PVM susigrazinimas

User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: PVM susigrazinimas

Post by Greta »

A77 wrote:Ties, kad jau ci ataip gavosi, kad mazai truksta, jog buciau apsauktas snipu ir melagiu:), tai Greta galiu jums igyti, jei ko reikia, be PVM:) Jei daiktas brangesnis tai galima visai padoriai sutaupyti. Tik nepazadu del auto, nes tai limituota:)

Eik tu, ka tu sakai, net kitiems gali padet isigyti. :mrgreen:

Vnz dėkui. Tokiomis ''taupymo" programomis nesidomiu. Ne paskutini kasni valgau, kad del keleto simtu euru tureciau drebet kada vietoj 200 reiks atiduot 20000 del kazkokio veikejo, kuris gaus premija uz mano "galva". :mrgreen:

Jei tau tokiu budu sekasi susitaupyt, tai ka gi, puiku. Linkiu ir toliau sekmingai taupyt.

Melagiu taves neapšaukiau. Tik sakiau, kad jei kazka susigrazini, tai ne per bendra istatyma, o pagal ivairius niuansus, kuriu cia nerasai...
Jau sakiau, kad gerai zinau si istatyma. Jei nesupratai ka rasiau - tai cia tavo problema.

Kas del "šnipo", tai dabar manau tokiu savoku kaip ir nebera. Dabar yra informacijos rinkejai ir ju yra visose srityse ir jie dirba ivairioms institucijoms, tiek valdiskoms, tiek privacioms. Ir tuo nebutina kazkam pakenkt. Net nebutina kazkam pranesinet zmogaus duomenu. Pvz siuo atveju MI gali domint tik variantai kokias zmones randa skyles istatymuose ir kaip jie tas skyles apeina. :mrgreen: Juk istatymai turi būti kazkaip tvarkomi...

Jei kazka ir daryciau sioje srityje, tai forume to tikrai nedestyciau ir nemanau, kad kas nors tai darys. O klausinet apie tai gali tik naivuolis arba renkantis informaciją.

Jei dirbi tarptautineje imoneje, kuri registruota es, tai jokiu nuolaidu del pvm negali gaut, o jei ta imone registruota uz es ribu, tai visko gali buti. Bet tokiu atveju tai yra visai kita tema.
As irgi dirbu tarptautinej imonej, bet nesidomiu lakstymu del pvm grazinimo, nes pinigu ir taip pakanka, ner ko dauzytis i siena del keleto simtu... Na bet cia kiekvieno asmeninis reikalas.

Tarptautines imones, jei darbuotojas to vertas, suteikia ir zymiai geresniu dalyku pagal darbo sutarti, nei kazkoks varganas pvm, del kurio dar kiek lakstymo ir popieriu pildymo...

Jau net 1998 metais vilnieciai, kurie dirbo pvz Pasaulio banke, turejo tokias darbo sutartis, kad dauguma lietuviu, jei butu apie tai zinoje, butu nepatikeje, butu prieme tai kaip fantastini filma. Taigi su tarptautinem imonem reikia moket sudaryt sutartis, reikia moket save gerai parduoti.
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: PVM susigrazinimas

Post by A77 »

Cia tu su kuriais „kazkas ne taip“ visa kruva. Turiu galvoje tuos kas turi E106. Klevai, gi cia dirba ivairiu zmoniu, ivairius darbus ir ar isties E106 reiskia, kad kazkas su jais ne taip? O gal forumas yra specializuiotas ir skirtas tik kazkam dirbanciam konkretu darba, ar vykdantiems neteiseta veikla? Abejoju. Del temos betiksliskumo ir nesutikciau, tema sukuriama jei kazkas kazko iesko, sutikciau del vieno, kad dauguma atsakymu temas pavercia betikslem.
Greta, nea, kitiems padeti isigyti neketinu, nes branginu savo laika, rastelejau kai jus pradejot mane kone kaltinti nesamonem ir, esant reikalui, buciau tai karta padares.
Savo galva, manau, labai brangiai ivertinote:) As net nemeginsiu galvoti, kaip ta premija uz pacios galva gauti, nors pinigai ir saunus. Dar pasikartosiu, kad to istatymo gerai nezinote. Zinote maza dali kuria prisitaikote sau. Jei zinotumet istatyma taip nerasytumete. Nes direktyvos yra igyvendintos ES saliu PVM istatymuose. Tai aiskiai parasyta ir LR PVM istatyme.
Na taip, sutinku, kad kiekvieno asmeninis reikalas, kas kaip taupo. Man asmeniskai PVM susigrazinimas labai pravercia ir tie sutaupyti keli simtai ar tarkim daugiau kaip 12K perkant auto yra dziuginantis dalykas. Vieni skraido pigiom avialinijom, kiti medzioja deal’us parduotuvese kiti susigrazina PVM.
O del visu MI tai Greta baikit, kaip pastebejau jus is tos rusies zmoniu kurie tiki samokslo teorijom:), o dar rasot apie istatymu zinojimus. Tai nesuderinama su savokom „zinoti“, „ismanyti“ ir dar kai kuriom.
Dabar out of topic, nonoriu kurt dar vienos betiksles temos, todel paklausiu cia, ar NL galima nusipirkti kazko panasaus i lietuviska varske? Rusisku parduotuviu neminekit prasau. Aciu.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: PVM susigrazinimas

Post by Klevas »

E106 taip paprastai neishduoda. Aplamai situacija netipine Lietuvoje. Taigi aishku, kad tai butent ne imone, o SPEC ORGANIZACIJA ir temos pavadinimas klaidinantis. Melagingas.

reiktu pavadinti "Ivarios galimybes tiems kurie dirba kai kuriose organizacijose" sveikatos draudimo, automobiliu turejimo, PVM grazhinimo.

