Olandu charakterio bruozai.

Čia galima plepėti apie viską. Tik diskusijoms, kurios netinka į kitas temas.
Greta

Re: Olandu charakterio bruozai.

Post by Greta »

Kshiste wrote:del kulturiniu skirtumu tai dievazi tiesa, man keista kodel daugelis apie tai nesneka. Man visu pirma cia atvykus krito i aki kulturiniai nesuderinamumai ir klausimas kaip juos spresti. As paprastai praleidziu daug laiko pokalbiams su zmonemis, kurie yra man svarbus ir jie yra mano kolegos. Taigi issisnekam viska ir isanalizuojam, kad nebutu uzanty nieko. Kartais turiu jausma, kad reikia prievartauti zmones buti atvirais, nors is pradziu dziugavau kokie atviri olandai kaip gerai! daug atviresni uz lietuvius! Paskui paaiskejo, kad as esu dar atviresne nei olandai ir tai juos trikdo - ir tai jau kvepia prastu tonu! Kaip sake mano draugas olandas, zinai, tu olandam per atvira :lol:
ir tu teisi jie ginasi nuo manes :mrgreen: nes naturalu, kad zmones kai ka ir sau nori pasilaikyt, bet zaidimo taisykles yra vienos arba zaidziam atvirai, arba bunam pusiau nesti. Taigi kai turi komanda ir turi su ja zaisti kasdien, naturalu, kad reikalauji besalygisko atvirumo uz pasitikejima - kito kelio nera. :silent: nes nutylejimai suponuoja paranoja ir tuscia nervinimasi, kad kazkas vyksta tau uz nugaros, geriau sias spekas investuoti i produktyvu darba. Taigi ieskau konsensuso su olandais siuo klausimu. :angel:

Kas del tu skirtumu, tai cia i sita reikala ziurima pagal rusu patarle: "skestanciuju problema yra tik paciu skestanciuju problema". Tai reiskia, kad jei tu turi problemu del tu skirtumu ar klausimu ta tema, tai turi pati juos ir aiskintis, nelaukdama kol kiti apie tai kalbes.

Mano akimis ziurint olandai yra atviri, bet atviri proto ribose. Man ju atvirumas patinka labiau nei lietuviu atvirumas. (Na cia vel neapibendrinu, nes visokiu yra ir tarp olandu ir tarp lietuviu.)
Nekalbu apie savo artimus draugus (juos juk renkames pagal save), bet kursiokai, bendradarbiai, kaimynai, pazystami Lietuvoje ir Olandijoje labai skiriasi, kas liecia atviruma. Olandai NEAPKRAUNA MANES SAVO ATVIRUMU. Ir tai man labai patinka. Nzn ar supranti ka turiu galvoje. Tiesiog ju atvirumo yra tiek, kiek jo reikia bendradarbiui DARBO KLAUSIMAIS, kaimynui tiek, kiek reikia (uztenka) kaimynui ir t.t.
Olandai nemegsta atviru asmeniniu temu ir temu "ka tu manai apie ja/ji", "kokios tu nuomones apie raudonuosius/baltuosius".....
Darbe jie dazniausiai turi viena teksta apie asmenini gyvenima ir jo ribu neperzengia. Ir is taves nenori nieko daugiau suzinot, nei pasako patys. Man tai atrodo idealu. Tarnybinis olandu atvirumas susijes su ju santurumu, jie stengiasi jam neprasikalst. ;) Olandas geriau pasinaudos nekaltu/nepiktu melu, nei pasakys kazka, kas ju nuomone yra nesakoma bendradarbiui, todel, KAD NESAKOMA IR VISKAS! Nes tai ju nuomone nepadoru. ;) Bet jie patys nesuvokia kodel nepadoru, todel ner prasmes klausinet. Tiesiog tai ju genuose.

