Psichologai Olandijoje

Čia galite pasidalinti gyvenimiška patirtimi, teisiniais, socialiniais klausimais (įstatymai, pašalpos, pilietybė) ir panašiai.
Dlaimis
Posts: 4
Joined: 2015-09-21, 13:58

Psichologai Olandijoje

Post by Dlaimis »

Sveiki tautieciai,
Esu naujokas forume ir turiu klausima. Su zmona cia gyvename jau 2 metus, dabar seimai sunkus laikotarpis, zmonos tevas mire, neteko darbo, sunui letine liga. Sunkus laikas abiems, o zmonai prasidejo depresija. Bandeme gauti psichologa nemokamai per huisarts, gavome, taciau psichologas neatrodo kad butu kompetentingas, visiskai nesidomi zmogumi ir jo istorija, atrodo kaip robotas, tik atsedi savo tas 45 minutes paklausydamas. Galvociau taip ir turi buti, jei nezinociau kaip buna kitaip. Kadaise pats turejau sunkumu gyvenime, lankiausi Lietuvoje, na tiesa sakant ne kadaise o pries tris metus. Lankiausi privaciai, pats pasirinkau specialista kuris mane atitiko ir neturejau jokiu priekaistu. Jauciu, kad zmogus tikrai nuosirdziai dirba, buvo taip vadinamas terapinis rysys tarp kliento tai yra manes, ir terapeuto. Puse metu lankiausi, padejo. Tuo metu mokejau 20 euru uz konsultacija, dabar pas ta pati 25 eurai. Jis konsultuoja ir Skype, todel galvojam gal zmonai padetu labiau nei olandiskas robotas… Idomu, kas susidure su olandiskais psichologais gal patars ka. Ar verta prasyt huisarts, kad pasiustu pas kita psichologa? Privaciai nesiulyti, nes cia ikainiai nuo 100 euru uz viena terapija, mums per brangu. Ar tada tiesiog geriausiai susitarti su lietuvisku terapeutu bendrauti per skype su juo uz 25 eurus per valanda ir nesitiketi, kad huisarts paskirs geresni terapeuta?
Lauksiu jusu zinuciu, o jeigu nenorit rasyti viesai, bet turit kokios nors patirties, parasykite man asmeniskai.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Klevas »

Blogai kai nenurodote net provincijos kur gyvenat. Ta Olandija juk didele ir gali but ivairiu variantu.

Sakysim jei gyvenat Limburg provincijoje tai yra lietuve psichologe Edita Heister, Aachen kuris prie pat Olandijos sienos.
Neturejau reikalu nieko negaliu pasakyt.

http://e-psichologe.eu/

Jei netinka tai vargu ar ka NL rasit.
Manau, kad teks jums per Skypa bendraut su lietuviu psichologais.
Bandykit tartis su draudimu, kad apmoketu. labai gera priezhastis, jums reikia pagalbos lietuviu kalba.
Dlaimis
Posts: 4
Joined: 2015-09-21, 13:58

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Dlaimis »

Dekui, gyvename toli nuo Limburg, Zaandamo mieste mes esame ir musu huisarts ten. Viena lietuve, kuri cia studijavo psichologija, sake kad psichologijos mokslas cia labai toli pazenges, tai is pradziu galvojau, kad mums gal tik su specialistu nepasiseke. Vadinasi su psichologais Olandijoje panasiai kaip su seimos gydytojais :crazy:
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Klevas »

Na
Dlaimis wrote:Viena lietuve, kuri cia studijavo psichologija, sake kad psichologijos mokslas cia labai toli pazenges
Kaip galima sakyti, kad koks mokslas chia pazhenges o kitur ne.
Gal raketu konstravimo mokslas ir pazhenges, nes tai islaptinta, o psichologijos pasiekimai - atviri, tai jei pazhenges NL tai ir visi gali mokintis.

Tenka susidurti su pas psichologus buvusiais Vokietijoje - tai kazhkokie kaip po smegenu ishplovimo. Labai liudnas vaizdas.

Man teko irgi pas juos apsilankyti ir bendrauti, tiesa tik tikslu gauti assesment. Man asmenishkai tokie specialistai padet negaletu.

Tiesa pas gerus psichologus, tuos kurie dirba su draudimais, Vokietijoje dideles eiles, kol iki ju dasikas zhmogus gali kelis kart gala pasidaryt.

