Labai reikia pagalbos is gyvenanciu Olandijoje

Siūlo, ieško darbo
User avatar
geresne
Posts: 28
Joined: 2011-05-6, 15:51
Location: GLD

Re: Labai reikia pagalbos is gyvenanciu Olandijoje

Post by geresne »

Greta labai tu jau cia :thumbup: . As cia dairausi darbo, tokio, kuriame esu kvalifikuota, po darbo pokalbio ir pasibandzius diena, keli darbdaviai neprasius sumokejo po 50eu, ir...pasake: tai ka, tu darai yra labai gerai, bet darbui su klientais reikia daugiau. Paskambink po pusmecio, KAI ISMOKSI OLANDU KALBA...
Tai vat vakarais, vietoj lopsines linksniuoju pauksciu kalba, ir jau baigiu prisijaukinti.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Labai reikia pagalbos is gyvenanciu Olandijoje

Post by Greta »

geresne wrote:Greta labai tu jau cia :thumbup: . As cia dairausi darbo, tokio, kuriame esu kvalifikuota, po darbo pokalbio ir pasibandzius diena, keli darbdaviai neprasius sumokejo po 50eu, ir...pasake: tai ka, tu darai yra labai gerai, bet darbui su klientais reikia daugiau. Paskambink po pusmecio, KAI ISMOKSI OLANDU KALBA...
Tai vat vakarais, vietoj lopsines linksniuoju pauksciu kalba, ir jau baigiu prisijaukinti.
Na tai puiku.
Bet kuo cia tu deta prie mano posto, ne apie tave juk rasiau...
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Labai reikia pagalbos is gyvenanciu Olandijoje

Post by Klevas »

Shiaip reikia kartais pasitikrinimui pazhiuret i kalendoriu (koks dabar amzhius? oops jau ne 19-as) taip pat pazhiuret zhemelapi ir isitikinti, kad ne Afrikoje randames.

Tada jau nekils noras ieshkoti darbo remiantis, kad "Esu moteris, vyras, n metu amzhiaus"
Tuo tiesiog parodoma baisus atsilikimas ir vienintelis susidomejimas buna ish darbdaviu su blogiausiomis darbo salygomis, jei ish vis kas domisi.

Tai butu galima palyginti su skelbimais - "parduodu automobili", kur nesuprasi, ar tai sunkvezhimis, ar koks senas kibiras ar naujausias limuizinas, o lietuvaichiu tarpe ir tokiu dalyku pasitaiko, dar nuo tu laiku, kai viskas buvo deficitas ir buvo svarstoma visi automobiliai, o specialybiu apmokindavo fabrike, tai irgi terekejo lyties ir amzhiaus.(kaip toje dainoje "Kur reiks tas mergas det, i Ryga, i Ryga...")

Dabar viskas kitaip, jei nenorima saves sulyginti su imigrantais ish dzhiungliu, tai reikia nurodyti savo darbinius sugebejimus, ishsilavinima, patirti, pasiekimus ir ypatumus.
Jei tokiu neina rishliai ishvardinti - tada pasistengti isigyti savarankishkai, geruose kursuose ar praktikoje.
Praktikos gali buti:
Apmokamos (mazhiau bet mokamas atlyginimas) - sunku jas gauti ypach jei kliuva kalbos, amzhiaus ar imgidaciniai duomenys.
nemokamos ir uzh kurias pachiam reikia susimoket (naturalu - specialistas gaishta laika su jumis o jus padarot naudos mazhiau)

Nors atrodo kvailai, bet mokamos yra pachios pigiausios galutine prasme.
Jus ineshdami savo indeli parodote, kad nusiteike rimtai ir pretenduojate i kur kas geresnius darbus. (aishku jei reikalas ne su kokiais aferiugomis)
Kaip taisykle pigiausia toki varianta prasukti Lietuvoje. Pasizhiurite norima tureti specialybe ir pasikalbat su vadovais kad norite nemokamai ar net primokedami padirbet. Na daug moket neprashys jei dirbsite rimtai nusiteike ir imanomas variantas, kad jums pasiulys tokias salygas kad nenoresit ir emigruot.

