Ka siandien gaminame...

User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

Qlumpyz wrote:
Man tai labai skanios kataloniškos dešrelės Catalaanse worst, kažkaip Barselonoj užragavom, o kai radom AH tai labai džiaugėmės ir dažnai valgom :P
Ar jos atveztos is Ispanijos ar Olandijoj su situo pavadinimu pagamintos?
Butinai pasidairysiu AH, reikia paragaut.
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Qlumpyz »

Žinoma kad olandiškos. Kiniečių maisto juk iš Kinijos neveža 8-) Na tik prieskonius gal... ir receptus :mrgreen:
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

Qlumpyz wrote:Žinoma kad olandiškos. Kiniečių maisto juk iš Kinijos neveža 8-) Na tik prieskonius gal... ir receptus :mrgreen:
Tu teisus, kinieciu maisto neveza,ji patys kinieciai savo restoranuose cia pagamina. :mrgreen:

Na gal ir skani ta kataloniska desra, bet is anksto zinau, kad ji vistiek tures olandiska skoni, o ne ispaniska-kataloniska. :( Cia visos desros "na odno lico", na kazkiek gal skiriasi, bet... :think:

Nzn kodel i Olandija negali atvezt is Ispanijos desru, jei atveza i visas kitas salis ir net i Lietuva? Kas cia keisto? Jei importuojama/eksportuojama sviezia mesa, tai atvezt rukyta gamini zuikio dainos.
111
Posts: 179
Joined: 2010-11-17, 10:09

Re: Ka siandien gaminame...

Post by 111 »

Atveza i ta olandija tu ispanisku desru ir kumpiu ir visko , tik reik zinot kur ieskot :think:
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Qlumpyz »

Greta wrote: Nzn kodel i Olandija negali atvezt is Ispanijos desru, jei atveza i visas kitas salis ir net i Lietuva? Kas cia keisto? Jei importuojama/eksportuojama sviezia mesa, tai atvezt rukyta gamini zuikio dainos.
Gali atvežti ir atveža, ir nesakiau, kad dešrų neveža.
Esmė ta, kad kataloniškos dešrelės - šviežios (žalia mėsa), todėl lengviau vietoj pagaminti, nei vežti...
O visokius Serrano, Jamón Iberico ir t.t. tai labai netgi veža :clap: :thumbup:
Zahra
Posts: 45
Joined: 2010-12-1, 18:12

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Zahra »

Niekas nieko negamina? Pas mus oras vis dar :thumbdown: salta tai vis norisi kazko sunkaus, makaronu, picos :roll: Vakar buvo lazanija, siandien pica :D
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

Zahra wrote:Niekas nieko negamina? Pas mus oras vis dar :thumbdown: salta tai vis norisi kazko sunkaus, makaronu, picos :roll: Vakar buvo lazanija, siandien pica :D
Pas mus irgi baisus oras, jau kazkelinta diena lyja, vejas. Brrrrr....
Siandien sugalvojau pasisildyt: isviriau burokeliu sriubos su grybais ir pupelemis. Skani gavos, matyt kauliukai buvo nepersenusios kiaules. ;)
Kai paskaiciau tavo posta, tai susiplanavau lazanija, jau esu pasiilgus. Bet as ja perku pardej. Ar tu pati gamini nuo nulio?
Zahra
Posts: 45
Joined: 2010-12-1, 18:12

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Zahra »

Burokeliu sriuba galeciau valgyti kasdien, gaila seimyna nepritaria tam :D O dar su grybais, tai isvis :thumbup: Turiu truputi dziovintu baravyku, reiks ir man virti kuria diena.
Lazanija darau kartais nuo nulio, kartais trumpesne versija. Jei laiko ir noro netruksta verdu bolognese padaza su farsu apie dvi- tris valandas. O jei laiko nera o lazanijos norisi perku gatava bolognese padaza ir pakepinus farsa ant jo pilu pirktini bolognese. Savo darytas padazas sakyciau truputi svelnesnis, be to gali deti ir reguliuoti prieskonius. Mocarelos suris irgi pasvelnina skoni.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Greta »

Zahra wrote: ...................Jei laiko ir noro netruksta verdu bolognese padaza su farsu apie dvi- tris valandas.
Dvi tris valandas? Na ir turi tu energijos...
Mes siandien kepem bulvinius blynus. Dali iskepiau su farsu, dali be jo. Bet farsa dariau pati. Kartais nusiperku malimui tinkamos mesos mazoj mesos pardej, nes supermarkete tokios nera. Turiu elektrine mesmale, tai viskas vyksta greit. Be to, as tik viska suruosiu, o kepa diedas.
Prisikirtom tu blynu su grietine taip, lyg savaite butume nevalge... :D As, beje, juos ir kita diena saltus galiu valgyt, jei lieka.
Zahra
Posts: 45
Joined: 2010-12-1, 18:12

Re: Ka siandien gaminame...

Post by Zahra »

Siaip jau labai jau daug nereikia daryti, viska sumeti i puoda ir ant labai mazos ugnies palieki 2-3 val.
O kaip tu darai bulvinius blynus su farsu? As daznai kepu bulvinius blynus, bet butu idomu pabandyti su farsu.
Post Reply