Pamirė Ūkio bankas

Naujienos iš Lietuvos
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Qlumpyz »

labai geras straipsnis:

http://www.guardian.co.uk/money/2013/ma ... us-bailout

pirma: aiškiai išdėstyta, kad euras Kipre ir Frankfurte turi skirtingas vertes.
rublis Lietuvoj irgi turėjo kitą vertę nei rublis Sočyje.
posakis: doleris ir Afrikoje doleris... yra klaidingas.

ir antra: Kipras faktiškai išmestas iš eurozonos, nors jame tebecirkuliuoja euras.
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Qlumpyz »

išvada: priims Lietuvą į Eurozoną ar ne, laikyt kapitalą periferijoj - nesaugu. Lietuva pasmerkta būt užkampiu.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Greta »

Qlumpyz wrote:išvada: priims Lietuvą į Eurozoną ar ne, laikyt kapitalą periferijoj - nesaugu. Lietuva pasmerkta būt užkampiu.
Qlumpiuk, ar tu cia juokauji ar anekdotus skaldai? Tokius bajeriukus galima rasyt tik po 2 val nakties. :D

Tavo mylima Olandija yra n kartu didenis uzkampis nei Lietuva, deja.
Olandijoje yra 18 banku ir ne vieno is ju nepavadinciau patikimu. Gal tu pamirsai kaip mums jau cia gyvenant uzsilenke vienas komercinis bankas?

O po to pradejo bankrutuot ING ir Rabobankas. Vyriausybe isgelbejo situos du bankus, atidavusi jiems musu visu pinigus – mokescius. Atidave ne milijona, ne desimt milijonu, o milijardus!!!! Vien Postbankui buvo paaukota 9 milijardai !!!!!

Ir nuo tada vyriausybe pradejo reguliuot privatu versla, uzdraudusi moket darbuotojams uz daugeli dalyku, uzdraudusi zenkliai kelt darbuotojmas atlyginimus ir t.t. Vnz tikrai grynas uzkampis, beveik kaip Afrika!

Beje, del sitos valstybes paramos ING bankui - Olandija turejo atsiskaitinet pries Europos bendriju Komisija !

Ir ka tik vos nesugriuvo Olandijos bankas SNS Reaal !!!!
Vyriausybe jo gelbejimui irgi skyre beveik 8 MILIJARDUS!!! Is tavo kisenes, is mano kisenes, is musu visu kiseniu. Taigi jau tikrai tokie saugus bankai, kad griuk aukstielnikas.

Siandien vyriausybe gelbsti, o ryt gali ir negelbet!
Ir ar buvo butina gelbet banka, kuris uzsieme tik tuo,kad prisipirko NT Ispanijoje, tas turtas nuvertejo ir bankas liko su pliku uzpakaliu?
Na bet tikiuosi, kad tie avinu bankai ateityje nebebus vadzios islaikomi ir grius vienas po kito kaip kortu kalades.
Beje, SNS banko indelininkai si karta nenukentejo, bet investicijos prazuvo absoliuciai visos.

Taigi Olandija,kas liecia bankininkyste, yra toks pats gudus uzkampis kaip ir Lietuva. Tik tiek, kad Lietuvoje dirba gabus zmones visose srityse ir jei kas griuva, griuva todel, kad kazkas nutare viska sau i kisene susidet arba konkurentai nutare apiplest ir sunaikint.
O Olandijoje viskas griuva todel,kad olandai is principo yra avinu tauta. Jie panasus i makakas, kurios sedi medyje ir su lobziku pjauna sakas ant kuriu sedi.

