Ka siandien gaminame...
Re: Ka siandien gaminame...
As tai kepu gabalais, nors kai kurie kepa visa.
Re: Ka siandien gaminame...
Man skaniau visa. O dar pries kepant ipjauni sonus kas 5-10mm skersai zuvies kunui ir truputi pasvirai. Greicau iskepa ir kauliuku plonu nebelieka ir traskesnee
Re: Ka siandien gaminame...
Ar ir upėtaki supjaustai?Amina wrote:As tai kepu gabalais, nors kai kurie kepa visa.
As tai kepu nepjaustyta, kiek ten to upėtakio yra.... Ir valgyt kazkaip skaniau nesupjaustyta...
Re: Ka siandien gaminame...
Nu tai pasidalinkit patirtim. Jus ja visa keptuvej ar orkaitej kepat?
Re: Ka siandien gaminame...
Kepu ant keptuves. Be jokiu mandrybiu.Amina wrote:Nu tai pasidalinkit patirtim. Jus ja visa keptuvej ar orkaitej kepat?
Ipilu alieju, pasudau is visu pusiu zuvi, palaukiu kol keptuve gerai ikais, sudedu zuvi. Tada perstatau ant mazesnio kaitinimo, apkepu abu sonus, paskui pastatau ant didziausio ir dar pakepinu abu sonus. Visa tai trunka gana neilgai ir zuvis gerai iskepa.
Pries kepant nuo zuvies reikia nupjaut galva, nukaišti žvynus ir ja nuplauti. Jei ne pardej perki, o parnesa diedas, tai reik ir grobus išimti.
Jei tau reikia minutemis kepimo laiko, tai galiu surasyt, kai kita karta kepsiu.
Tik jeigu tu kepi ant dujines, tai tau nepades.
Re: Ka siandien gaminame...
Tai deja negalesiu pasinaudot patarimais, nes musu upetakiai dazniausiai ne per kur netilptu i keptuve(jei ir galva nupjauciau) del to, kad zuvytes buna iki kokiu 70cm ilgio.
Dar i orkaite isivaizduoju, bet man aliejuj kepta skanesne, todel ir pjaustau as ji gabalais.
Dar i orkaite isivaizduoju, bet man aliejuj kepta skanesne, todel ir pjaustau as ji gabalais.
Re: Ka siandien gaminame...
Amina wrote:. . . zuvytes buna iki kokiu 70cm ilgio. . . .
Re: Ka siandien gaminame...
Nu matau as tokiu upetakiu pardej, bet neperku. Jie vadinasi lašišiniai upėtakiai. Man atrodo, kad tai nenaturalus upetakiai, o užauginti tvenkiniuose. Ir ju skonis skiriasi nuo upetakio, jie daugiau i menke panašūs, tokie rupus, kazkaip gabalais krenta. Kazkada seniai buvau nusipirkus. Na juos tikrai reikia pjaustyt, jei ant keptuves kept. Bet man labiau patinka mazi. Ir skonis patinka ir tai, kad visa zuvi galima sutalpint i keptuve.Amina wrote:Tai deja negalesiu pasinaudot patarimais, nes musu upetakiai dazniausiai ne per kur netilptu i keptuve(jei ir galva nupjauciau) del to, kad zuvytes buna iki kokiu 70cm ilgio.
Dar i orkaite isivaizduoju, bet man aliejuj kepta skanesne, todel ir pjaustau as ji gabalais.
Re: Ka siandien gaminame...
Siandien gaminau Slavink.
Na nutariau idet truputi darbelio ir atsipirko vargelis.
Tuos Slavink apkepiau ant keptuves, paskui sudejau i puoda, i kuri ipyliau jau virinto vandens, idejau svogunu, smulkiai supjaustytu morkyciu, lauro lapa, druskos. Ir aisku is keptuves supyliau tuos tauku likucius,kuriuose kepe Slavink. Ir sudejau bulves,kurias nepjaustytas (vidutinio didumo) apkepiau orkaiteje iki grazaus parudavimo. Viska patūšinau apie 7-8 minutes.
Tada sudeliojau i dideles lėkštes, dar aplinkui sudeliojau pjaustytu pomidoru, raugintu agurkeliu, zirneliu.
Vnz buvo labai skanu.
Šiaip jau olandai nemoka gamint Slavink. Esu ne karta ragavus ju pagamintu, tai jie perkepti, sudziuve, be skonio.
Beje, jei kas nezino, tai Slavink viduje įsuktas faršas.
Na nutariau idet truputi darbelio ir atsipirko vargelis.
Tuos Slavink apkepiau ant keptuves, paskui sudejau i puoda, i kuri ipyliau jau virinto vandens, idejau svogunu, smulkiai supjaustytu morkyciu, lauro lapa, druskos. Ir aisku is keptuves supyliau tuos tauku likucius,kuriuose kepe Slavink. Ir sudejau bulves,kurias nepjaustytas (vidutinio didumo) apkepiau orkaiteje iki grazaus parudavimo. Viska patūšinau apie 7-8 minutes.
Tada sudeliojau i dideles lėkštes, dar aplinkui sudeliojau pjaustytu pomidoru, raugintu agurkeliu, zirneliu.
Vnz buvo labai skanu.
Šiaip jau olandai nemoka gamint Slavink. Esu ne karta ragavus ju pagamintu, tai jie perkepti, sudziuve, be skonio.
Beje, jei kas nezino, tai Slavink viduje įsuktas faršas.
Re: Ka siandien gaminame...
man Slavinken labai patinka, gaminame panašiai
tušinu juos jus (džiuse) ir valgau su virtom bulvėm, jas sugrūdu ir užpilu tuo džiusu... niam niam...
daržovės visokios tinka, bet geriausiai konservuoti žirneliai ir morkos iš skarbonkės (pašildau atskirai)
tušinu juos jus (džiuse) ir valgau su virtom bulvėm, jas sugrūdu ir užpilu tuo džiusu... niam niam...
daržovės visokios tinka, bet geriausiai konservuoti žirneliai ir morkos iš skarbonkės (pašildau atskirai)