Kiek kainuoja firmos vardas?

Čia galima plepėti apie viską. Tik diskusijoms, kurios netinka į kitas temas.
Post Reply
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Kiek kainuoja firmos vardas?

Post by Greta »

Klevas rašė:
Philips.
Sugedo mano kavos aparatas Philips - reikes taisyti.
Aishku, kad tai tik tuschias vardas, kurio pagalba dar bando brangiau parduoti.
Na pirkdamas zhinojau, kad visi panashus. AR kavos aparatai ar televizoriai
Galima pagalvoti, kad kitu gamintoju kavos aparatai ar kiti daiktai negenda... Genda visi ir viskas.

Na o kas del firmos vardo, tai jeigu butu pasaulyje tokia firma, kuriai butu verta primoket uz kazkoki daikta vien todel, kad jis toje firmoje pagamintas, tai visi mielai primoketu. Bet deja musu laikais neber tokiu dalyku kaip "garbes zodis", taigi neber ir tokiu dalyku kaip firmos veidas, garbe ar pan.

Be to, daugeliu atveju neimanoma suvokt kas tai yra viena ar kita firma. Nes administracija sedi pvz jav, fabrikas kur nors Ispanijoje, o prie konvejerio sedi kitaicai... :D Tai kieno cia preke: jav, Ispanijos ar kinieciu? Ant bliambos kaip gamintojas gali puikuotis zinoma jav firma, o zemiau mazomis raidelemis: Pagaminta Ispanijoje.

Kas del Philipso, tai cia irgi vien vargso Philipso paminklas Eindhovene belikes. O visa kita... Prie konvejeriu sedi is visu Rytu Europos ir is ivairiu Afrikos valstybiu subege tpsknt darbininkai.... Is ju tokie darbininkai, kad Gerard'as ir Anton'as Philipsai karstuose vartosi!
Vnz neuztenka vien firmos zenklo, reikia, kad ta firma turetu zmoniu su auksinem rankom, kurie firmos varda gales islaikyt. Bet kur dabar tokiu berasit tarp jaunosios kartos?
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Kiek kainuoja firmos vardas?

Post by Klevas »

Ishsiunchiau ta philipsa i garantini. Pasirodo pagamintas Italijoje, bent taip ant dezhes parashyta.
Del gedimu - viskas gali sugesti, bet tokiu gedimu buti neturetu, tai tiesiog prasta kokybe, kiek suprantu ar daviklis ar boileris. Prasta kokybe.

Yra vardu kurie DAR kazhko verti, sakysim automobilis TOYOTA.
Vokiechiu firmu dar yra normalesniu, bet vis mazheja

Norejau nusipirkti planshete 7 coliu kuri tilptu i rankine. Pardavejes nuoshirdzhiai patare pirkti Samsung nors jo kaina didesne o parametrai prastesni.
Kodel? Sako patikimas, geras GPS, WIFI jautrumas, tai daiktas naudojimuisi. Paemiau - visai nieko. Tiesiog atlieka funkcija.

Gyvenam idomiais laikais, tuoj prades idomus dalykai listi vieshumon.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Kiek kainuoja firmos vardas?

Post by Greta »

Klevas wrote:
1...Ishsiunchiau ta philipsa i garantini. Pasirodo pagamintas Italijoje, bent taip ant dezhes parashyta.
Del gedimu - viskas gali sugesti, bet tokiu gedimu buti neturetu, tai tiesiog prasta kokybe, kiek suprantu ar daviklis ar boileris. Prasta kokybe.

2.Yra vardu kurie DAR kazhko verti, sakysim automobilis TOYOTA.
Vokiechiu firmu dar yra normalesniu, bet vis mazheja
1.Taip, atejo tokie laikai, kai pinigu vis daugeja, vartojimas dideja, o kokybe vis mazeja...
Dabar eilinis zmogus gyvena taip, kaip pries simtmeti gyveno turtingas. Bet viskas turi savo kaina. Ir mes mokame uz savo gera gyvenima tuo, kad nebegauname saldytuvo, siurblio ir masinos, kurie bus darbiniai arkliukai 25 metus ir nebegauname geru plombu i dantis ir geru vaistu nuo visu ligu, nes visi daro pinigus, iskaitant farmacininkus, odontologus ir siurbliu gamintojus. Ir jei mes esame pvz darbininkai prie kazkokio "siurbliu konvejerio", tai gera atlyginima daznai gauname ne uz kokybe, o uz kiekybe. Mes kazkam gaminame prasta siurbli, kazkas mums gamina prasta kavos aparata, vot taip ir gyvenam... ;)
Ir kol nesustos vartotojiskoji masine psichoze, tolei prie kokybes nebus grizta.