As tik stebiuosi,kad Olandija dar is vis kazkaip gyvuoja. Man tai beje neisprendziamas galvosukis. Nieks nedirba, visi eda, bet dar vis plaukiam, nors nieks neirkluoja. :lol: :clap:
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Klevas »

"Tik tiek, kad Lietuvoje dirba gabus zmones visose srityse"

Nesamone, yra gabiu zhmoniu, bet ju tikrai daug mazhiau nei vakaruose. Ishpusta nerealiai.
Prisimenu, kaip Lietuvoje pradejau programuotojo karjera praktishkai savamokslis (baiges kita specialybe), nuejau pazhiurejau, nurodzhiau kas negerai ir ka taisyt reikia, ir gavau darba.
Po kurio laiko sako, chia tu nebuvai pirmas, gal 15 profesionalu buvo priesh tave, bet jie sake, kad viskas puiku tai neemem.
Po to kitoje firmoje irgi panashiai, po to vel - net nurodychiau viena labai stambia ir zhinoma LT. Teko susidurti su kitais tai juokas.
Na jau paskutiniais 5-8 metais tai jau normaliu gabiu jaunu zhmoniu ateina...

Vakaruose tokiu nesamoniu nemachiau, yra ir chia visokiu bet jie tikrai nedirba gerose organizacijoje. Idomus toks aspektas, sakysim Vokietijoje daug gabiu individualu yra buvusioje VDR, bet ten nera jokiu kolektyvu, o kolektyvai yra vakaruose.
Pazhiurekit, kokiu kad ir Olandijos mokslininkai atradimus daro.
Priesh kelis menesius tokioje labai pazhangioje UK firmoje teko daryti smulku darbeli, ten naudoja labai protinga programine iranga... parashyta olandijoje. Yra daug darbu kurie lyg ir nematomi, bet labai svaarbus ir sudetingi. Shiuo atveju pav kalbam apie projektavimo paruoshima, i vietove eina speciali technika kuri nuskanuoja visus statinius ir SUKURIA ish nuimtu matavimu (olandu softas tai atlieka) vietoves brezhinius. Kazhkas suprojektuoja, po to ateina gudrus lenkai ir lietuviai betonuotojai...

Taigi reikia zhiuret giliau, nes kas su lopeta ar prie stakliu sedi, o kas tai SUKURE ir ATRADO. Chia protingu lietuviu nerasite, nes jie nesugeba kurti KOLEKTYVU ir neturi APLINKOS, nebent isidarbinti kitose shalyse va ir visas skirtumas.

Bet kaip sakoma yra ribos. Shiuo metu Olandija patraukli shalis gyventi, nes gali gatveje vaikshchioti palygint saugiai, ko nepasakysi apie LT. Jei tai pasikeis - pamatysit greitus pokychius, nes normalus zhmones tiesiog negyvens. Va tada jau ilgai viskas netruktu. Dabar kol kas pavojaus nera.
Taigi ir NL bankams.

O LT bankai - nesaugus, nes yra shalyhje kur vertybes tai alaus bambalis ir krepshinis, kalejimu mentalitetas bei rushishka kultura.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Greta »

Na visur yra visko: ir gabiu kompiuterastu ir gabiu hakeriu. :D Ir gabiu savo talento PARDAVEJU,o ne darbuotoju. Tikiuos supranti mano minti? :)

Kas del to,kad tu Lietuvoj gaudavai darba, o 15 pries tave negaudavo, tai as zinau kodel. :D Mano diedas daug metu dirba sitoj sferoj, priziuri tokius kaip tie 15 ir priziuri tokius kaip tu, kurie ateina sesioliktu. ;) Na apie ta darba plestis negaliu.
Tie 15 nebuvo kvaili, jie tiesiog NEGALEJO (neturejo teises) nieko kitaip daryt. Nes yra susivienijai kompiuterastu, kurie gauna babkes uz tai,kad verslininku/bankininku/teisininku kompuose butu skyles. Ir ateje, pamaige kompa, jie tu skyliu padaro tiek,kad tu tikrai tu skyliu nebeuzlopysi. ;) Tiesiog verslininkas tavim patiki, nes tu jam parodai 5 skyles. Bet dar yra 10 skyliu, kuriu ir tu nepamatai.
Bet lygiai taip pat jis buna patiki ir keturioliktu is tos grupes, kuris atejes padaro skyle ir per ja daro "skersveji". Na cia ilga kalba......

