Ieškau darbo Tilburg

Siūlo, ieško darbo
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by Greta »

kregzdutenr1 wrote:Gal pasiskaitykite si puslapi apie darbo salygas ir atlyginimus vietiniams ir emigrantams http://www.cnv.nl/home/
Idomus jusu pamastymai gal,gal tas ar anas neaiskios prielaidos ir zmoniu nuvertinimas jei jau neturi aukstojo isilavinimo tais jau labai nemalonu ,geda ir t.t. Mano nuomone Isdirbkite tam tikra laika toje pacioje imoneje tai ir jums mokes tiek pat kiek vietiniams,svarbiausiai tureti nuolatini darbdavi.
Visai nesvarbu kas kur parasyta, realybe yra realybe ir ji daznai nuo tu rasliavu nepriklauso. Yra simtai budu kaip apeit istatymus ir jie yra apeinami.

Mes zmoniu nenuvertinam, juos nuvertina dievas ir likimas, kai ne visiems duoda vienodus gabumus!!! Daznai reikalingi tik gabumai, o diplomas yra tik priedelis. Aukstasis isilavinimas yra tuscia vieta, jei neturi patirties ir geros galvos. Vien mojuodamas diplomu darbo tikrai negausi. O jei esi emigrantas, tai daznai diplomas tik trukdo.

Taip, dirbt toj pacioj imonej daug metu yra gerai, bet kaip tai galima pabandyt, gal patartum? ;)

Pirma - emigracija i Olandija prasidejo ne taip seniai. Taigi tu negali zinot ar tau mokes tiek pat kiek vietiniam, kai pradirbsi pas ta darbdavi 20 metu. :D

Antra - atlyginimas Olandijoje priklauso nuo stazo pagal specialybe, nuo tam tikros uzmokescio skales vienoje ar kitoje darbo sferoje, o ne nuo metu, pradirbtu pas ta pati darbdavi. Kai pagal ta pacia specialybe eini dirbt pas kita darbdavi, jis neturi teises tau moket mazesni atlyginima, nei gaudavai buvusioje imoneje. Bet jis moka tau pagal kazkuria skale, pvz 25. Toji skale turi dar skaiciukus nuo 0 iki 10. Kasmet tu palipi po viena skaiciuka aukstyn ir tavo atlyginimas padideja apie 1 eura per valanda, cia priklausomai nuo darbo sferos ir skales. Taigi tarkim tu atidirbai 10 metu ir tavo atlyginimas pasieke paskutini skaiciuka. Ir viskas, daugiau lipt nera kur. Tavo atlyginimas kitus 10 metu nekils, nebent ji keltu didele infliacija. Pereiti i kita skale, pvz 30, tu negali, nes tam neturi kvalifikacijos, isilavinimo ir pan. Turi baigt kazkokius mokslus, isigyt aukstesni lygi,kad galetum pereit i kita skale. Taigi darbo stazas,kas liecia atlyginima, jei nekeli kvalifikacijos, kyla tik iki tam tikros ribos.
Kas del olandu, tai jeigu jie pradeda dirbt 18-20 metu, dar studijuodami ir paskui dirba vis toj pacioj sferoj, tai ju stazas auga greit. Be to, vietiniu staza darbdaviai sugeba pritempt prie kai kuriu grupiu/skaliu, o emigrantu tikrai netemps, nes jie nesuinteresuoti emigrantui moket tiek pat, kiek vietiniui.

Trecia - darbdavys nera suinteresuotas, kad tu taptum nuolatiniu darbuotoju. Ypac jei tu jauna moteris. Tu gimdysi vaikus, paskui vaikai sirgs ir darbuotojos vis nebus. Taigi jis du metus tau prates laikina sutarti, paskui dar karta prates puse metu ir tuo viskas pasibaigs. Nes po triju metu net su laikina sutartim tu skaitais nuolatine darbuotoja. Bet darbdaviui labiau apsimoka imt kita darbuotoja ir vel pradet is naujo skaiciuot laika. Ypac jei tai darbas,kuris nereikalauja dideliu igudziu. Tokie darbdaviai laiko vietiniu darbuotoju branduoli, o emigrantus priima tik laikinam (max 2,5 metu) darbui.
Darbdaviu nekaltinu, verslas yra verslas. Darbdavys turi ziuret tik to,kas jam naudinga, o ne kas tau ar man naudinga.

