Norite pakeisti vardą? Tai paprasta!

Asmeniniai arba komerciniai skelbimai. Įmonėms: nepiktnaudžiaukite mūsų gerumu.
Post Reply
EFHRLT
Posts: 1
Joined: 2015-01-26, 09:45

Norite pakeisti vardą? Tai paprasta!

Post by EFHRLT »

Norite pakeisti vardą? Tai paprasta!
Europos žmogaus teisių fondas (EFHR) yra organizacija, veikianti Lietuvoje nuo 2010 metų. Fondas buvo sukurtas kaip atsakas į žmogaus teisių pažeidimus ir piktnaudžiavimus Lietuvoje. Fondas, teikia nemokamą teisinę pagalbą kiekvienam žmogui, kuris tapo diskriminacijos ir žmogaus teisių pažeidimo auka profesiniame arba privačiame gyvenime.
Vienas iš svarbiausių Fondo uždavinių yra kampanija prieš diskriminaciją tuo atveju, kai Tavo vardas arba pavardė rašomi ne originalia rašyba. Fondo teisininkai žingsnis po žingsnio išaiškins, kaip pradėti procedūrą, kad pakeistum savo asmenvardžius - kaip ir kokius dokumentus pristatyti, kad procesas bus lengvas ir greitas.
EFHR skatina visus suinteresuotuosius pasinaudoti galimybe pakeisti neteisingai užrašytus nelietuviškus vardus ir pavardes, raidžių kombinacijas bei dvigubas raides, remiantis Gyventojų registre jau įregistruotais vardais ir pavardėmis.
Jei turite kokių nors klausimų, susijusių su žmogaus teisėmis, prašome susisiekti su mumis ir susitarti dėl nemokamas konsultacijas.
VšĮ „Europos žmogaus teisių fondas“
Liepkalnio g. 103, Vilnius
Tel.: +37069150822
El. paštas: efhr@efhr.eu
Skype: EFHR-LT
www.efhr.eu
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Norite pakeisti vardą? Tai paprasta!

Post by Greta »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nereik jokiu fondu. Eikit peklon bekelniai biznieriai. Konsultacija gal ir nemokama, bet pagalba kainuos 500 euru.

Tuo tarpu be jokiu tarpininku galima pakeist varda ir pavarde, tereik i zagsa nusinest saldainiu deze ir 100 euru. Vot ir visa paslaptis.
Jei yra istatymas tai leidziantis, kam man kazkokie fondai? Lietuvoje bet ka gali gaut uz babkes. O jei istatymu tai bus grieztai draudziama, tai jokie tipo fondai nepades.

O vot Olandijoje pakeist prigimtine pavarde, nesvarbu kokios raides joje bebutu - neimanoma. Nors istatymu leidziama ir kaina nurodyta uz sia paslauga, bet visi gauna vienoda atsakyma NE.
Ypac griezta NE gauna emigrantai is bet kuriu saliu, kai bando pasikeist pavarde gaunant pilietybe.. Dazniausiai bando istekejusios moterys, kurios nori turet pase tik viena pavarde - vyro. Deja, tai neleidziama. Net olandems.

Na lietuves galima suprast, juk ner dziaugsmo, kai mergautine pavarde kilometrine ir joje dar pvz tupi tokios raides kaip č, š, ū, ė. 8-) Ir visos vienoje pavardeje. 8-)

Na aisku yra gudriu lietuviu, jos tuokias Lietuvoj, gauna pase vyro pavarde, kokia pvz Janson ir be lietuviskos galunes, nes tai uzsienietiska pavarde. Pasikeicia pasa ir kaifuoja. Kai ateina laikas gaut pilietybe, tai savivaldybe bando toms moterims igrust atgal ir mergautine, bet nereik pasiduot, reik visiems PARODYT SPYGA ir irasyti i anketa tik viena pavarde.

Siaip man nebloga atrodo Ispanijos tvarka, kur moterys pavarde i vyro niekad nekaitalioja, ten tokiu cirku nera. Pavarde yra prigimtinis dalykas, o ne kaip uzrasas ant kaklasaicio. :D Ir man patinka, kad Ispanijoj vaikams visad duoda tevo ir motinos pavarde, o sulauke 16 metu jie patys sprendzia, kuria pavarde nori turet. Jei nori - gali pasilikt abi.
Klevas
Posts: 781
Joined: 2012-05-30, 10:37

Re: Norite pakeisti vardą? Tai paprasta!