Vakaruose visa tai yra taip pat, tiktai geriau uzmaskuota. Olandijoje tiesiog knibzda situ dalyku, o Vokietijoje siaucia tiesiog bandos,kurios yra pasidalijusios itakos sferas.
Kas del ivairiu kompiuteriniu programu, tai kol kas lietuviu sioje srityje niekas nera aplenkes, jei imt sukurtu programu skaiciu pagal kieki. Tik tiek,kad lietuviai yra zenkliai gudresni, nei kokie olandai ar vokieciai ir jie nesikabina ant krutines lentele su pavarde,kai i ju saskaita pradeda plaukt milijonai. Zinoma, gal jie tada nebesedi Lietuvoje, sedi kur nors vandenynu salose, 10 kartu pasikeite tapatybe, vaidinantys dykinejancius banglentininkus, atsidare nesusekamas banko saskaitas...... Ir tuo paciu dirba velniskai gerai apmokama darba. Kartais ir vieniems ir kitiems. :D Is kaires padaro skyle, o is desines ja uzlopo. :D

Kas del kitu sferu, tai Lietuvoje yra daug mokslininku ir be galo tikrai daug gabiu zmoniu. Ir vargu ar mokslininkui reikia kolektyvo. Babkiu ir irangos jam reikia, bet kolektyvas dazniausiai yra reikalingas jau israsto produkto apdorojimui, eksperimentavimui, pritaikymui gamybai.Jau pries daug metu Lietuvos lazerio specialistai pasieke tokiu aukstumu pasaulyje, kad su jais galejo lygintis tik jav mokslininkai. Ir tokiu sriciu yra nemazai.

Beje, tu turbut nesi ne girdejes, kad kas lietuviu kuriami pikosekundiniai lazeriai sudaro daugiau kaip puse, femtosekundiniai parametriniai šviesos stiprintuvai – net apie 80 proc. pasaulinės rinkos. Be to, lietuviški lazeriai naudojami ne tik moksliniams tyrimams, bet ir diegiami pramonėje, medicinoje.
Apie lazerius galeciau cia surasyt traktata, nes studijavau ta tema du metus, nors ji ir nesusijus su mano pagrindine specialybe.
Yra be galo daug mokslininku, kurie sioje srityje zinomi visame pasaulyje, ira mokslininku, kurie ikure savo imones dagybeje pasaulio saliu, yra bendru jav ir Lietuvos imoniu...

1999 m. Vilniaus universiteto absolventas Andrius Baltuška sukūrė lazerį, generuojantį patį trumpiausią pasaulyje šviesos impulsą (4,7×10–15 s). Šis laimėjimas įrašytas į Guinesso rekordų knygą.
Tais pačiais metais Lietuvos mokslininkas Remigijus Gaška JAV įkūrė kompaniją „Sensor Electronic Technology“, kuri tapo viena garsiausių pasaulyje ultravioletinių puslaidininkių šviesos šaltinių gamintojų. Pati kompanija buvo pripažinta aukštųjų technologijų sėkmės pavyzdžiu („Success Story“) JAV.

Lazerinių technologijų įmonė „Ekspla" užima daugiau kaip pusę pasaulinės mokslinių pikosekundinių lazerių rinkos ir vienintelė pasaulyje gamina SFG spektrometrus, skirtus medžiagų paviršiui tirti. Daugiau kaip 90 proc. produkcijos ši įmonė eksportuoja į 40 šalių, jos klientų vardai žinomi visame pasaulyje – „Hitachi" ir „Mitsubishi" tyrimų centrai, IBM, NASA, JAV karinio laivyno ir kartinių oro pajėgų centrai.

Dar viena Lietuvos kompanija, tvirtai pirmaujanti užsienio rinkose, – „Šviesos konversija". Tai daugiaspalvių femtosekundinių lazerių gamybos pradininkė ir pasaulinė lyderė, 95 proc. produkcijos eksportuojanti į 35 pasaulio šalis.