Paprastai tokias diskusijas visi pasilieka tu organizaciju bendradabiu remuose.

Gyvenu shalia vienos "organizacijos" tai zhmones vazhineja su Kanadoje registruotais automobiliais. Turi savo radio stoti. Manau ir PVM susigrazhina
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: PVM susigrazinimas

Post by A77 »

Na jei vazineja su Kanados numeriais tai tikrai spec. organizacija:)
Ir Klevai, kad gauti E106 nebutina dirbti kazkokioje spec. organizacijoje. Zinoma, jei mokescius moki NL, manau, jos negausi.
Ir va jau susitvarkiau draudima NL. Viskas lyg ok, bet visuose grandyse jie sugebejo privelti klaidu. Tai gerokai nustebino.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: PVM susigrazinimas

Post by Greta »

A77 wrote:
1. Greta, nea, kitiems padeti isigyti neketinu, nes branginu savo laika,..................esant reikalui, buciau tai karta padares.

2. Savo galva, manau, labai brangiai ivertinote:)

3. Dabar out of topic, nonoriu kurt dar vienos betiksles temos, todel paklausiu cia, ar NL galima nusipirkti kazko panasaus i lietuviska varske? Rusisku parduotuviu neminekit prasau. Aciu.

Jei nepastebejai - temos pavadinimas yra pvm. Taigi nueik i ta skyriu, kuriame kalbame apie maista ir maisto parduotuves ir ten galesi varyt apie varske.

1. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
2. Cia lyg tai kalbam apie pinigus, ne apie galvos verte, bet tau kazkodel pinigai, pvm, galva ir varske guli vienoje dezuteje. :D Mano galva verta zenkliai daugiau, kalbejau tik apie pinigine. :clap:
3. Jei nepastebejai - temos pavadinimas yra pvm. Taigi nueik i ta skyriu, kuriame kalbame apie maista ir maisto parduotuves ir ten galesim kalbet apie varske. ;)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: PVM susigrazinimas

Post by Greta »

Klevas wrote: ......reiktu pavadinti "Ivarios galimybes tiems kurie dirba kai kuriose organizacijose" sveikatos draudimo, automobiliu turejimo, PVM grazhinimo.

Paprastai tokias diskusijas visi pasilieka tu organizaciju bendradabiu remuose.
Na pavadinimas gal ir tinka tai temai, nes tai juk vis vien pvm susigrazinimas, nesvarbu per kuri kampa. Tik tiek, kad ne taip i ta tema kazkoks vyrukas isiklynino, ne taip pradejo pasakot ta istorija, ir priedo dar prirase kazkokiu fantaziju... Susidaro ispudis, kad zmogus kazkur kazka girdejo, o ko nezino - pats prifantazavo. Na bet kaip forumui tinka ir toks plepalas, juk cia ne univerke ir ne paskaitas kazkas skaito pries studentu divizjia... :D Net ir ten absurdu pavaro, o jau cia...
Tegul kas ka nori, ta ir raso. Kam butinai reikes, tas pasidomes ir atsirinks pelus nuo grudu. ;) Sita informacija inete nesunkiai galima susirinkt. Apie teorija. O praktiskai buna ivairiai... Na bet cia juk kiekvienoje srityje taip yra...

Zinoma, tu teisus 120%, tokias diskusijas NIEKAS is tu, kurie dirba tokiose imonese, forumuose nevarineja. ;) Beje, atviru tekstu nevarineja net tarp bendradarbiu! Na aisku visko pasitaiko, negalima apibendrint. Matyt ir tokiose imonese buna paplaukusiu, kurie apie tai papasakos internete, duos interviu BBC, parasys apie tai knyga , visiems begs irodinet kaip jis taupo per pvm ir irodinedamas jiems kazka "pades" nusipirkt be to pvm... :lol: :lolno: :mrgreen: :D Naujas anekdotas.
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: PVM susigrazinimas

Post by A77 »

Greta, nauja tema apie varske sukurti bijau, nes jei pasirodys, kad megstu kitokia varske nei kiti tai busiu apkaltintas fantazijom, melu ir dar tuo, kad varske gaunu neteisetai:)
Del kitu issakytu teiginiu komentaru nebus. Tai butu tas pats kas cia kalbeti apie MI :)
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: PVM susigrazinimas

Post by A77 »

Greta, pamirsau ankstesni posta. Patikslinu, as suvokiu apie ka kalbama. As turejau galvoje, kad pati "premija" uz galva yra DAUG ir net nesvarbu kokiu pavidalu.
Post Reply