvalandi. Valgom su virtom patrintom bulvem, kartais parduotiviniu jas uzpilam (kaip Qlumpys minejo), nes maniskiai nemegsta sausu bulviu ir su svieziom salotom. Hmmm, gerai, kad ka tik pavalgiau, nes butu seile iki tastaturos nutysus. :lol:
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Qlumpyz »

Greta wrote:
O koks tas jus? Ju juk yra ivairiu.
tai būtent, kad įvairių yra, visokius ir naudojam. dažniausiai aldi ar lidl, bet ir AH.
naudojam tik miltelius iš pakelių, nes tas skystasis variantas būna pernelyg tirštas ir iškrapštyti iš buteliuko sunku.

yra toks labai geras patarimas: kad jūsų jus būtų skanesnis ir aromatingas, įpilkite kaitinimo eigoj porto šlakelį.
jus negalima jokiu būdu virti, tik užvirus iškart nuimkite nuo ugnies.

portas pas mus paprastai užsilieka nuo Kalėdų. jį naudojam kalėdiniams jus gaminti, prie žvėrienos.
kad pagaminti labai gardų jus naudojam fondą. yra pirkti fond voor wild, vlees ir vis.
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Qlumpyz »

gera alternatyva virtoms bulvėms yra keptos arba troškintos Krieltjes.

http://www.versselect.nl/upload_tmp/411515.jpg

tai mažytės bulvytės (matyt, kad išrūšiuojant bulves atrinktos kaip pašalinis produktas, netinkamas prekybai).
kadangi jos labai jaunutės, tai yra be galo skanios.

dar paįvairinimui iškepu orkaitėj bulvinius kroketus. iš išorės jie būna labai sausi, todėl puikiai sugeria jus.
man patinka bulvinių kroketų traškus paviršius :P

http://www.lutosa.com/files/produits/ca ... u-four.jpg

http://webshop.marschee.nl/Images/Produ ... _S0609.jpg
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

Qlumpyz wrote:
Greta wrote:
O koks tas jus? Ju juk yra ivairiu.
tai būtent, kad įvairių yra, visokius ir naudojam. dažniausiai aldi ar lidl, bet ir AH.
naudojam tik miltelius iš pakelių, nes tas skystasis variantas būna pernelyg tirštas ir iškrapštyti iš buteliuko sunku.
Aaaa... supratau. As retkarciais naudoju grybu sousa is pokeliu. Ten irgi milteliai, juos suberi i vandeni, uzverda ir vsio, is karto reik nukelt puoda. Tušint juose nieko negalima, nebent padaryti skysta.... :crazy:
Bet as darau is tu milteliu toki tirsta pataškala ir uzpilu ant keptu šampinjonu. Šampinjonus perku tik skarbonkese,kurie savo sultyse is vis be acto ir kitu prieskoniu. (Stiklainiukuose man atrodo visi su actu.)
Vienoj keptuvej apkepu bulves supjaustytas juostelem , kitoj šampinjonus su svogunais. Paskui padarau ta sousa is milteliu, kuris irgi su gybais (tu grybu ten beveik nesimato) ir uzpilu ant grybu, dar biski pakepu apie 2 min kartu su grybais. Ir tada dedu i kelste keptas bulves ir grybus su sousu.

Kartais toki sousa prie grybu darau pati, o ne is milteliu. Jis lengvai pasidaro. Iškeptus grybus išimu iš keptuves, i likusius taukus(reik žiuret ,kad ju butu pakankamai, ne maziau 4-5 šaukštai) įdedu 1 šaukšta miltų, gerai išmaišau/ištrinu tuose taukuose, kurie turi stovet su keptuve ant ugnies (tą reik daryt greit), tuoj pat dedu 1-2 šaukštus grietinės, 1-2 šaukštus pieno ir pilu karšto virinto vandens apie 1-1,5 stiklines, viska gerai išmaišau (viska reik daryt greit, turet iš anksto pasiruošus). Galima eksperimentuot su tauku, miltu/grietines ir vandens kiekiais, kad surastumet sau tinkanti skoni, riebuma, koncistencija. Kai viska gerai išmaišot dar reikia pasūdyt ir ant silpnos ugnies pavirt apie 1-2 minutes visą laiką maišant.

Na jei šeima 4 -5 žmones, tai miltu gal reikes 2 šaukštus, vandens gal 2 stiklines....
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

Labai graziai šiandien pavalgem. Kiek nestandartiskai, kaip per velykas ir gal ne sventiskai, bet kaip ne Lietuvoje, tai cia gavos svente... :D

Iš ryto aišku kiaušiniai su krienais....
Paskui prisivirem virtiniu su bulvem ir užpylem juos kiaulienos taukais su svogunais. Rusu pardej pasirodo yra lenkišku kiaulienos tauku stikliniuose indeliuose, jau gatavai padarytu valgyti ir jie su svogunais. Na juos reikia pašildyt ant keptuves.
Kaip užkvipo visa virtuve kai jie pradėjo šilti, kad net silpna pasidare.

Paskui kepėm juoda duona. Prisipirkom latviškos ir lietuviškos Bočių. Latviška tai atrodo pagaminta Vokietijoje, bet lietuviska tikrai iš Lietuvos atkeliavusi. Bet iškepta ir ta ir kita buvo vienodai skani. Dar prie jos pridėjom daktariškos dešros. Labai buvau jos pasiilgusi.

Na ir naktipiečiams dar sukirtom krūvą zefyrų su arbata...

Niam niam....
kregzdutenr1
Posts: 446
Joined: 2010-10-28, 16:45
Location: Netoli Utrechto

Re: Ka siandien gaminame...

Post by kregzdutenr1 »

Pigiausios parduotuves virtuvei? lekstes,duobeneliai ,puodeliai si menesi buvo nukainuotos (grazios)www. Bloker parduotuveje,Hema ,arba Kwantum kaikuriu indu,nors siaip tais baldai,uzuolaidos ir t.t.,bet pigiausia Bazar,Xsenos,www.action buna indu ir kitu namams reikalingu dalyku,netgi rasymo priemones ,rubai ,kojines pigus trikotazas vaikams.Ikea tai pat apsimoka apsilankyti jei turi laiko pasivaiksciok po parduotuves kad suprastum kas ,kur ,kiek kainuoja .
Post Reply