Jei darbuotojas bus su galva, tai per du su puse metu jis sugebes baigt kazkokius kursus, igys kvalifikacija, gerai dirbs, versis per galva ir irodys darbdaviui,kad jis yra jo imonei naudingas ir ji atleist neverta. Na o jeigu jis tik kinkuoja kaip robotas, tai kam ji laikyt? I jo vieta galima paimt kita toki pat, norinciu tukstanciai.
Galu gale su darbdaviu, t.y. su jo igaliotais atstovais - tiesioginiu virsininku ir personalo skyriumi - REIKIA KALBETI. Reikia prasyti siusti i mokymus, i kursus, klausti kokia butu galima isigyt specialybe, kad ju imonei atnestum didesne nauda, paciam ieskot tu kursu ir apmoket, jei imone nesirengia to daryt ir pan. Toks zmogus daznai sukelia darbdaviu susidomejima, i ji atkreipiamas demesys.

Siaip jau Olandijoje konkurencija darbo rinkoje vis dideja, nes vis daugiau imoniu perkelia versla i kitas salis, taigi i gatve ismetama tukstanciai darbuotoju. Be to, dirbanciuju amzius vis labiau keiciasi. Jei anksciau dirbantis 60 metu zmogus buvo norma, tai dabar darosi isimtis. O pensija nuo 65..............
Tiesa, garsiai apie tai nekalbama, apsimetama, kad OIandijoje viskas gerai. Bet is tiesu situacija labai bloga ir vis blogeja.
Darbdaviai tuo naudojasi dar labiau!
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by Klevas »

Ne vien atlyginimas yra svarbus. Esme yra va chia:

"Siaip jau Olandijoje konkurencija darbo rinkoje vis dideja, nes vis daugiau imoniu perkelia versla i kitas salis, taigi i gatve ismetama tukstanciai darbuotoju. Be to, dirbanciuju amzius vis labiau keiciasi. Jei anksciau dirbantis 60 metu zmogus buvo norma, tai dabar darosi isimtis."

Jei jau nori daugiau darbuotoju, tai nori pigesniu, o ne tu kurie jau dirba nuo seniai ir jiems kazhkuria prasme permokama. Todel noras gauti tiek kiek seni darbuotojai bus priimama su pashaipa.
Buna ir atvirkshchiai, naujiems moka daugiau, nes reikia prisiviliot, bet panashu, kad NL dabar kitokie laikai. Diskriminacija chia nei prie ko.
Dar - darbuotojai su kita kultura, mazhesniu prisirishimu, didesniu nestabilumu ir nuspejamumu visada turi but pigesni ir del to tik idarbinami.

Sakysim jus patys darbdaviai, einat i parduotuve, sakysim perkat telika.
Zhiurit Sony 60 coliu 3D stovi uz 2500 euru... einat toliau ... LG 60 coliu 3D uzh 1300 euru ... ebajuje pazhiurit koks China XHANXHUI parametrai geresni kaip Sony, o kaina tik 800 euru. Na jums ir darbdavio problema...
Paskambinat tam XHANXHUI tiekejui, o jis sako, kad noretu pagalvojes gauti kaip uzh SONY, nes jo dar geresnis.

