Olandu charakterio bruozai.
-
kregzdutenr1
Re: Olandu charakterio bruozai.
Greta ,as gerbiu tavo nuomone .Tik tavo pasisakymai mano nuomone labai siaubingai skamba kuomet tu issireiski jog lietuviai atvyke dirbti paprastu darbeliu turi buti dekingi cia esantiems darbdaviams jog jiems suteike darbo ,tad kad ir lips ant galvos tyleti ir nieko nesakyti ,nes tipo kazkieno deka jie turi darba
Tokiu atveju lietuvaiciai neismoks saves vertinti,ir neismoks jieskoti geresniu galimybiuir .t.t. As manau jog kaip tik lietuvius reikia labiau skatinti keistis ir maziau skaudziai kritikuoti jog jie nieko nesugeba ,tokiu auklejimu ir savu vaiku neismokysi mokytis geriau ,siekti geresniu rezultatu.
as kai atvykau cia, buvau labai prastos nuomones apie lietuvius ir labai aukstinau olandus kaip itin civilizuotus vienetus, dabar sakau, kad pasislykstetinu ir labai mielu asmenu yra abiejose barikadu pusese, tad, kurie "geresni bei kokybiskesni" nebesu igali ivardinti.
Taip! ir tarp olandu ir tarp lietuviu yra buduliu!
Beje, pazistu olandu, kurie niekaip nesugeba isitvirtinti nei karjeros, nei asmeninio gyvenimo atzvilgiu, o tuo tarpu lietuviai (atvaziave cia bei pagyvene keleta metu) daug geriau, prasmingiau ir kokybiskiau gyvena visom prasmem. Aisku daugelis dirba negudrius darbus del kalbos nemokejimo, bet jie yra vertinami darbe uz uoluma bei istverme, aisku, tai vergo pozymis, bet nuo kazko pradeda ir ridenasi i prieki.
Taip! ir tarp olandu ir tarp lietuviu yra buduliu!
Beje, pazistu olandu, kurie niekaip nesugeba isitvirtinti nei karjeros, nei asmeninio gyvenimo atzvilgiu, o tuo tarpu lietuviai (atvaziave cia bei pagyvene keleta metu) daug geriau, prasmingiau ir kokybiskiau gyvena visom prasmem. Aisku daugelis dirba negudrius darbus del kalbos nemokejimo, bet jie yra vertinami darbe uz uoluma bei istverme, aisku, tai vergo pozymis, bet nuo kazko pradeda ir ridenasi i prieki.
-
kregzdutenr1
Per kancias i zvaigzdes , norisi pasakyti.....
Kava labai megsta gerti ir stipria.
papildoma informacijyte: man olandai pasirode labai dideli melagiai ir penkiaveidziai.
beigi negatyviu dalyku kalbetojai uz akiu
man koktu kai mirtinai mandagus zmogus su sypsena veide meluoja, labai daug kartu teko susidurti. Lietuvi lengviau nuspeti, jis gerokai rugtelejes buna jei jam nepatinki 
-
kregzdutenr1
Trumpiau pasakius jie geri artistai reikiamu metu.Nebereikalo kaikurie is ju lanko tetro burelius.
Na cia reikia dar pagalvoti KAS su kokiais olandais susiduria ir kodel. Galbut todel mes ir pamatome juos skirtingoje sviesoje.Kshiste wrote:papildoma informacijyte: man olandai pasirode labai dideli melagiai ir penkiaveidziai.beigi negatyviu dalyku kalbetojai uz akiu
man koktu kai mirtinai mandagus zmogus su sypsena veide meluoja, labai daug kartu teko susidurti. Lietuvi lengviau nuspeti, jis gerokai rugtelejes buna jei jam nepatinki
Matyt yra kazkokia priezastis (tavo elgesyje), jei tau olandai nuolat meluoja su sypsena veide. As su tuo nesusiduriu. Jei olandas man nenori kazko sakyt, tai jis tiesiai taip ir pasako, kaip pas juos priimta tai pasakyt.
Jei olando neprovokuoji meluot, jis to niekad nedaro. Jie nera nei dviveidziai,nei penkiaveidziai.
Kas del lietuviu, tai geriau jau patylesiu kas liecia ju mela ir dviveidiskuma.
"Na cia reikia dar pagalvoti KAS su kokiais olandais susiduria ir kodel."
ar tai apeliacija i socialini statusa?
"Matyt yra kazkokia priezastis (tavo elgesyje), jei tau olandai nuolat meluoja su sypsena veide."
aisku yra! Yra darbas yra darbo santykiai, o kai darbas itemptas ir atsakingas nevisada uztenka geru intenciju reveransams ir diplomatiniam protokolui igyvendinti, dar pridekim mano neordinaru charakteri ir stai tau penkiaveidis mandaguolis stypso pries akis
"Jei olando neprovokuoji meluot, jis to niekad nedaro. Jie nera nei dviveidziai,nei penkiaveidziai.'
cha! "neprovokuoji meluot" - melas nepriklausomai nuo provokaciju netampa tiesa. Provokacija pateisinimas melui?
ar tai apeliacija i socialini statusa?
