Côte d'Azur

Norintiems pamatyti pasaulį arba pailsėti. Taip pat pasidalinti įspūdžiais, nuotykiais ar gerais patarimais.
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Côte d'Azur

Post by A77 »

Sveiki, gal kas skridote i pietu Prancuzija ir keliavote/poilsiavote Côte d'Azur?
Domintu pastebejimai apie miestelius netoli juros ir apsigyvenima Holiday home. Aciu.
Andrius
Site Admin
Posts: 608
Joined: 2010-09-3, 08:17
Location: Arnhem
Contact:

Re: Côte d'Azur

Post by Andrius »

Dar tik ruošiamės keliauti... :thumbup:
Jei ką įdomaus sužinosi, parašyk čia į forumą ;)
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: Côte d'Azur

Post by A77 »

Ok. Kol kas ieskau kas patogiai nuskraidintu ir trobeles.
Pasidalinsiu, jei ka.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Côte d'Azur

Post by Klevas »

Maniau, kad minetas pavadinimas skirtas megejams grozhetis visu pajuriu keliaujant, o ne bunant vienoje vietoje.

Shiaip i tuos krashtus vos ne kas met vazhiuojam su automobiliu.

Skraidyti nera prasmes susidedam viska ko gali prireikti. vazhiuojame tik rugseji, kai jau ir vanduo shiltas ir saule nekepina (baisus prisiminimai ish pirmo karto, kai nukepem kaip kiaules rugpjuti).
Priesh 5 metus buvom rade neblogu vietu ir Prancuzijoje, bet apsilankius praetais metais pamateme kad ish tu vietu jaunieko nebeliko viskas sukulturinta ir neidomu. Bet to prancuzija turi kazhka atstumianchio.
Todel mes pavazhiuojame kiek toliau i Ispanija. Ten viskas labai gerai. Tradicishkai ishgeriame kokius 10 litru vyno per 10 dienu ir dar tiek parsivezhame veliau prisimint ir apgailet vasaros praejusios
Geriausia pasiimti kokius apartamentus prie pat juros, mano zhmona profesionale surasti uzh nedidele kaina
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: Côte d'Azur

Post by A77 »

Na taji platu pavadinima naudojau, nes dar nezinau konkrecios apsistojimo vietos. Kol kas dairausi aplink Frejus, Nice ir Cannes, gal net neblogai butu kazkiek laiko praleisti vienoje vietoje, po to kitoje.
As nemegstu ilgu kelionu masina. Be to keliausim su mazu vaiku. Skrydis apie 2 val. Greita ir patogu.
Dairausi holiday home, jis gali buti ir atokiau nuo juros tik aisku ne per toli:). Kaip ir visur kainos labai ivairios, bet viskas atrodo labai neblogai.
Aisku Ispanija kas kita nei Prancuzija ir vynas skiriasi, bet abi salys saunios poilsiui.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Côte d'Azur

Post by Klevas »

A77 wrote:Na taji platu pavadinima naudojau, nes dar nezinau konkrecios apsistojimo vietos. Kol kas dairausi aplink Frejus, Nice ir Cannes, gal net neblogai butu kazkiek laiko praleisti vienoje vietoje, po to kitoje.
As nemegstu ilgu kelionu masina. Be to keliausim su mazu vaiku. Skrydis apie 2 val. Greita ir patogu.
Dairausi holiday home, jis gali buti ir atokiau nuo juros tik aisku ne per toli:). Kaip ir visur kainos labai ivairios, bet viskas atrodo labai neblogai.
Aisku Ispanija kas kita nei Prancuzija ir vynas skiriasi, bet abi salys saunios poilsiui.
Jei turi pinigu tai gali leisti laika ten kur reikia moket vien uzh prestizha. Mes tokiu dalu nevertinam, o su vaiku tai kur kas geriau rami vieta prie juros.
Nezhinau kas tie Holiday home, jei tai karavano namukai, tai jau achiu, viena karta atsikandom.
Pirmiausia jie buna ne vieni o kempingu miesteliuose, ten tikras bardakas, zhmoniu daug, shunu, triukshmas, na bardakas. Viduje ten ne per daugiausia komforto.
Keista kai zhmones skaichiuoja skrydzhio laika, lyg sugalvoje nueina i lauka iseda i lektuva ir skrenda 2 valandas. kam save apgaudinejat? Pridekit bent 3 valandas ishvykimui ir dar 2 po to. Jau gaunasi 7 valandos. Vazhiuoti gal 11 valandu)iki prancuzijos), o dar pamatai, gali sustoti
Plius nuskrendi, kaip stovi "ruki v briuki"

