Turistų požiūris į Olandiją

Miestai, miesteliai, muziejai ir kt. Ką verta butų aplankyti ir kokie jūsų įspūdžiai?
Post Reply
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Turistų požiūris į Olandiją

Post by Greta »

Ar esat kada nors susimaste kaip skiriasi zmogaus poziuris i kuri nors miesta, jei zmogus atvyko 3 dienoms, nuo to, kuris atvyko 3 savaitems, o paskui nuo to, kuris gyvena ten 3-10 metu?

Man visada labai idomu paziuret ka turistai fotografuoja Olandijoje, ka butent pastebi. Todel kartkartemis uzsuku i viena toki foruma ir apziuriu naujas fotkes is Olandijos. Mane stebina, kad turistai Amsterdama mato toki grazu... Jie net nesusimasto, kad reiketu pabandyt i si miesta paziuret ne kaip i zaisla, o ir i kaip i miesta, kuriame gyvena ir dirba zmones, augina vaikus...

http://forum.awd.ru/viewtopic.php?f=533&t=148609\

http://forum.awd.ru/viewforum.php?f=533

Na forumas ten galingas, ne tik apie Olandija, bet apie daugybe saliu ir ivairiomis temomis. Tiesa, jis rusu kalba. Jei rusu mokat, tai gal idomu bus panarsyt.

http://forum.awd.ru/viewforum.php?f=826

Na fotkes apziuret - kalba nebutina suprast.
Juta
Posts: 9
Joined: 2014-10-1, 13:18

Re: Turistų požiūris į Olandiją

Post by Juta »

Aš gyvenu Amsterdame jau trejus metus. Pirmą kartą važiavau dar 1998 metais. Lietuva dar net nebuvo ES, su tėvais praleidau Olandijoj, ne vien Amsterdame, 3 savaites. Man buvo tuo metu didelis kultūrinis šokas, ypač Amsterdamas. Amsterdamas, tiesą sakant, jau ir tada labai skyrėsi nuo kitų Olandijos miestų. Jau tada jis man buvo per daug purvinas ir per didelė makalynė žmonių. Maži miesteliai patiko.
Žiūriu, kad ir mano daug draugų, kurie čia negyvena, dažnai man uždavinėja stereotipinius klausimus ir nustemba, kad kaip Greta sakė, ir čia žmonės gyvena, augina vaikus, eina į darbą, ne vien tik sėdi kabake su cigarete ir alaus bokalu. Aš asmeniškai neįsivaizduoju, kaip Amsterdame reiktų auginti vaikus ir gyventi su šeima. Man šis miestas ir šeima yra nesuderinami dalykai. Aš pati jo iki galo nesugebėjau pamilt. Man jis per šiukšlinas. Gyvenu čia tik todėl, kad mėgstu kultūrinį gyvenimą (teatrai, parodos, muziejai, koncertai), čia geresnė darbų paklausa mano srityje, čia žmonės labiau tolerantiški užsieniečiams. Su šeima čia nei už ką negyvenčiau. Bet kiekvienam savo. Kolegė gimė ir užaugo Amsterdame, turi tris vaikus ir svaigsta dėl šio miesto vis tiek :) :)
O kas dėl nuotraukų... tai geras fotografas ir teisingas fotoaparatas daro stebuklus. Visus miestus ir šalis vienomis akimis mato turistai, kitomis gyventojai. Turistai ieško grožio ir pramogų, gyventojai turi ir kitų rūpesčių.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Turistų požiūris į Olandiją

Post by Greta »

Na tu cia neteisi Juta, kas del to gyvenimo su seima. Ziurek i esme. ;) O esme siuo atveju yra tik babkes. Jei nori su seima GRAZIAI gyvent ir puikiai bei saugiai augint vaikus, tas imanoma bet kuriame pasaulio mieste ir miestelioke, juolab Amsterdame. Tam tereikia pinigu. :D Kuo daugiau pinigu - tuo saugesnis ir grazesnis gyvenimas. Ir tik tiek... Nesakau, kad su pinigais butinai busi laimingesne, bet jau turesi bent kazka ir gero siam gyvenime. Juk ir be pinigu niekas negarantuoja laimes.

Nustebtum kokiu apartamentu yra Amsterdame. Ir ne tik priemiescio uzdaruose rajonuose, o ir paciam centre, i kuriuos irgi pro apsaugu kardona tegali patekt. O patekes stebies: nejau numiriau ir i roju patekau? ;) Kieme rojaus sodas, fontanai, baseinai, visi langai tik i soda... O tie langai, kurie i gatve, pasirodo yra tik ilgame koridoriuje, kuriuo tik virejos, tarnaites ir aukles vaiksto... Vaikus vairuotojas nuveza i privacia mokykla, parveza ir jie nieko nemato, iskyrus sita roju. O iseigines leidzia kur nors Ispanijoj prie vandenyno...

O jei esi zemos grandies tarnautoja, tegul ir ofisine, ir jei toks pat ir tavo vyras, tai tiek Amsterdame, tiek mazame miestelioke, turesi isinuomavus standartini butuka, greiciausiai emigrantu rajone ar ubagu vietiniu... Vaikas lankys valstybine mokykla, jus vergausit darbuos, vot ir visas rojus... Jei galvoji, kad mazuose miesteliuose nera siuksliu ir nera prasto elgesio emigrantu ir vietiniu ir ten viskas dvelkia kilnumu ir tolerancija - labai apsirinki. Mazuose miesteliuose daugiau ubagystes, maziau kulturos, todel dar daugiau nykumo. Istisi miesteliai - tiesiog barakiniu namu kvartalai...

Taigi kai reikes rinktis tarp marginalu, siuksliu ir kulturinio gyvenimo arba bukaprotiškos ubagiškos aplinkos, tai nezinia ka pasirinksi... Yra aišku ir geresne išeitis, bet, deja, dauguma moteru jos nepamato ir lemiamu momentu nesuvaldo situacijos, nes širdis pas jas didesne uz prota, deja.
Meshkius
Posts: 138
Joined: 2018-05-25, 13:40

Re: Turistų požiūris į Olandiją

Post by Meshkius »

Manau tikrai verta apsilankyti, nors ir savaitgalio kelionei. Juk skrydžiai lėktuvu nėra brangūs, o ir kelionė neprailgsta. Kiekviena aplankyta šalis, ar bent šalies sostinė duoda savo indėlį į atminčių skrynelę.
Post Reply