Rūbų priežiūra

Kotrynna
Posts: 1
Joined: 2015-08-31, 22:05

Re: Rūbų priežiūra

Post by Kotrynna »

Su tais riešutais tai deja nesąmonė, nebent veganam kokiem gerai, kur svarbu natūralumas, bet šiaip nelabai jie gali veikt..
Dėl gero išskalbimo girdėjau, kad prikrovus per daug rūbų skalbiasi daug prasčiau, todėl labiau išteptus rūbus reikia skalbt su mažiau rūbų. Anksčiau darydavau kiek tilps, tiek dėsiu, bet dabar pradėjau mažint kai kuriais atvejais ir jau geriau skalbt dukart.
neringa155
Posts: 1
Joined: 2016-07-18, 21:18

Re: Rūbų priežiūra

Post by neringa155 »

Mums tie skalbimo riešutai irgi nelabai pastiteisino. Gal kokiem lengviem audiniam ir gerai, bet pavyzdžiui chalatas vyrui visai neišsiskalbė. Ištikro, tai nematau aš nieko labai jau tokio blogo ir skalbikliuose. Būna dabar visokiausių ekologiškų, net ir tiem kurie nemėgsta tos chemijos ;)
loretuks
Posts: 1
Joined: 2016-10-29, 14:00

Re: Rūbų priežiūra

Post by loretuks »

As irgi nieko blogo nematau skalbikliuose, aisku stengiames rinkti kuo ekologiskesnius, taciau svarbiausia, kad gerai isskalbtu. O kaip paltai , striukes ir ju prieziura? ar valote namuose ar nesate i valyklas?
voveriuks
Posts: 1
Joined: 2017-02-22, 12:58

Re: Rūbų priežiūra

Post by voveriuks »

As skalbiklius irgi naudoju, apie drabuziuos dar noreciau rekomenduoti gera e parduotuve, man labai patiko, ten isigytos prekes: https://www.brandsales.lt
apelsinukas
Posts: 1
Joined: 2017-03-6, 16:16

Re: Rūbų priežiūra

Post by apelsinukas »

Greta wrote:Nu nepatikesit, tam paciam saite dar radau skalbimo riesutus, apie kuriuos rasoma, jog ju "kilmes salis Olandija". :crazy:

Skalbimo riešutai puikiai tinka vilnai ir šilkui, paryškina spalvas, minkština audinius. Įsitikinkite jų efektyvumu - švarūs skalbiniai be cheminių medžiagų. Mažai putoja, todėl taupo vandenį ir energiją.
Ekologiška ir efektyvi priemonė tiesiai iš gamtos!
Kilmės šalis – Olandija.

Skalbimui paimkite 5-7 skalbimo riešuto kevalus (apie 15 g), įdėkite į dėžutėje esantį medžiaginį maišelį, užriškite jį ir įmeskite į skalbimo mašinos būgną kartu su skalbiniais. Pasirinkite tinkamą skalbimo programą. Tam, kad pilnai išnaudotumėte skalbimo riešutų efektyvumą, su tais pačiais riešutais galima 2 kartus skalbti žemoje temperatūroje (30-40º C), o trečią kartą su tais pačiais riešutais reikėtų skalbti aukštoje temperatūroje (80-95 º C).

Gal jie ir naturalus, gal musu odai ir gerai tas naturalumas, bet idomu ar rubai tikrai isiskalbs? Neisivaizduoju kaip jie barabane nesutrupa, nors ir i maiseli sudeti?

25 litai - 3 skalbimams. Chmmm.... Lyg ir brangu.

http://www.sveikatosdovanos.lt/sveikato ... -riesutai/

Kuo toliau - tuo idomiau.
Nereik ne riesutu, galima idet kazkoki rutuli ir su juo skalbt 1000 kartu uz 55 litus. Nu cia jau veltui, todel kelia itarimu.

Bemiltelinio bio-skalbimo rutulio viduje yra natūralios mineralinės granulės, sudarytos iš turmalino, medicinos akmens, jūros putos (akytas mineralas), kvarco miltelių bei bio-aktyvių keraminių dalelių. Skalbimo metu šios granulės išskiria daugybę neigiamų jonų bei stiprius infraraudonuosius spindulius, kurie suskaldo vandens molekulėje esančius vandenilio junginius į mažesnes daleles ir jas aktyvuoja, taip formuodami aktyvintą vandenį. Tai padidina ir aktyvina vandens skalbiamąją galią. Tuo tarpu vandens ORP (oksidacinis redukcinis potencialas) ir paviršiaus slėgis padidina vandens ph vertę (šarmingumą), todėl vandens molekulės lengvai prasiskverbia per audinio pluoštą, minkština audinio paviršiuje esančius nešvarumus ir lengvai juos pašalina.

http://www.sveikatosdovanos.lt/sveikato ... o-rutulys/

Ka manot??? :o :shock:
Ar cia as viena tokia atsilikusi,kad nemoku sveikai gyvent ir nenaudoju sitokiu dalyku? Gal jus jau seniai pereje prie riesutu, rutuliu ir jokiu milteliu nebenaudojat?
Na tokiu rutuliu mielai naudociaus, bet vienas dievas tezino kas tai per daiktas ir kiek jis kenksmingas... Prie milteliu mano kunas prisitaikes, o kas ivyks,kai sitas rutulys prades skleist savo turmalina ir spindulius?
Norėčiau paklausti, o tiem skalbimo riešutukams būtinos specifinės skalbimo mašinos, ar tiks jis bet kokioms?
SolveigaP
Posts: 1
Joined: 2017-05-28, 15:35

Re: Rūbų priežiūra

Post by SolveigaP »

loretuks wrote:As irgi nieko blogo nematau skalbikliuose, aisku stengiames rinkti kuo ekologiskesnius, taciau svarbiausia, kad gerai isskalbtu. O kaip paltai , striukes ir ju prieziura? ar valote namuose ar nesate i valyklas?
Del palto kazkaip nesusimasciau. Turiu viena paltuka, bet manau gal neturetu buti kazkas labai baisaus ir i skalbimo masina imest. O as va kurioza turejau, nusipirkau pagaliau kelias palaidines internetu kuriu jau senai norejau ir skalbiant man jos susitrauke :D Nepaziurejau etikeciu, kad skalbti tik rankomis. Tai gal geriau ir tu nunesk savo palta i valykla, busi uztikrinta, kad palta atgausi svaru ir tvarkinga :)
Edvionzas
Posts: 7
Joined: 2017-07-13, 13:38

Re: Rūbų priežiūra

Post by Edvionzas »

skalbimo milteliai pasenęs reikalas, yra gi jau skalbimo skysčiai, kurie daug geriau atlieka savo funkciją ir nepalieka jokių kalkių.
jone
Posts: 1
Joined: 2018-05-31, 17:41

Re: Rūbų priežiūra

Post by jone »

Drabuziai internetu ir as apie brandsales neblogu atsiliepimu girdejau
gerdunka222
Posts: 181
Joined: 2019-06-11, 15:02

Re: Rūbų priežiūra

Post by gerdunka222 »

Hmm, įdomu tas su riešutais, tikrai norėčiau išbandyti, bet nemanau, kad būtų geresnis variantas nei vokiški skalbimo milteliai
edviu
Posts: 40
Joined: 2021-06-28, 11:45

Re: Rūbų priežiūra

Post by edviu »

o pavyzdžiui aš perku tokius rūbus, kad jiems būtų kuo mažiau priežiūros... ir rūbus, ir aksesuarus, vyriškos kepurės irgi tokios, kur nebijo būti sulankstytos.
Post Reply