Taigi pasiulymas neturint pinigu grizhti i LT, susitart del adreso NL kas pashta paims, nusipirkt mobilaus kortele pagalvojus del papildymo variantu. NL galima atsidurti per 1- 2 dienas
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Labai reikia pagalbos is gyvenanciu Olandijoje

Post by Greta »

Klevas wrote:
......Tada jau nekils noras ieshkoti darbo remiantis, kad "Esu moteris, vyras, n metu amzhiaus"
Tuo tiesiog parodoma baisus atsilikimas ir vienintelis susidomejimas buna ish darbdaviu su blogiausiomis darbo salygomis, jei ish vis kas domisi.
Viskas grazu teorijoj. Ten ir demokratija ir lygybe ir dar velniai zino kokios pasakos. :D
O realiam gyvenime kol kas sito dar nera. Ir nera niekur Europoje. Na gal kokioj Svedijoj jau siek tiek pasistumta, bet juk uz ta "lygybe" ir emancipacija labai brangiai reikia moketi... Ir butent Svedijoje gerai pastebima ta kaina, kuri yra mokama........... Ant aukuro reikia paguldyti seima kaip vertybe, vaikus irgi...

Nes tikrai taip nera ir niekad nebus, kad moteris galetu pasiekt aukstu laimejimu karjeros srityje ir i savo specialybe taip isigrauztu kaip i kaulu, kad darbdaviai pultu prie jos iskestom rankom, JEI JI TURI SEIMA. Jei ji nori karjeros - jai tenka aukot savo asmenini gyvenima. Labai mazai yra vyru, kurie nores visa laika buti vakarais vieni namie ir priedo eit motinystes atostogu, kai zmonele dirbs po 12 val per diena ir dar i namus parsines kalna popieriu ir dar jai skambins bet kuriuos paros metu ir dar jai reikes lekt tai i konfrecijas tai i pasitarimus i kitus miestus, salis ir pan. O vyras vis vienas ir vienas su vaikais................ Chm.... Kazkaip nemanau, kad tokiu vyru galima rast daug. O moterys su tokiu gyvenimu apsipratusios, na gal ne visos, bet tai pas jas genuose: LAUKTI.

Jei moteris nori tapti lygi su vyru darbo rinkoje, tai ji kartu su patyrimu ir diplomais, turi atnest darbdaviui pazyma, kad yra sterilizuota, tada aisku jos "akcijos" taptu lygios su tokio pat patyrimo ir amziaus vyro "akcijomis".
O kol sito nepraktikuojama, tol darbdavys daznai mieliau renkasi jauna vyra apie 30 metu, kuris jau turi patyrima, bet dar neturi ligu, nei moteri, kuri turi patyrima, bet neturi dar vaiku! Ypac dabar, kai moterys gimdo iki pat 40 metu, tai darbdaviams jos iki pat 40 ir yra pavojingos.;)

Zinoma, jei moteriai yra 35 metai, ji turi pora vaiku, kuriems 12-14 metu ir ji jau kazkaip sugebejo isigyt labai gera patyrima, tai aisku, kad darbdaviai neziures i jos lyti. Bet ar daug tokiu moteru?

Taigi galit nerasyt skelbime, kad esat vyras/moteris, bet toks skelbimas skambes labai juokingai. Daugybei darbu reikia butent vyriskos jegos, nes nieks nepriima moteru krovikimes, o vyrai neina i viesbucius lovas perklojinet.

Zinoma, yra darbu, kur lytis visai nesvarbu.

