Andrius wrote:Buvau Vilniuje šį mėnesį. Esu priblokštas senamiesčio patrauklumo. Ne veltui man olandai sakydavo, koks gražus ir švarus Vilnius. Netikėjau.
Dabar kai pats ten viską išvaikščiojau, galiu teigti, kad tai tiesa. Ne veltui ir turistų daug atvažiuoja. Mačiau ir girdėjau vokiečių, olandų, rusų?, lenkų?, latvių. Daug turistinių grupių, autobusų, gidų.
O kiek muziejų pastebėjau, kuriuose dar ne esu buvęs. Buvau prie Nacionalinio Lietuvos muziejaus, Arkikatedroje, ant Gedimino kalno, prie prezidentūros, prie seimo. Praėjau Gedimino g. nuo - iki. Buvau prie Vilniaus dangoraižių. Viskas gražu.
Taip sakant, esu sužavėtas

. Rekomenduoju.
p.s. Ir Kaune mačiau pasikeitimo ženklų, bet Lasivės alėją reikia dar puošti ir puošti.
Smagu skaityti ir zinoti, kad kazkur Lietuvoje yra svaru ir grazu.
Deja, Vilniuj nebuvau jau kokie 4 metai, taigi nezinau kaip ten dabar viskas atrodo. Tada kai buvau, buvo tik dangoraiziai, Akropolis ir sugadintas Gedimino prospektas - visi medeliai buvo lyg arkliai su pasagom - apkaustyti geleziniais narvais. O senamiestyje tik kai kurios gatves buvo rimtai sutvarkytos. Turistu ir tada buvo daug, bet ne maziau vietiniu girtuokliu.
Visuose muziejuose esu buvus, bet jokiu dideliu meno ar istorijos vertybiu juose nepastebejau.
Nemaza istorine vertybe manau yra tik Gedimino pilis ir ten esantis muziejukas.
Gal Vilniaus centras ir tviska, bet reikejo pabandyt nuvaziuot 5-10 km nuo centro , pvz link Naujosios Vilnios.
Arba pervaziuot nuo iki Kalvarijos gatve... Arba pavaiksciot greta stoties esanciam rajone.... Na ir t.t.
Centro tviskejimas gal ir padarytas, bet abejoju, kad is tikruju VISAS Vilnius yra svarus ir jaukus gyvent.
Na kas del Kauno Laisves Alejos, tai aisku ja reikia tvarkyt ir puost, bet kol kas vyksta atvirkstinis procesas. Kaune is vis jau niekur nebera jaukumo ir grozio.

Viskas samoningai daroma taip, kad butu didelis atotrukis tarp Kauno ir Vilniaus.