Esate dviese su zmona, gal bandykit padet vienas kitam?
Arba tikrai liks Skype su LT psichologais
Dlaimis
Posts: 4
Joined: 2015-09-21, 13:58

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Dlaimis »

Klevai, gal galetum placiau papasakoti kuo tas smegenu isplovimas pasireiskia po Vokietijos psichologu?
As galiu papasakoti skirtumus, kuriuos pastebejau, nes cia Olandijoje pirmakrt su zmona buvau kartu, o po to du kartus jinai viena ejo.

Lietuvoj:
konsultacijos laikas 45 minutes, bet kartais uztrukdavome pora minuciu ilgiau
kai budavau paskutinis klientas, kartais ir 10 minuciu ilgiau, jei kildavo koks klausimas
psichologas buvo labai kompetentingas, bet kartu buvo zmogiskas rysys, pasitikejimas kitu zmogumi, kaip pasitiketum pvz. draugu; neisivaizduoju, kaip reiktu atsiverti zmogui kuriuo nepasitiki apie pacius asmeniskiausius dalykus
kartais net veliau, prireikus patarimo, susirasydavome ar tai emailu, ar susitikdavome be jokios biurokratijos, zinoma atsiskaityvau
gavau idomios literaturos, kurios net kaip ir neprasiau, bet ka nors idomaus ir mano situacijai tinkancio "biblioterapinio" man palinkindavo i pasto dezute
Olandijoj:
konsultacija 45 minutes, tarp pacientu psichologui 15 minuciu pertrauka; nebuvom paskutiniai bet konsultacijos pabaigoje norejome pasiteirauti del kito karto
psichologas i klausima taip ne neatsake, nes suskambejo jo budylnikas, reiskiantis ale konsultacijos laiko pabaiga
depresijai nera jokiu kitu priezasciu pasirodo, tik kaip buvimas is pokomunistines salies (Rytu Europos), tevo mirtis, vaikas, darbo netektis smulkmes, pasirodo
nera pasitikejimo, nes atrodo sedi priesais robota, kuris isvis neturi jokiu jausmu ir jautiesi turintis dar daugia anomaliju nei ju is tikruju turi, kai pasilygini su tuo robotu.

Siaip jo, vienas kitam padedame savo palaikymu, bet cia rimtos bedos ir nesinori uzleisti depresijos. As galiu pasiulyti savo parama ir pagalba, bet norime ir specialisto. Ka gi, bandysiu susisiekti per skype.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Klevas »

Dlaimis wrote:Klevai, gal galetum placiau papasakoti kuo tas smegenu isplovimas pasireiskia?
Ash nezhinau, kaip jie ten plauna. Juk nedalyvauju. Bet po to bendrauji su zhmogum o jis lyg robotas, po sektos susirinkimo. Viskas pastatyta ant keliu postulatu, teisybiu ir jos ivairia forma kartojamos. Na, kad taip reikia, anaip reikia, trechiaip negalima. Suvokimas susiaureja, daugelis dalyku tiesiog neikandama jiems.
Tie zhmones kurie surado jegu padet patys sau kazhkaip atrodo stiprus ir savarankishki, o tie kuriems padejo psichologai atrodo dar labiau priklausomi nuo kazhkokiu tiesu. Tiesiog baisu su tokiais bendrauti, nes dar ne taip ka supras.

Daugelis psichologu tiesiog pinigu rinkikai ir ju interese daryti zhmogu priklausomu, o ne pastatyti ji ant koju iki galo. Nepasitikiu jais ir viskas. Kaip bebutu sunku stengiausi ir stengsiuosi nepakliut i priklausomybe nuo ju.

CHia kaip su gaiviaisiais gerimais, kuo daugiau geri tuo labiau troshkina. Na gal kokiomis tikrai sudetingomis situacijomis...
Dlaimis
Posts: 4
Joined: 2015-09-21, 13:58

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Dlaimis »

