Istoriniai romanai

Diskusijos apie knygas, kūrybą
Post Reply
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Istoriniai romanai

Post by Greta »

Perskaiciau C.Iggulden knyga "Tyrų vilkas". Ja uzsisakiau su didele abejone. Mat ji apie Čingischaną.Nelabai domiuos knygomis apie mongolus.
Bet si knyga verta,kad ja perskaityt. Rasoma apie sio zmogaus vaikyste ir jaunyste,kaip tik iki to laikotarpio,kai jis tapo didziuoju Cingischanu. Knyga parasyta lengvu stiliumi, nevargina vardai, detales. Ir idomu skaityt. Knyga baigias kaip tik tada,kai jau taip susigyveni su veikejais, kad norisi dar ir dar apie juos skaityt. Mielai skaitysiu dar ir tesini, jei pavyks gauti. (Kazkada kazka esu skaicius apie Cingischana, bet man nepatiko. Nieko, iskyrus ziauruma, tada neradau.) Kol kas lietuviu kalba nera cia isvardytu Igguldeno knygu apie Cingischana.

C. Igguldeno airės motinos senelis buvo seanchaí (air. šángechi) – žmonių gerbiamas senosios išminties, pasakojimų perdavėjas, mintinai atsimindavęs ilgus epinės poezijos posmus. Galbūt iš jo būsimasis rašytojas pasisėmė pasakojimo meno. C. Igguldeno kūrybą galima skirstyti į tris dalis: Juliui Cezariui skirtą „Imperatoriaus“ seriją (romanai „Romos vartai“, „Karalių mirtis“, „Kardų laukas“, „Karo dievai“), „Užkariautojo“ seriją, skirtą Čingischanui, Kublai Chanui ir Čingischano sūnui Ogedėjui („Tyrų vilkas“, „Lanko viešpačiai“, „Kaulai kalvose“, „Sidabro imperija“ – pastaroji laukiama, planuojamos dar dvi knygos) bei „Pavojingąją“ seriją („Pavojinga knyga berniukams“, „Pavojinga herojų knyga“ ir kt.). C. Igguldenas yra ir psichologinio trilerio noveletės „Juodasis vanduo“ („Blackwater“, 2006) autorius.
kregzdutenr1
Posts: 446
Joined: 2010-10-28, 16:45
Location: Netoli Utrechto

Re: Istoriniai romanai

Post by kregzdutenr1 »

Siulau paskaityti knyga "Zwerfkind" ,remtasi tikroves faktais.
Daugiau apie tai
http://www.bol.com/nl De ongelooflijke omzwervingen van het duitse meisje Liesbeth vlak an de tweede wereldoorlog

Auteur: Ingeborg Jacobs

As tika pradejau skaityti ,negaliu paleisti is ranku... ;)
rasmita
Posts: 1
Joined: 2014-09-4, 20:38

Re: Istoriniai romanai

Post by rasmita »

Viena iš įsimintinesnių, tai Philippa Gregory "Raudonoji karalienė" :)
Post Reply