Kas del Philipso, tai jis dabar nera isimtis, nors kazkada tikrai buvo. Bet dabar buti isimtimi reiskia tiesiog zuti, tpsknt bankrutuoti.

2. As Toyota nepasitikiu ir visai negerbiu sios firmos, nes japonai gamina dvieju rusiu Toyotas: turtingiems zmonems ir biedniems. Biedniems zmonems visos Toyotos surinkinejamos Kinijoje ir kai kuriuose Japonijos miesteliokuose.
Na po to, kai Japonija turejo is viso pasaulio atsaukti desimtis tukstanciu savo pagamintu brokiniu Toyota Prius ( brokas net sukele zmoniu zuti!!!) ir isaiskejo kokiu principu japoncai tas maskes surinkineja. Juk specai zino, kad toks brokas turejo buti vienoje partijoje, ta partija turejo pasiekti viena kazkuria sali, o jis paplito po visa pasauli...
Kai isaiskejo sitos kiaulystes, pirmieji pasipiktino amerikancai. Ten dabar kasmet vis maziau perkama Toyotu.

Bet turiu pasakyt, kad is isvaizdos Toytos man patinka. Ka jau ir kalbet, ta pati Prius man patinka, nors gal kiek ir pernelyg tiuninguota, bet aki traukia.
O Avensis labai patogi masina, lengva vairuot, nevargina ilgesniame kelyje. Du kartus buvau Lietuvoje isinuomavus, man labai patiko.
Nors sau tikrai nepirkciau Toyotos, kol esu Europos gyventoja. Jei gyvenciau Japonijoje - mielai pirkciau. Bet rasciau buda kaip nusipirkt sita masina per pazintis, t.y. kad gauciau ta, kuri gaminama auksarankiu.
Cia kaip sakoma lyg teatre: vaidina pirmas kolektyvas arba antras kolektyvas. I antrojo bilietai visad pigesni... ;) Bet kokia prasme eit i toki spektakli?
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Kiek kainuoja firmos vardas?

Post by Klevas »

Blogiausia kokybe yra kaip visada sovietu iskaitnat sovietines Latvija ir Lietuva.
Metu topas buvo architektai konstruktoriai su statybininkais pasizhymeje Maximos griutyje.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Kiek kainuoja firmos vardas?

Post by Greta »

Sovietine kokybe sovietmeciu buvo kaip tam teatre: pirmas kolektyvas ir antras. :D Taigi buvo gaminiu auksciausios klases ir buvo trecios klases. Trecioji klase ejo vidiniam liaudies vartojimui, o auksciausia - eksportui ir Maskvos auksciausiajai valdziai. Man asmeniskai ne karta teko matyt auksciausios klases prekes. Manyciau, kad jos galejo konkuruot su bet kuria tokia pat preke, pagaminta Europoje ar JAV.

Kas del šiu laiku ir del lietuviu atliekamu darbu, tai cia jau kita tema. Lietuviai niekada nepasizymejo dabininkiskais gabumais, t.y. atliekamu darbu kokybe.
Lietuviai buvo tik neblogi ukininkai, bet, deja, nieko nemokejo organizuot, net savo ukio darbu. Ir nuo latviu sioje srityje lietuviai buvo zenkliai atsilike. Butent darbu organizacijos stoka Smetonos laikais ir isvare tukstancius jaunu lietuviu i Latvija, samdytis darbams pas latviu ukininkus, kuriems organizacija nebuvo silpna puse.

Kas del Maximos, gali buti, kad cia niekas nekaltas is tu, kuriuos kaip kaltuosius, mums bando ipiršti Media. Tokie "fruktai" kaip Maximos ar Chodorkovskiai daznai susprogsta ant savo milijardu todel, kad yra simtai norinciu prikišt degtuka prie tu milijardu ir šokinet is laimes, matydami kaip jie dega... :think:
Kai verslininkai ar politikai nezino zodzio STOP - lauk bėdos. Ir cia jau ne kokybeje esme...
gerdunka222
Posts: 181
Joined: 2019-06-11, 15:02

Re: Kiek kainuoja firmos vardas?

Post by gerdunka222 »

Kartais kainuoja, kartais ne .. Bet pripažinkim, firmos vardas neatsiranda iš niekur, vadinasi tikrai buvo technika tvarkinga ir kažkuo geresnė už kitus. Aišku ne visada kaina tą parodo, bet tikrai labiau pasitikiu žinomomis firmomis nei no name.
Post Reply