Zinau tema ne apie tai, bet sitoje vietoje nesutiksiu. Prastas specialistas visada bus prastas specialistas. Geras psichologas neturi sakyti, ka daryti, ko nedaryti, kas gerai, kas blogai. Geras specialistas reikalingas kelio parodymui, o tada su jo pagalba dialoge pats pradedi sau uzduoti klausimus ir pats i juos atsakai. Tik toki specialista nera lengva surasti, ju nedaug ir jie brangus, na bet Lietuvoje ikandami su olandisku atlyginimu. Bet pasipinigautoju yra ir Lietuvoje ne tiek mazai, o valstybinese istaigose manau sedi panasus robotai kaip Olandijoje. Nors nezinau, pas valstybini nebuvau.
Kas man cia labiausiai nepatinka, kad esi siunciamas savo huisarts ir nebeturi galimybes pasirinkti, nu visiskas socializmas kaip prie ruso. Draudimas mums isaiskino, kad einant savo nuoziura pinigu draudimas nekompensuoja. Bet aciu Klevai, uz daug naudingos informacijos.
Rimante
Posts: 1
Joined: 2015-09-21, 14:31

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Rimante »

Sveiki DLaimi,
Sunkus metas jums dabar, laikykites.

As dirbu Olandijoje, bet siuo metu esu Lietuvoje del psichologines terapijos. Reikejo del tam tikru sunkumu psichologo pagalbos - olandijoje patare psichologine terapija gauti gimtaja kalba ir atsiradus galimybei gryzau.

Jei visgi Jums tokios galimybes nera, manau reiktu pirmiausia bandyti gauti nauja psichologa. Siaip labai nuo turimo draudimo priklauso, kiek jus esate priristas prie huisarts su gydytoju specialistu pasirinkimais. Galbut jum tik siuntimo reikia, kuriame sakytu jog jum reikia psicholoho pagalbos? (Toks mano draudimo reikalavimas) Jus tikrai negalite but priristi prie vieno psichologo.. Isstudijuokite draudima ir jei ka apsilankykite pas huisarts del naujo siuntimo..

Visokiu psichologu visur pasitaiko - girdejau geru atsiliepimu ir apie psichologus Olandijoje. Paciai su olandu psichologais susidurti neteko.

Lietuvoj terapija (privacia) man Olandijos draudimas turetu apmoket - tam reikejo paruosti gydymo plana ir gauti patvirtinima is draudimo kompanijos. Velgi, priklauso nuo draudimo poliso..

Del terapijos skype - man dabartinis psichologas sake jog terapija skype yra labiau palaikomojo pobudzio ir taikytina po "gyvu susitikimu". Sunku rezultatu pasiekti konsultuojant skype - zmogiskasis faktorius ir fizinis buvimas ten pat yra labai svarbu.

Sutinku su jumis del argumentu uz gera psichologine terapija - tai duoda man aiskumo savo kelyje, grynina jausmus ir mintis, pati jau galiu ivardinti tam tikrus dalykus ir tt. Zinau, tai tik pradzia.

Sekmes Jums!
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Psichologai Olandijoje

Post by Klevas »

Shiaip tai negali buti jokiu apribojimu pasirenkant gydytojus kurie priklauso valstybes nustatytai privalomajai draudimo sistemai.
Su olandishku sheimos gydytojo siuntimu galima kreiptis i bet koki ES EEA shalies ar shveicarijos psichologa kuris dirba valstybineje sveikatos draudimo sistemoje. Druadimams nustatytos dideles baudos uzh atsisakymus apmoket.
Aishku apmokama suma nevirshija tos shalies nustatytu ikainiu, bet tikrai lietuviu psichologai turi mazhesnius.

Ish to aishku mazhai naudos, nes i privachius kreiptis negalima, draudimas neapmokes ne gincho tvarka.
Reikia su draudimu tartis geranorishkai, kad jis leistu pas privatu, tai kad reikia gimtaja kalba gali buti argumentas.
Vokietijoje jei nori pas privatu, ir kad apmoketu valstybinis draudimas (atitinka bazini NL) tai reikias urinkti irodymus, kad bandei kreiptis bent i 5 gydytojus ir gauti atsakyma, kadjie neturejo laiko ar galimybiu. AR nurodyti aishkia priezhasti (sakysim, kad nera mokanchiu LT kalba)
Tada svarsto galimybe apmoket ir privachiam.

Manau kad NL irgi parashius prashyma, kad nera LT kalba specialistu gal apmoketu LT privachius juolab kad jie pigiau
gerdunka222
Posts: 181
Joined: 2019-06-11, 15:02

Re: Psichologai Olandijoje

Post by gerdunka222 »

O svarstote tik apie psichologus? Negalvojote apie alternatyvius variantus, seminarus, saviugdą? Tik darbas su savimi padeda ilgam laikui užsigrūdinti. Pasiskaitykite, kokią atneša reiki naudą.
Post Reply