"Matyt yra kazkokia priezastis (tavo elgesyje), jei tau olandai nuolat meluoja su sypsena veide."
aisku yra! Yra darbas yra darbo santykiai, o kai darbas itemptas ir atsakingas nevisada uztenka geru intenciju reveransams ir diplomatiniam protokolui igyvendinti, dar pridekim mano neordinaru charakteri ir stai tau penkiaveidis mandaguolis stypso pries akis
"Jei olando neprovokuoji meluot, jis to niekad nedaro. Jie nera nei dviveidziai,nei penkiaveidziai.'
cha! "neprovokuoji meluot" - melas nepriklausomai nuo provokaciju netampa tiesa. Provokacija pateisinimas melui?
1.Nea, gink dieve. Cia apeliacija i tavo siela ir tik tiek. Ir i sirdies geruma. Olandai gerai permato zmones. Jei kazka turi "juodo" uzantyje, tai ju nuosirdumo nelauk.Kshiste wrote:
1...........ar tai apeliacija i socialini statusa?![]()
2......................aisku yra! Yra darbas yra darbo santykiai, o kai darbas itemptas ir atsakingas nevisada uztenka geru intenciju reveransams ir diplomatiniam protokolui igyvendinti, dar pridekim mano neordinaru charakteri ir stai tau penkiaveidis mandaguolis stypso pries akis![]()
3..........cha! "neprovokuoji meluot" - melas nepriklausomai nuo provokaciju netampa tiesa. Provokacija pateisinimas melui?
2. Na va, atrodo radom priezasti.
Tu tai vadini "neordinarinis" charakteris, bet vienas dievas tezino kaip sita reikala mato olandai su kuriais dirbi. Jie matyt turi kita pavadinima.
Cia jau reiktu isklausyt abi puses, kad turet aisku vaizda. Na o kadangi ner tokios galimybes - galim tik speliot.
Gali buti,kad cia ir kulturiniai skirtumai susipjauna.
Na tavo poziuris i tai, kad itemptame ir atsakingame darbe TU TURI TEISE NERASTI LAIKO reveransams ir diplomatijai yra biski sleivas, mandagiai sakant. Kai sita poziuri pakeisi, tai tu "penkiaveidziu" pries save ir nebepamatysi. Zmones tiesiog ginasi nuo taves!!! (Cia as spelioju.) Matyt jie galvoja jog tu nesuprasi,jei jie pasakys tiesa. Tavo "neordinarinis" jiems trukdo pasakyt tiesa,todel jie meluoja. Bet kaip zmogui jie tau nejaucia jokios pagiezos, todel jie sypsosi. Olandai asmeniniu ir darbo reikalu nesuplaka i viena daikta. Nieko asmenisko, tpsknt...
3. Provokacija nera pateisinimas melui, cia tu teisi. Lygiai kaip ir diplomatijos, mandagumo, pagarbos, reveransu atsisakymas del laiko stokos nera pateisinama priezastis. Taigi metusi akmeni nelauk, kad jis atgal atskris pyrageliu.
Cia nereik but dideliu psichologu,kad pamatyt, kad tu isprovokuoji zmones kazkokiam melui, kurio jie patys matyt net melu nelaiko. Lygiai kaip ir tu nelaikai blogybe savo kazkuriu elgesio niuansu su jais. Bet jie tai priima kaip pazeminima ar pan.
P.S. Be ilgos, geros diskusijos (ne darbo vietoje), tikrai nieko nebus.......
O jei firma didele ir joje yra psichologas, tai jis gali tau padet suprast bendravimo su olandais (sioje imoneje ir siais konkreciais atvejais) niuansus. Kartais,kas atrodo labai sudetinga ir neiveikiama, yra lengvai iveikiama smulkmena. Tik kazkokiu budu reikia ta smulkmena perkast.
Kai i darba malonu eiti,tada ir gyvenimas yra zenkliai mielesnis.
del kulturiniu skirtumu tai dievazi tiesa, man keista kodel daugelis apie tai nesneka. Man visu pirma cia atvykus krito i aki kulturiniai nesuderinamumai ir klausimas kaip juos spresti. As paprastai praleidziu daug laiko pokalbiams su zmonemis, kurie yra man svarbus ir jie yra mano kolegos. Taigi issisnekam viska ir isanalizuojam, kad nebutu uzanty nieko. Kartais turiu jausma, kad reikia prievartauti zmones buti atvirais, nors is pradziu dziugavau kokie atviri olandai kaip gerai! daug atviresni uz lietuvius! Paskui paaiskejo, kad as esu dar atviresne nei olandai ir tai juos trikdo - ir tai jau kvepia prastu tonu! Kaip sake mano draugas olandas, zinai, tu olandam per atvira
ir tu teisi jie ginasi nuo manes
nes naturalu, kad zmones kai ka ir sau nori pasilaikyt, bet zaidimo taisykles yra vienos arba zaidziam atvirai, arba bunam pusiau nesti. Taigi kai turi komanda ir turi su ja zaisti kasdien, naturalu, kad reikalauji besalygisko atvirumo uz pasitikejima - kito kelio nera.
nes nutylejimai suponuoja paranoja ir tuscia nervinimasi, kad kazkas vyksta tau uz nugaros, geriau sias spekas investuoti i produktyvu darba. Taigi ieskau konsensuso su olandais siuo klausimu. 
ir tu teisi jie ginasi nuo manes