Ispanija ir Pietu prancuzija shalia, bent auto,obiliu vazhiuojant skirtumo nera
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: Côte d'Azur

Post by A77 »

Holiday house tai tiesiog namelis. Man jie patinka del to, kad ten buni vienas. Ramybe. As jos i jokius prestizus nekeisciau:)
Oro uostas netoli, ten bunu ne anksciau nei 1,5 val iki skrydzio. Be to tas papildomas laikas oro uoste man yra patogesnis nei masinoje. Pasiimti taip pat gali ko reikia, juk yra bagazas. Manau keliaujant automobiliu reikia ilgesniu atostogu. Ir juk cia jau kas kam. Savi pliusai savi minusai. Su masina i LT vykau tik todel, kad kitaip negalejau. Buvo ilga ir varginanti kelione. Aisku atostogaujant kas kita, nes gali dazniau stoti, bet laikas masinoje manes nezavi.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Côte d'Azur

Post by Klevas »

A77 wrote:Holiday house tai tiesiog namelis. Man jie patinka del to, kad ten buni vienas. Ramybe. As jos i jokius prestizus nekeisciau:)
... Su masina i LT vykau tik todel, kad kitaip negalejau. Buvo ilga ir varginanti kelione.
Kaip tai buni vienas? Gal kur Labanoro mishkuose ir vienas, bet Prancuzijoje tai su nameliu teks gyventi DIDELEJE BANDOJE ir kaip taisykle - shunininku.

Ilga ir varginanti kelione i LT? Ka tik parvykau i LT tai teko vairuoti 19 valandu nuo Olandu pasienio. Bet vaziuot tik rankos kisenese i Lietuva neapsimoka.
A77
Posts: 131
Joined: 2014-11-19, 21:42

Re: Côte d'Azur

Post by A77 »

Klevai, holiday house su niekuo nesidalini, na taip, tai ne Labanore ar dykumoje, bet salia ne viebuciai, o namai. O kas cia per taisykle, kad banda sunininku?
As is NL i LT irgi uztrukau apie 20 val su sustojimais. Is LT i NL jau vykau su nakvyne GER. Mane tai vargina, per daug laiko masinoje. Aisku, kenteti galima, bet nera reikalo, as nieko nesigabenu i LT ir nieko is ten neatsivezu.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Côte d'Azur

Post by Greta »

Prancuzijos pietuose smagu poilsiaut, bet nelabai isivaizduoju kaip galima kaitaliot vietas nuvaziavus be masinos ir dar su mazu vaikuciu. Be to, tai juk ne poilsis, o turistine kelione, jei lekiat per skirtingas vietas.
Aisku, jei atostogos pora menesiu, tada gal ir nieko, bet jei pora savaiciu, tai bus labai varginantis dalykas. Kazkaip net galvoju, kad mazam vaikui ta oro ir vandens kaitos karusele gali buti negerai... Be vaiko tai ten galima autobusais pakeliaut nuo San Remo (Italija) iki pat Perpignan (Fr). Paciame San Reme viskas taip brangu, kad net sumustinis stojasi skersai gerkles. Kainos daugmaz kaip Vatikane prie baznycios... Kai nori atsigert, tai kioske 5 dolcus uz buteliuka vandens paklok...

Beje, is Perpignan i Andora galima pasiduot. Na bet i Andora verta vaziuot jei yra noras pigiau apsipirkt: laptopa, fotika, tableta, telefona nusipirksit ir jau bus kelione apsimokejus. Na jei su savo maske, tai is vis patyliu kiek galima prisipirkt Andoroje, NET TO KO NEREIKIA NUSIPIRKSIT, galesit net kolegas apdovanot degtine, kuri ten labai pigi. ;)
O ziuret Andoroje nera i ka. Tik aisku vairuot ten jau ner didelio malonumo...
Na nzn gal ten yra kazkokiu pasikeitimu, buvau tik viena karta Andoroje ir tai labai seniai. Ner ten ka veikt...

Pietu Prancuzijoej apsistot galima kiekvienam miestelioke/kaime be jokiu isankstiniu uzsakymu. Tik aisku, jei tai ne Nica ar Kanai ar kazkas panasaus.