Apie 80 lazerinių sistemų yra naudojama Lietuvos medicinos įstaigose. Čia jos pritaikomos chirurgijoje, atliekant kosmetines operacijas, gydant odos ligas, vėžio diagnostikai ir t. t.

Ir t.t. ir t.t.

Stebiuos,kad zmones nezinodami bando kazka destyt ir irodinet. Lietuvoj siaip jau sunku rasti sriti,kurioje nebutu dideliu moklso pasiekimu.


Kas del projektavimo, tai puikiai zinau kokia technika daro vietoves brezinius ir ko jie yra verti, nes pati dirbu projektavime. ;)
Musu laikais girtis technika,kuri gali nuskenuot pastatus ir padaryt vietoves brezinius labai naivu ir juokinga. Tai buvo daroma jau pries 50 metu ir be jokiu kompiuteriniu programeliu ir greit ir tiksliai. Be to, projektavime, aplinkos skenavimas yra tik vienas is aibes reikalingu dalyku. Ir daugelis dalyku kol kas atliekama technika,kuri buvo naudojama ir pries 50 metu, nes kompiuteris nesugeba net grunto sudeties nustatyt, nekalbant apie pozeminiu vandenu esama ir busima kelia ir visa kita. Kai Olandijoje mes is principo sedime ant vandens, tai cia vietiniais projektuotojais beveik is vis nepasitikima, nes jie luzeriai. Komandiniai zindukliai, kaip tu sakai. Vienas drozia piestuka,kitas nesioja kava, trecias nubrezia bruksni, ketvirtas dar viena bruksni, o penktas rekia: as nieko nezinau, cia ne as taip padariau. Ir visu ju zinios yra kaip 15 metu lietuvio,kuris domisi architektura.

Zinoma, neapibendrinu. Veplu yra ir Lietuvoje ir siek tiek prakutusiu yra ir Olandijoje. Bet nuejes i gera varda turincia projektavimo firma pamatysi, kad joje dirba 95 % uzsienieciu. Daznai jie net ne emigrantai, nes toj firmoj nereikia tupet. ;) Ir pakvietimus darbui jie gauna dar Olandijos ne akyse nemate. O vietiniai su architektu diplomais sedi kokiose nors istaigose ir popierelius delioja is kaires i desine.
Be to, kuriai nors Olandijos firmai priklausantys projektuotojai dirba visam pasauliui, kaip ir kitu saliu firmos, ne tik vietinei rinkai. Pasaulio uzsakovai daznai renkasi pagal projektuotojo varda (darbus), o ne kurioje salyje jis yra sudares darbo sutarti. O jei renkasi pagal sali, kurioje yra firma, tai irgi turi tam tikru priezasciu.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Klevas »

Vemti verchia nuo tos nuvalkiotos istorijos apie SIAUROS PASKIRTIES LAZERIUS. Jau NEBEJUOKINGA.

Apie "gabius" LT programuotojus irgi nereikia istoriju pasakot, nes tokiu beveik nera (na paskutiniai 5-8 metai jau shiek tiek geriau.
Jokiu normaliu programu taip pat beveik nesukurta. Beveik, ishimchiu visada yra.
Dar girdejau apie keleta "gudruoliu", tik nezhinau ar jie jau nesedi, nes ant britvos pagal daug BK straipsniu.
Pagrinde viskas WEB, na ten keleta naglu ir gudriu reikalu prasukta...

Jokiu skyliu niekas bent LT nedaro, ir UK nedaro, tiesiog dauguma zhmoniu yra buki ir ar jie programuotojai ar ishmokinti chirurgu ar vireju nuo tos nepasikeichia.