Bet mes cia kalbejom ne apie darbus ir sklebimus bendrai,o apie skelbimus, kai ieskai BET KOKIO DARBO. O bet koks yra tik sunkus fizinis darbas neisilavinusiems zmonems. Ir cia svarbu lytis ir amzius! Nes nieks nenori priimt kroviku 50-60 metu vyro, visada mieliau rinksis 25-40 metu vyra. Zinoma, ir 50 metu vyrai randa tokiu darbu, kai irodo jog yra sveiki ir stiprus. Tam reikia eiti, kalbeti, susitarti bandomajam laikotarpiui. Bet ne skelbime rasyt, kad 50 metu vyras iesko bet kokio darbo. Galesit laukt iki pasaulio pabaigos... O jei amziaus neparasysit irgi nieko nelaimesit. Arba nieks neatsilieps, arba paprasys cv ir po to nebeatsilieps...
Ir nieks pvz nenori aukle ar namu seimininke priimt dirbti ir savo namuose gyventi 18-20 metu mergina, mieliau renkasi 40 metu moteri. ;) Na kai kas rizikuoja, samdosi jaunas mergickas is rytu europos per Aur Pair, bet patenknti nebuna.
Lygiai taip pat kai kurie zmones samdosi karta per savaite ateinancias namu tvarkytojas. Ateina nenusakomo amziaus indoneziete ir ar jai 18 ar 50, ji visada rypauja per visa nama kaip ji pavargus, kaip cia daug darbo, koks siandien blogas oras ir t.t. Patabaluoja visur su nesvariu skuduru, po jos reikia visa nakti valyt nama. ;) Pati su tuo susiduriau!

Taigi agenturoje pasakiau: man prasau duot tik tikra olande, tvarkinga moteri apie 35-40 metu. Na jie ten akis isverte, juk cia diskrimnacija ir dar velniai zino kas. Kurgi ne! As jiems pasakiau, kad as nepageidauju pirkt kates maise ir jei as moku babkes, tai turiu zinot uz ka moku!
Taigis ir gavau kokia norejau olande ir problemu nebeliko.


Beje, man atrodo, kad toks skelbimas yra absurdas:

Skelbimas

"Ieskau bet kokio darbo, bet kurioje darbo srityje".
-

Zinoma, ne ka geresnis:

"35 metu moteris iesko bet kokio darbo".


Vargu ar as jai skambinciau, jei man reiketu darbuotojo...........

O vot toks skelbimas man yra pats tas:

"Tvarkinga, 35 metu vietine olande iesko namu tvarkytojos darbo. Turi 10 metu darbo patirti, gali pateikti rekomendacijas."

Tokiai tikrai paskambinciau, jei man tuo metu reiketu namu tvarkytojos.

Beje, kazkada laikrastyje buvo ir toks skelbimas:

"23 metu lietuve, turi pedagogini isilavinima, laisvai moka anglu ir rusu kalbas ir visai nemoka olandu kalbos, gyvena M......., istekejusi uz olando, iesko darbo 8-12 val per savaite ne toliau kaip 10 km nuo gyvenamos vietos".


Ir zinau, kad ji gavo net 5 pasiulymus mokyt vaikus anglu ir rusu kalbu.

Manyciau, kad viskas skelbime buvo reikalinga ir savo vietoj. Ir tai, jog istekejus uz olando, irgi buvo reikalinga. Jei butu norejus dirbt distribuciniam centre ar valytoja, tai aisku nereikalinga. Bet ji butent to ir tikejosi: pedagoginio darbo labai geroje seimoje. Toki ir gavo.
gerdunka222
Posts: 181
Joined: 2019-06-11, 15:02

Re: Labai reikia pagalbos is gyvenanciu Olandijoje

Post by gerdunka222 »

turiu klausimą jau dirbančių Olandijoje, gavau pasiūlymą iš bondjobs.lt dirbti Olandijoje. kalbos nemoku, bet sako, kad jos ir nereikia. ar tikrai? galima dirbti ir nemokant kalbos?
Post Reply