Na Sony ne stebuklas, tikrai teorishkai gali but geresnis, bet jusu reakcija bus vienareikshmishka, paklausit ar jis durnas ar tik apsirukes.
Taigi - nesunku suprasti ir kitus. Kol kas olandu gydytojas tai marke, o lietuviu gydytojas - piguvos simbolis. SHiaip kokybe gali but visai prieshinga, bet chia irgi yra niuansu, nes teko dirbti su LT medicina ir ten yra savu pliusu ir labai dideliu minusu. Normalesni gydytojai ishvazhiuoja, nes daug laiko reikia skirti mokymuisi, lieka nemokyti LT.
Kita vertus praktikos pozhiuriu LT gydytojai dazhnai zhymiai profesionalesni, nei koks vakarietis, kuris tik vykdo instrukcijas.
Tikrai nevienareikshmishka ir nereikia galvot visur tik diskriminacija. Yra kitokiu faktoriu
saulens
Posts: 91
Joined: 2013-02-5, 21:35

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by saulens »

:clap: :clap: :clap:

:thumbup:
tadelis21
Posts: 1
Joined: 2013-05-28, 16:26

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by tadelis21 »

kregzdutenr1 wrote:Gal pasiskaitykite si puslapi apie darbo salygas ir atlyginimus vietiniams ir emigrantams http://www.cnv.nl/home/
Idomus jusu pamastymai gal,gal tas ar anas neaiskios prielaidos ir zmoniu nuvertinimas jei jau neturi aukstojo isilavinimo tais jau labai nemalonu ,geda ir t.t. Mano nuomone Isdirbkite tam tikra laika toje pacioje imoneje tai ir jums mokes tiek pat kiek vietiniams,svarbiausiai tureti nuolatini darbdavi.
tai kas parašyta viena, o kas turėję patirties realios yra visai kas kita. :) O dėl pastovumo tiesa, tėvas mano jau virš 10 metų dirba lentpjūvėj, tai pakilo ir pareigose ir atlyginimą gauna labai didelį dabar, o tapo paminos ten tokiu pusiau prižiūrėtoju, tai tik vaikštinėja per dienas ir nieko neveikia. :)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by Greta »

tadelis21 wrote:
...............O dėl pastovumo tiesa, tėvas mano jau virš 10 metų dirba lentpjūvėj, tai pakilo ir pareigose ir atlyginimą gauna labai didelį dabar, o tapo paminos ten tokiu pusiau prižiūrėtoju, tai tik vaikštinėja per dienas ir nieko neveikia. :)
Keista, kad iki siol kai kurie rytu europos zmogeliai darba supranta tik kaip mojavima kuju ar grioviu kasima, o vadovavima zmonems, darbo prieziura linke vadint "vaikstinejimu nieko neveikiant". :mrgreen:
lilijabanyte
Posts: 9
Joined: 2013-07-1, 21:01

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by lilijabanyte »

nematanti wrote:Sveiki forumo lankytojai,
Šiuo metu ieškau darbo Tilburg. Mano išsilavinimas - humanitarinio tipo, be to nekalbu olandų kalba, dėl šių priežasčių ieškau bet kokio fizinio darbo. Bandant darbintis per uitzendbureau pagrindinis reikalavimas yra olandų kalba ir jau kuris laikas negaunu visiškai jokių pasiūlymų, todėl viliuosi, kad kas nors galėtų pagelbėti per šį forumą. Be to, tikiuosi patarimų, kurie galėtų pagelbėti ieškant darbo Tilburg. Su manimi galima susisiekti asmenine forumo žinute ar elektroniniu paštu saulegraza199@gmail.com. Taip pat galite rašyti forume.
Ačiū už sugaištą laiką.
Sveika, man niekaip nepavyksta išsiųsti Tau atsakymo :(
vanbergen
Posts: 7
Joined: 2012-03-4, 18:43
Location: Rotterdam

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by vanbergen »

gera tema ir super komentarai :thumbup: ir is tikro cia daug teisybes ir daug geru patarimu ;)
gerdunka222
Posts: 181
Joined: 2019-06-11, 15:02

Re: Ieškau darbo Tilburg

Post by gerdunka222 »

jaučiu kai grįžtat iš užsienio dirbę daržuose visokiuose, tai būna namuose labai lengva tvarkytis savo mažyčiuose darželiuose ir šiltnamiukuose.. ir patys kai mokat tik kaina už trašas ir žemes reikalinga susimokėti:)
Post Reply