Olandiškas patiekalas ir svečiams ir sau

Post Reply
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Olandiškas patiekalas ir svečiams ir sau

Post by Greta »

Kaip visi zinote olandai sveciams duoda kavos puodeli ir 1 sausaini. ;)
O jeigu jau vykta ilgas pasisedejimas, pvz gimimo diena, tai sveciai gauna net valgyt! Jei tai vasara - kieme kepamas barbikiu (paruostas pardej), o jeigu saltas laikotarpis, tai duodamas ragu su "bulka".

Taigi idedu fotke dvieju indeliu, kuriuose yra pats sousas (ragu),kuris uzpilamas ant bulkos ar pyrago ar kaip ji pavadint. Pamirsau jo pavadinima, o namuose dabar neturiu. Jis parduodamas atskiruose pokuose. Cia nuotraukoje matote kaip jis atrodo. Didziaja dali fotkes uzima ta bulka, o ant virsaus uzpiltas saukstas (gal du) pasildyto ragu.

Tas pyragas parduodamas pokeliuose irgi jau paruostas, ji reik tik pasildyt orkaiteje. As jo nemegstu, retai perku, jis padarytas is tokios trupancios sausos teslos, jokio ypatingo skonio joje nera. Na bet cia kaip kam....
Kai as ta patiekala gamindavau olandiskai, tai sita indeli ragu supildavau ant 3 pyrago gabaliuku, taigi visa indeli vienam zmogui. Po 3 gabaliukus pyrago ant zmogaus. Olandai kiek zinau ta ragu indeli dalina ant 2-3 zmoniu. ;) Na tiek to, cia ne esme, tegul jie dalina kaip nori...Ka ten dalint, 200 gramu viso labo!

Ragu reikia is to indelio ispilt i katiliuka ir nuolat maisant davest iki virimo ir tada nuimt nuo ugnies.Nes jis jau is principo yra paruostas.

Tu ragu yra ivairiu rusiu, atrodo net sesiu. Bet dabar namuose liko tik Kippen ir Champignon. Jie yra svelniausi, juose mazai pipiru. Siaip dazniausiai valgom Kalfsragout, jis kazkiek astresnis. Be to, bet manau vyrams, tai tikrai jis bus zenkliai skanesnis nei vistienos ar grybu.
Kartais perkam Rundvleesragout, bet jis man per astrus. Dar kazkoki perkam, jau nebeatsimenu. Pardeje jie visi stovi greta, taigi matysit ka galit isirinkt.

O dabar apie svarbiausia. Pamirskit ta bulka! Isivirkit ar isikepkit bulviu ir uzpilkit ta ragu (PASILDYTA!) ant tu bulviu! Supilkit visa indeli vienam zmogui. Taigi i katiliuka supilkit 2 indelius, jei valgysit dviese. Na vaikai gal viso indelio nesuvalgys, jiems gal galima 1 indeli ant dvieju.
Be to, ta ragu galit pilt ant ko tik norit: ant virtu ryziu ir grikiu, ant virtu makaronu. Su bet kuo jis yra labai skanu.
Siaip is principo tai yra paprasciausias mesos ar grybu ar vistienos ragu su baltu skaniu sousu ir viskas. Greit pagaminamas, kas visu svarbiausia. ;) Ir chemijos jame labai minimaliai.

Image
Amina
Posts: 278
Joined: 2012-05-21, 13:22

Re: Olandiškas patiekalas ir svečiams ir sau

Post by Amina »

Jeeetau, Greta, to tai is taves nesitikejau!

Galvojau, kad tu konservu nevalgai. :lol: O ta bulka turbut pasteitjes vadinas. :)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Olandiškas patiekalas ir svečiams ir sau

Post by Greta »

Apsirikai, kartais valgau ir as. :D
Pvz net sprotu kartais nusiperku, nes ju pasiilgstu. Anksciau valgydavau, o dabar atidarau dezute ir ismetu i siuksliu deze. Nes ten buna jovalas, o ne sprotai. :cry: Bet vis dar viliuosi......
Anksciau valgydavau ir Vladivostoko gamybos kalmarus ir juros kopustus, bet dabar ju nebera. Kalmarai Lietuvoje buna Klaipedos gamybos ir netinkamai pagaminti, labai neskanus. O juros kopustai net nezinau kieno dabar gamybos, bet visi su kazkuo sumaisyti, acte ismirkyti, vnz neimanoma valgyt. Juros kopustu skonio ten is vis neber.
Amina
Posts: 278
Joined: 2012-05-21, 13:22

Re: Olandiškas patiekalas ir svečiams ir sau

Post by Amina »

Oi, priminiai juros kopustus, as juos anksciau taip megdavau, o dabar net skoni esu pamirsus... :)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Olandiškas patiekalas ir svečiams ir sau

Post by Greta »

Amina wrote:Oi, priminiai juros kopustus, as juos anksciau taip megdavau, o dabar net skoni esu pamirsus... :)
Na tai kai busi Lietuvoje, nueik i Maxima, ten kur visos pagamintos salotos ir ten rasi tu juros kopustu. Tik dazniausiai jie buna su kokiomis nors darzovemis.......... 8-)
Beje, Lietuvoje dabar juros kopustai parduodami ir dziovinti, dezutese. Juos reikia uzpilt vandeniu ir per nakti palaikyt. Bandziau... Na ne tas, bet valgyt galima. Tik aisku reikia gerinti: det druskos, aliejaus, truputi citrinos sulciu...
Post Reply