Kuo skiriasi visos paskutines Win ?

Įdomūs ir naudingi dalykai internete, klausimai, patarimai...
Post Reply
Greta

Kuo skiriasi visos paskutines Win ?

Post by Greta »

Taigi Vista, Win7, Win8 ir WinRT - pasipyle kaip is gausybes rago.
Na RT kaip suprantu labiau ribota, skirta plansetiniams.

Bet kuo tarp saves skiriasi tos trys: Vista, Win7 ir Win8? Visur raso tik apie greiti, bet juk jis priklauso nuo procesoriaus...
http://windows.microsoft.com/lt-lt/windows-8/meet

Kad win8 ekrane temos kitaip sudeliotos, tas aisku. Bet nejau tik tiek? Ir dar tai,kad galima ciupinet ekrana, o ne pele... Ir tik tiek?

Na as Vista lengvai (?) is principo galeciau pakeist i Win7, tik nzn ar verta.
http://www.microsoft.com/en-us/download ... aspx?id=20
Tiesa, sitoj nuorodoj yra tokia keistenybe,kad visa tema apie Win7, o iliustracinis pvz - Win8. ;)

Beje, Win7 man visai nieko, daugiau galimybiu nei Vistoj ir viskas normaliai ten. Be to, as jau ne karta sedejau prie kompo su Win7, nors jos ir neturiu.
Bet Win8 jau suvelta, pradedant nuo ekrano. Man nepriimtina kaip viskas isdeliota. Gal joje saugumo daugiau, bet jau pati pradzia atstumianti.... Na matyt bus galimybe permest i standartine Win, bet kazkodel nuorodu i tai nerandu. Kol kas dar nesu gyvai macius Win8.
Amina

Re: Kuo skiriasi visos paskutines Win ?

Post by Amina »

Su Windows 8 neturiu jokios patirties ir, tiesa pasakius, nepatinka man tas suskirstymas blokais. Plansetej gal nieko, bet ne normaliam kompe.

Win 7 naudojau jau nuo Betos laiku ir negalejau sulaukt, kada galesiu Vista mest per borta. Siaip jau kai nusipirkau laptopa su Vista is pradziu susizavejau blizgancia isvaizda, bet po to vis turejau minciu susiinstaliuot XP. Senam kompe po siai dienai naudoju XP ir nesigailiu.

Del skirtumu. Faktas, kad atnaujinant Windows Microsoft visada stengiasi toliau tobulinti sauguma. Siaip Win7 yra ne kas kita, kaip "sulieknejusi" Vista(Vista Lite :)). Microsoft atsisake sistemos resursus edanciu efektu(visokiu Aero interface ir t.t.) Vista pati naudoja daugiau atminties(RAM) ir kietasis diskas pas mane traskedavo ir braskedavo kraunant sunkesne programa ar zaidima.

Kompo greitis priklauso ir nuo Windows. Kadangi Vista pati sunaudoja nemazai sistemos resursu(ypac RAM), savaime suprantama, kad programos turi pasitenkinti tuom, kas lieka nuo Windows. Man kai kurie zaidimai neveike ant Vistos(arba veike, taciau kompas po pusvalandzio "nuluzdavo"), bet veike ant to paties kompo, kai jame suinstaliavau Win 7.

Nezinau, man tai svarbiausia prestacija ir greitis, o tu visu pribumbasu, kurie buvo Vistoj, nereikia. As bet kokiu atveju Vista keisciau i Win 7, bet tai tik mano asmenine nuomone. Mano nuomone Vista yra viena didziausiu nevykeliu Windows istorijoj. Jos buciau net nturejus, jei nebuciau nusipirkus laptopo, kur Vista jau buvo suinstaliuota. Galu gale viskas priklauso dar ir nuo to, kam savo kompa naudoji - atsidarius interneta ar Word turbut nematysi skirtumu tarp Vistos ir Win7. ;)
Greta

Post by Greta »