Post by Klevas »

Ne visai taip. Kai kuriuos dalykus Lietuva priverchia atlikti tik teisminis spaudimas.

Reklamuojamas saitas manau nemokamas konsultacijas teikia, nes ten daugiau lenku problemos atspindimos, tai gal ir turi remeju:

http://lt.efhr.eu/category/musu-interve ... tos-bylos/

Todel manau jis galetu vadintis Lenkų teisių fondas.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Norite pakeisti vardą? Tai paprasta!

Post by Greta »

Klevas wrote:Ne visai taip. Kai kuriuos dalykus Lietuva priverchia atlikti tik teisminis spaudimas.

Reklamuojamas saitas manau nemokamas konsultacijas teikia, nes ten daugiau lenku problemos atspindimos, tai gal ir turi remeju:

http://lt.efhr.eu/category/musu-interve ... tos-bylos/

Todel manau jis galetu vadintis Lenkų teisių fondas.
Ka tavo nurodytas straipsnis turi bendro su sia tema- pavardes keitimu?? Tikrai nieko.

Jau nekalbant apie tai, kad bauda uz tokias rasliavas yra tik politine pokazucha, gryniausia prostitucija. Abejoju, kad toks ivykis is vis egzistavo ir kad egzistavo toks komentatorius. Surasyta taip, lyg butu rašes marsietis, kuris vakar ismoko lietuviskai. Ir viskas labai dirbtina.:-)
Pradedant nuo to, kad nuvaziavus nuo Pavilnio, kur tie lenkai gyvena, kokius 20 km, niekas is lietuviu ju nepazista ir apie juos negalvoja. O kad jausti jiems kazkokia neapykanta, tai cia tufta, nes lietuvio neapykanta toliau savo kaimyno neina, jam fantazijos neuztenka. Na o kokiam kaunieciui ar zemaiciui tas pats - ar pavilnio lenkas ar genties is nigerijos zmogelis.:-) Jis nei to, nei ano ner mates.

Nemanau, kad i Lietuvos gyvenima turi kistis lenku fondai, turku fondai ar kinieciu. Juk Lietuvoje gyvena ivairiu tautybiu zmones, bet tai nereiskia, kad tos šalys turi teise šokdint Lietuva.

BET! Kas liecia pavardziu rasyma seniai laikas padaryt gala absurdui ir prigimtines pavardes rasyt taip, kaip jos ir turi buti rasomos. PRIGIMTINES. Taigi jei i Lietuva atvyko gyvent Watsonu seima, tai Lietuvoje gimes ju kudikis turi gaut pavarde Watson su W raide. Jei lietuve Lietuvoje istekejo uz pono Watson, tai jos pavarde irgi turi buti Watson.

O kuo cia deti tie lenkai, kurie gime Lietuvoje, ju tevai gime Lietuvoje , seneliai irgi ir per 3 kartas ju pavardese buvo raide V, o NE RAIDE raide W. !!! Juk tik tie ir rekauja, kurie niekad dokumentuose tos w neturejo! Nemanau, kad jiems ta raide reikia keisti pagal lenku, japonu ar kokia mamaicu kalba. Gal pries 500 metu ju proteviai ir gime Lenkijoje, gal ir turejo ta raide kitokia, bet istorijos nereiketu perrasineti ir bandyti laikrodi atsukti atgal. Siandieniniai Lietuvos lenkai tikrai nieko bendro neturi nei su Lenkija, nei su w raide.

Net kai Lietuva priims sprendima prigimtines pavardes rasyt visais europiniais rasmenimis, su Lietuvos lenkais tai netures nieko bendro. Butu absurdas kaitaliot visu zmoniu pavardes pagal ju pageidavimus, orientuojantis i ju protevius. Juolab tokiu zmoniu, kuriems beveik simtmeti tai nerupejo, o dabar staiga viduriuoja.
Na cia tik mano nuomone apie reikala is principo, kas liecia tas nusibodusias politines spekuliacijas.

Realiai tai man giliai dzin ar jiems irašys ta w raide ar neirašys. Bet jei manes paprasytu balsuot, tai balsuociau UZ, bet tik todel, kad visada balsuociau uz tai, kad suauges zmogus galetu turet savo dokumentuose toki varda ir pavarde, kokio nori, net jei ta pavarde butu nuo lubu. Turetu but tik 1 istatymas ta tema: jei zmogus neteistas tegul jis pasivadina nors Archangelu. Galu gale tegul varda ir pavarde kaitalioja nors kas 3 men, mokedamas uz tai gerus mokescius.:-)
Post Reply