Qlumpyz wrote:Ačiū Greta, tikrai įdomu pamatyti Paryžių kitu kampu. Mano kampas, bent jau sprendžiant iš fotkių - visai kitas... juokinga, kai tiek daug skirtumų iš to paties miesto, nes fotkinta skirtingų žmonių... kada bus laiko įmesiu savas.
na iš tavo Paryžiaus aprašymo tai tikrai tiek prisijuokiau... su daug kuo sutinku, bet su daug kuo ir visiškai nesutinku. matyt, kad priklauso nuo asmeninių potyrių ir apskritai loterijos - kaip susiklostys viskas... juk ir tam pačiam žmogui nebūna dvejų vienodų kelionių į tą patį miestą.
Tu teisus, daug kas priklauso nuo nuotaikos ir net nuo avalynes.

Visos keliones - visada loterija.
Kai man siemet "sudege" kelione i Maljorka ir net kelione i Madeira, tai as i ta Paryziu nuvykau pikta kaip širšė... Na ir rezultatas na feise...
As pati tokiu fotkiu is Paryziaus dar neturejau ir tokiu potyriu irgi.

Na nebent Paryzius is virsaus Montmartre prie Bazilikos ir pati bazilika. Cia jau standartas ir nuo jo nepabegsi. Kaip ir Notr Damas.
Bet kai kurios vietos man buvo nematytos, nes visada dviese i Paryziu nukakdavau. Taigi kai esi ten vienas/a, tai Paryziu kitaip ir matai. Vienas pastebi daugiau ivairiu smulkmenu, leidies i ivarias kelioneles i uzmiescius, kur siaip jau daznai keliones draugai nenori vykti... Ir be to dviese daug laiko sumarinuoji valgymui. Visokie pietus, vakarienes...

O Paryziuj restorane pavalgyt, tai per ta laika gali Lamansa perplaukt.
Beje, tos vietos, kurias buvau macius jau ne karta, dabar man kazkaip kitaip pasimate, kitaip nusifotografavo...
Be to, pamaciau tokiu vietu, kurias anksciau lyg zinojau, o dabar pamaciau kaip is naujo, supratau, kad joms noreciau skirti daugiau demesio, tiesiog pabuti ten, pavaikstineti tame rajone be skubos...
Na as buvau tik 2 pilnas dienas, viena is ju lijo...
Kas del fotkiu, tai nesistengiau sudet cia atvirutini Paryziu (ne visai pavyko), ka visi 100 kartu mate internete.
Lygiai kaip ir nesitengiau ten prifotkint visokio brudo, siuksliu kruvu, kanalizacijos isiverzimu, benamiu po suolais ar apgriuvusiu pastatu Montmartre. Kam visa tai idomu? Tokiu dalyku yra visame pasaulyje.
Na buvo visokiu dalyku, kuriuos gal ir buciau pafotkinus, bet bijojau gaut i lempa ar kad fotika atims...

Aisku viesoj vietoj galima viska fotkint, na bet zinai..............
Na neturiu galvoj visokiu violetiniai apsirengusu transvestitu, kam jie idomus? Ir be ju ten buvo sokiruojanciu idomybiu.
Be to, buvo ir tiesiog grazus paryzieciai Montparnase, kuriuos mielai buciau fotkinus lauko kavinese, gatvej praeinancus... As retai kada geriuosi zmonemis, nesu didele ju myletoja.

Bet Montparnase gerejaus! Ten galu gale pamaciau ta inteligentiska vidurines klases VIETINI paryzieti ir ne viena, o daugybe ju.
Ir nors visai siai kelionei uzdejau minusa, bet geri atsiminimai is Montparnaso jau pradeda uzgost visa tai, kas buvo bjauru.
Bet siaip jau Paryzius darosi vis prastesnis... Jei norisi pasilinksmint ar siaip PO MIESTA pasiblaskyt, geriau jau rinktis Amsterdama... Bent jau nereikia toli grustis ir galima be viesbuciu apsieit.
Beje, dar pamirsau pasakyt.
Kai traukinys vaziavo per Olandija maciau nusiurusius, sugrustus daugiabucius prie begiu. Na visi juo esat mate. Kai vaziavom per Belgija, ypac per Briuseli, tai prie tu begiu buvo toks ziurkynas, tokie apleisti namai, kad n kartu baisesni nei Olandijoje. Nors visad galvojau,kad baisiau nieko negali buti civilizuotoje Europos dalyje.
Man atrodo juos galima butu filmuoti filmamas apie konclagerius, getus ir pan.
O kai ivaziavom i Fr - vaizdas pasikeite kardinaliai. Yra kaimeliu yra ir vienkiemiu. Bet visi gana tolokai nuo begiu! (Jie ZMONES, o ne gyvuliai!) Visi kaimeliai net is tolo sviecia tvarkingumu. Atskiri namukai, pakankamai erdves. Vienkiemiuose namai taip pat dailus ir tvarkingi, ukiai labai tvarkingi. Olandijoje gi neatskirsi kur namas, o kur tvartas.

Ir Olandijos valdzia isitikinus,kad neturtingas zmogus = gyvulys. Tegul gyvena gete prie pat begiu...
Na lauksim, Qlumpy, tavo fotkiu.