Aciu, Amina, viskas aisku.
As irgi uztaikiau pirkt Laptopa ant to laiko, kai visi buvo parduodami su Vista, tai ir man ji taip atiteko.
Man irgi nepatinka tie Win 8 blokai, bet manau,kad jei dabar suskubt nusipirkt su Win7, tai bus galima isgyvent iki to laiko kol galbut vel nebebus bloku sekanciuose Win. ;)

Na kaip zinai nesu kompiuterastas, bet skirtuma tarp XP ir Vistos jauciu visada. Jauciu Vistos nestabiluma. Na lyg sedeciau vokiskam pirmuju laidu Trabante. ;) Tiesiog tai kaip sestas jausmas...
Tikiuos, kad su Win7 - sitas jausmas praeis. ;)
Klevas

Post by Klevas »

Nei vienas normalesnis naudotojas nesinaudoja Vista. Tai nesamone panashiai kaip buvo Windows Millenium. Arba i tuos kompus susiinstaliavo XP arba win7 pasiskoline koki rakta. Su tuo pachiu shvariu raktu galima suinstaliuot kelis kompus, o internete rasti tai daugiausia problematishki, neilgai jais dzhiaugiasi zhmones, greit uzhblokuojami.

XP yra Home, Professional ir 64 bit professional versijos (jau neparduoda)
W7 yra Basic, Home Premium, Professional, Ultimate. 3 paskutines yra ir 64 bitu
Jos visos pakankamai skiriasi.
Amina

Post by Amina »

Greta wrote:Na kaip zinai nesu kompiuterastas, bet skirtuma tarp XP ir Vistos jauciu visada. Jauciu Vistos nestabiluma. Na lyg sedeciau vokiskam pirmuju laidu Trabante. ;) Tiesiog tai kaip sestas jausmas...
Vat cia butent labai takliai apibudinai ir mano jausma. As i senesni kompa tai simta kartu mieliau imciau XP, o ne Vista. Tas Vistos blizgesys tik isorinis, o XP buvo paprastas, bet stabilus.
Klevas

Post by Klevas »

Nei vienoje profesionalioje vietoje Vista naudojama nebuvo, del daugybes problemu. Organizacijos iki shiol naudojo XP tik paskutiniais metais prasidejo perejimas prie Win7. WIn8 taip pat niekas nesiruoshia kol kas naudot.

Tapo kaip ir tendencija, kad kas antras Windozes variantas - sh
O tas gerasis geru tampa po keliu servis pack
w3.11 buvo nebloga
W95 sh
W98 SE nebloga
W milenium sh
WinXP SP3 labai nebloga
Vista sh
Win7 SP1 jau nieko
Win8 nepatinka kas bande

(WIndows2000 buvo Win NT linijos tesinys, veliau win 2003 win 2008 tai kas kita)
Dar yra windowsi mini kompams tipo WIndowsCE , mobiliakams WIndows mobile ir t.t.
gabber

Post by gabber »

Greta, kuo naujesne Win versija tuo daugiau resursu ji naudoja, Pvz: Win 7 naudoja daugiau nei Win Vista, Win 8 daugiau nei Win 7 ir t.t.

Jei tik gali naudok Win XP Professional x64 Edition.
gabber

Post by gabber »

Klevas wrote:Nei vienoje profesionalioje vietoje Vista naudojama nebuvo, del daugybes problemu. Organizacijos iki shiol naudojo XP tik paskutiniais metais prasidejo perejimas prie Win7. WIn8 taip pat niekas nesiruoshia kol kas naudot.

Tapo kaip ir tendencija, kad kas antras Windozes variantas - sh
O tas gerasis geru tampa po keliu servis pack
w3.11 buvo nebloga
W95 sh
W98 SE nebloga
W milenium sh
WinXP SP3 labai nebloga
Vista sh
Win7 SP1 jau nieko
Win8 nepatinka kas bande

(WIndows2000 buvo Win NT linijos tesinys, veliau win 2003 win 2008 tai kas kita)
Dar yra windowsi mini kompams tipo WIndowsCE , mobiliakams WIndows mobile ir t.t.
O taip! Windows 3.11 for Workgroups BUVO NEBLOGA! :D
Post Reply