kalgaris wrote:
Taip. Ir ar tie lietuviai butu tape tuom kuo tapo jei nebutu zaide rinktinej?? Siuo atveju nera svarbu TSRS ar kita rinktine. Zaidimas rinktineje auksciausio rango varzybose juos nepaprastai subrandino. Manai Marciulionis jei nebutu zaides rinktinje, o tik "Statyboje" butu patekes i NBA??
Gal rinktine turi itakos, o gal ir ne. Labai sunku pasakyt. Agentai stebi vaikus, kai tie tik pradeda zaist, o ne tada, kai sie jau pasidaro kieti zaidejai ir iskovoja auksa rinktinese.
Paskutinis pavyzdys Valanciunas, kuriam tik 19 metu, bet agentas ji jau "igrudo" i NBA. Jei zaidejas gerai zaidzia kokiame nors klube, tai bus agentu vienaip ar kitaip pastebetas. Zinoma nesigincysiu, kad zaidimas gilesniuose vandenyse - rinktineje- dar labiau padeda pasirodyt. Bet as kalbejau apie tai, kad paskui, kai ikelsi koja i NBA, rinktine yra nebereikalinga. Man net savotiskai juokingai atrodo,kai i rinktines susirenka zaidejai is ivairiu NBA klubu ir zaidzia vieni pries kitus. Na kokia is to prasme?? Man butu idomiau ziuret,kai Lietuvos rinktinej zaistu tik is ivairiu Lietuvos klubu surinkti vaikinai. Tada tikrai galima sakyt, kad zaidzia Lietuva.
Na bet kiek zmoniu - tiek nuomoniu.
Kas del Marciulionio, tai neturiu jokios nuomones kaip ten butu su juo buve, jeigu butu buve ne taip, o kitaip. Nepamirsk, kad tada buvo kiti laikai, sportininkus agentai galejo stebet tik rinktinese, po Lietuva jie nesmirinejo sniurais kaip dabar. Ju tiesiog neileisdavo. Tai pirma.
Antra - tada europieciai beveik is vis nebuvo kvieciami i NBA, nebuvo tokios mados, o ir pats NBA dar nebuvo pasiekes toki finansini lygi. Marciulionis juk vienas is pirmuju europieciu, pakviestas i NBA.
Anksciau uz Marciulioni i NBA pateko DU OLANDAI ir vokietis.
Olandas Swen Nater man atrodo buvo pirmas ir karjera NBA pradejo kazkur 1970 -uju pradzioje.
Apie ji daug girdejau univerkeje. Kai grupiokai pradedavo kalbas apie kase, tai vis apie ta Svena varydavo. As jo zaidimo nemacius. Jam dabar turbut kokie 60 metu.