Na Ispanijoje poilsis zenkliai pigesnis ir siaip viskas kazkaip paprasciau ir su ispanais gali susikalbet visu kalbu misiniu, labiausiai pirstais ir sypsena. Bet! Man asmeniskai netinka Ispanijos maistas ir vanduo, skrandis atsistoja piestu. Gamint jie nemoka ir nenori gamint gerai, bile kaip, lep tep tep ir viskas. Na ir pas juos nesvara, visi ta zino... Aisku 5 zv viesbuciuose dar siaip ne taip apsikuopia, bet kitur... 8-)
Visai kitas vaizdelis Prancuzijoje: maistas skanus, vanduo puikus. Viesbuciuose, nesvarbu ar 3 ar 5 zv, ar apartamentuose - svara ir tvarka. Susikalbet negali, na tai nekalbi ir tiek ziniu. Kai labai reikia isiverciu per google translit su tabletu i fr kalba, uzrasau bloknote ir pakisu po nosimi.
Aisku reikia zinot tai, kad Prancuzijoje visi nutils ir ziures i jus, kai ieisit i kokia knaipe pavalgyt. (Aisku, jei tai ne kanai ar nica.) Na ir tegu, kur beda! Galva aukstyn ir pirmyn!
Ispanijoe aisku kitaip, ten visi draugiskai nusisypsos, o jei pradesi kazko klausinet, tai bandys padet ne tik barmenas, o ir visi klientai, palike savo alu. (Cia turiu galvoj mazas vietiniu gyventoju uzeigas.) Vnz ir taip nelabai ir anaip nekas. ;)
Man labiau patinka Katalonijos paprociai. Ten zmogaus privatumas ir jo erdve gerbiama. Ir vietiniai malonus ir su savigarba. Ir maistas aplink Barselona 60-70 km spinduliu dar siaip taip valgomas. Baisiausias ispanu maistas tai ju salose: Gran Kanarijoje, Maljorkoje...

Kas del kelioniu su savo masina i Lietuva, tai laaaabai iskirtinais atvejais, kai jau tikrai skubiai reikia koki "verši" parsivezt, gal ir gerai su ta maške, nors is esmes tai baisi katorga. Na bet jei kazkas mato tame geri - tai ir pirmyn. Aisku, as zinau, kad ne per 2 val nukanku is olandijos tasko A i lietuvos taska B. Tai patraukia 7-8 val (iki duru Kaune). Na ir ka? Tai geriau rulint 20 valandu? Be to, niekad nesu atvaziavus - nuvaziavus per 20 val, nes kiek vaziavom, visada Vokietijoje nakvodavome, o diena vel vaziuodavome. Zinoma, yra megeju tiesiog vairuot ir vaziuot su maske. Tada jau kitas reikalas.

Vaziuot poilsiaut su maske irgi neatrodo smagus dalykas. Nebent reiketu veztis 3 vaikus ir visokiu rubeliu zaisleliu visa bagazine prisigrudus. Bet irgi vaziuociau tik nuo tasko a iki tasko b ir ten su tais vaikais tupeciau.
Zinoma, kai kada gal ir smagu kai kur pasivazinet, bet nevadinciau to poilsiu. Kazkada truputi pasivazinejome su savo maske po Kroatija, Slovenija, Austrija. Vienas zavisi vaizdais, o kitas vepso i kelia... Na kaip cia pasakius... Kam atostogos, o kam - darbas. Na bet Kroatijos kitaip neapziuret... Ir tai dar tekdavo maske palikt ir su laiveliais keltis i salas, o paskui grizti. Na ta kelione buvo to verta...

Beje, jei kas nebuvote - labai rekomenduoju aplankyt Budapesta. Zinoma, zmoniu dabar jau niekuo nenustebint, visi visko yra mate, bet Budapesta verta apziuret. Turi jis savo veida ir savo aura. Beje, jei kas su savo masina rulina, tai pora dienu patrypinejus Budapeste galima rulint link Balatono ezero ir ten fainai pailset savaitele. Jei kur dar europoje galima atgaut energija, tai tik prie Balatono. O ir Vengrijos kaimai turi savotisko zavesio. Lyg i kita pasauli patenki... Tik patariu nenakvot bile kur pakeliui, tai jums ne Fr.
Prie Balatono tai dar noreciau nuvaziuot pabut, nors jau du kartus esu ten poilsiavus. Bet velgi, viskas keiciasi, nzn kaip ten dabar... Buvau seniai.
Post Reply