"Musu laikais girtis technika,kuri gali nuskenuot pastatus ir padaryt vietoves brezinius labai naivu ir juokinga. Tai buvo daroma jau pries 50 metu ir be jokiu kompiuteriniu programeliu ir greit ir tiksliai"
Deja tai netiesa, Net dabar atstumu skaneriai nera jau tokie greitaeigiai ir turi daug problemu. Sakysim skiriama geba.
Man reikejo atlkti pradine integracija ivedant spalvos ryshkumo dedamaja - vizualizacijoms. Pasirodo to nera normaliai padaryta.
APie lietuvius tai aishku yra gabiu zhmoniu, bet tai ishimtys ir atsispindi atsilikime
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Greta »

Klevas wrote:Vemti verchia nuo tos nuvalkiotos istorijos apie SIAUROS PASKIRTIES LAZERIUS. Jau NEBEJUOKINGA.
Nu aisku. Tu tikras proto bokstas. :mrgreen:
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Klevas »

Greta wrote:
Klevas wrote:Vemti verchia nuo tos nuvalkiotos istorijos apie SIAUROS PASKIRTIES LAZERIUS. Jau NEBEJUOKINGA.
Nu aisku. Tu tikras proto bokstas. :mrgreen:
Tai kad mane Greta aplamai lygina su visa VALSTYBE, jau yra pripazhinimas :D Pasikeliau... 8-) Juokauju aishku (chia tiems kurie jumoro nesupranta)

Tachiau tie lazeriai jau yra labai nuvalkiotas dalykas, teko tuo dometis, zhmones tikrai kazhka daro ir turi rinka, bet ji siaura. Tokiu siauru rinku Olandija turi tukstanchius. Niekas chia neniekina ir neishkelia. Bet viska lemia bendri rodikliai, o Lietuvoje jie yra pasigailetini, kai Olandijoje visai dar nieko... (kiek ilgai tai kitas klausimas)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Greta »

Na aciu ir uz tai,kad leidi jai buti "siaurai". Juk kazkada vien uz minti,kad zeme apvali buvo deginama ant lauzo.
O Z.Verno romanai buvo dar siauresni, nes juose buvo aprasyti tokie niekai kaip pvz povandeninis laivas,kuriu nera ir but negali. Ir zmones maste taip,kaip tu dabar: jei kada koks durnius viena sukurtu, tai butu siaura sritis, be jokiu perspektyvu. :D

Jei tu bent kazka zinotum apie lazerius ir ju ivairiapusi siuolaikini pritaikyma ( jau nekalbant apie miliziniska ju ateities perspektyva), tai galeciau ta tema dar kazka su tavim kalbet, bet dabar man tiesiog butu negarbinga veltis su tavim i ta diskusija. Nes musu jegos sioj srityje nelygios.

Taigi lik prie savo isitikinimo, niekam tai nekenkia. ;)

Kas del rodikliu, tai norint diskutuot apie juos, reikia ir pateikt rodiklius is ivairiu sriciu! Taigi laukiam tavo info apie pasiekimus Olandijoje ivairiose srityse, su pavyzdziais, mokslo sritimis, pripazinimais, atradimais, mokslininku pavardemis, kurie zinomi visam pasauliui, ekonominiais rodikliais ir t.t.
Pasakymas "tokiu siauru rinku olandija turi tukstancius" yra juokingas ir primena vaiku kalbas smelio dezeje "mano kastuvelis didesnis"..... :mrgreen:
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Pamirė Ūkio bankas

Post by Klevas »

Tai gal kas norit grizhti i Lietuva ir dirbti prie lazeriu?
Gera naujiena - kol kas i Lietuva nereikia vizu, vazhiuokit ir dirbkit, uzhdirbkit milijonus, po keliu metu atvazhiuosit i vargana Olandija, duosit kelis eurus, olandai susimush del teises nuvalyt jums batus.

Sekmes.

O tuo tarpu pasizhiurim kie NL Nobelio premijos lauretus apie 20, ir kiek Lietuvoje (realiai nulis, jei atmetus 2 Vilniaus krashto lenkus ir viena laiku pasitraukusi zhyda (2 metuku)
Kasdieniniame gyvenima susiduriu su daug Olandijoje pagamintu vaistu, sukurtu technologiju.
Pasizhiurekit BVP gyventojui, ir dar idomiau BVP struktura
Post Reply