Tiesa pasakius, mano tyrinejimuose sioje vietoje dar yra daug klaustuku. As iki siol negaliu 100% isiaiskint kas vis delto eiliniam statistiniam padoriam, protingam, isilavinusiam olandui yra nepadoru SAKYTI/KLAUSTI/TEIGTI darbe savo bendradarbiams. Jie turi savyje tokiu keistu isitikinimu, kuriuos mes, lietuviai, turbut pavadintumem kompleksais. Bet tai ne kompleksai, tai ju tautos genofondas.

Na o lietuviu asmeninis atvirumas tiesiog gniuzdo,kai reikia klausytis apie bendradarbiu problemas su vyrais ar ju nesibaigiancius rypavimus apie ju ligas.O tarnybinis lietuviu atvirumas daznai buna tik apkalbos, o ne darbo klausimai. Tikro darbinio atvirumo is lietuviu nesulauksi. :silent: :think:

Siaip jau mano nuomone, besalygisko atvirumo ir 100 % pasitikejimo darbe buti negali ir jo neturetu buti, nesvarbu kokioje pasaulio salyje. Bent jau as neisivaizduoju.:crazy: Nes zmones yra tik zmones, jie turi visokiu jausmu, ivairiu minciu, kartais net to ir nenoredami. Juk ne visada gali nugalet savo sielos demonus. ;)

Puiku, kad tu diskutuoji su bendradarbiais apie pasitikejima ir atviruma. Tokios diskusijos duoda dividendus, gal ne visada taip greit,kaip noretusi, bet duoda. Leisk zmonem priprast prie taves ir suvokt tave kaip individa. Suvokt, kad ir tokiu gali buti ir kad tai nera blogai ir kad tai ju orumui ir savigarbai nera gresme... ;)

Jei tu esi labiau atvira, nei jie gali suvirskint ir reikalauji kazko mainais, tai nieko nebus, nieko negausi daugiau, nei tau priklauso pagal pareigas. Nes matyt jiems NEREIKIA tiek daug tavo atvirumo. Ir jeigu tu juos perdaug apkrauni, tai gal perziuret savo pozicija ir ja biski keist? Kaip bebutu, jie yra olandai Olandijoje, o tu esi svetimsale ju salyje, taigi tau reikia taikytis prie ju kulturos ir paprociu/iprociu, o ne jiems prie taves, net jeigu is proto/logikos pozicijos tu butum teisesne nei jie.

Pasitikejimas darbe irgi turi buti proto ribose. Na o kas del paranojos ir minciu, kad kazkas gal vyksta uz nugaros - irgi is lietuvisko genofondo. Olandai labai mazai turi tokiu minciu.
Siaip jau, klaidinga manyt, kad jei nieks tau nieko nemeluos, pasitikes, tai nieko nevyks uz nugaros. ;) Oi ne! Gali nemeluot, bet ir teisybes nesakyt! Ir tokia duobe uz nugaros iskast, kad ikritus ilgai neisroposi. Na bet cia velgi labiau lietuviskoj aplinkoj. Olandai taip nezaidzia. Bent jau tie,kurie nevarto milijonu ir nesisuka aukstam politiniam lygyje.
kregzdutenr1

Post by kregzdutenr1 »

Deja Olandai turi bedu ir tarpusavyje ypac kai gresia etatu mazinimas. :shock:
Qlumpyz

Post by Qlumpyz »

labai įdomiai olandiškas būdas ir jo ištakos prisatytas interviu Wintergasten programoje, Raoel Heertje kalbina Deidre McCloskey:

http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/d ... oskey.html
Greta

Post by Greta »

kregzdutenr1 wrote:Deja Olandai turi bedu ir tarpusavyje ypac kai gresia etatu mazinimas. :shock:
Idomu kuri tauta tu bedu tarpusavyje neturi, kai gresia etatu mazinimas? 8-) :o
kregzdutenr1

Post by kregzdutenr1 »

Greta wrote:
kregzdutenr1 wrote:Deja Olandai turi bedu ir tarpusavyje ypac kai gresia etatu mazinimas. :shock:
Tai jau taip, jus teisingai pastebejote ;)
valkis

Post by valkis »

Greta wrote: 2012-01-10, 21:38
konteineriai
Absoliučiai :)
Post Reply