Sveikatos draudimas 2012 !!!

Čia galite pasidalinti gyvenimiška patirtimi, teisiniais, socialiniais klausimais (įstatymai, pašalpos, pilietybė) ir panašiai.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by Greta »

Kregzdute, nzn kaip ten pas Agi, bet Menzis Eigen rizico skaiciuoja absoliuciai uz viska, kas ieina i medicina: vizitai pas gydytoja (huisarts irgi),vaistai (absoliuciai visi), tyrimai ir t.t. Kai isnaudosi 220 euru, tada uz viska prades moket draudimas. Na siaip uz viska ir sumoka draudimas, tik paskui jis tau atsiuncia saskaita uz ka ir kiek sumokejo ir papraso jam pervest 220 euru.
Jeigu tu per metus isnaudosi maziau nei 220 euru, tai cia jau pasiseke tavo draudejui ir viskas. Nes jam uz nieka nereikia moket, tu esi sveika, o jam kas menesi min simtine nuvarai.

As, beje, taip ir nesupratau kodel tu rekomenduoji Agis. :crazy: Kuo jis yra geras ar geresnis uz kitus?
Kai pabandziau Agio saite gaut info, tai toks ispudis, kad ju tikslas suteikt kuo maziau info, ypac kas liecia kainas. ;)
Idomumo delei nueik i Menzi ir pamatysi kaip ju saitas sutvarkytas. Tiesiog viskas taip i lentyneles sudeliota, kad malonu ziuret.
Menzio bazinis draudimas kainuoja 170 euru daugiau (per metus), nei Agio. Tai aisku joks rodiklis, tik nuogas faktas.

As aisku nerekomenduoju Menzio, nes tikrai nezinau gal Agis geresnis, gal dar koks nors kitas. Be to, kiekvienas dar turi ziuret ko jam reik is draudimo ir ka tas draudimas duoda.
Bet as kol kas busiu pas Menzi, nes nematau prasmes keist i kita. Menzis kompensuoja absoliuciai visus vaistus, kuriu man prireikia, o kaip butu pas kita - ner zinios.

http://www.menzis.nl/web/Consumenten/Ve ... kering.htm
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by Greta »

Siaip jau, tiems, kas patys negali suprast draudimo bendroves saito informacijos, patarciau parasyt draudimo bendrovei laiska, duot kam nors isverst i olandu kalba ir nusiuntinet kai kurioms bendrovems. O kai gausit atsakyma - bus lengviau apsisprest pas ka draustis. Tame laiske sudestykit klausimus, kurie jums svarbus. Tik apie save kuo maziau info, t.y. nenurodinekit savo ligu, jei neturit invalidumo ir neleiskit suprast, kad kitais metais ruosiates pvz gimdyt, daryt operacija ar dar kazka brangiai kainuojancio. ;)
Tuos aktualius klausimus reikia paslepti tarp kitu nekaltu klausimu.
kregzdutenr1
Posts: 446
Joined: 2010-10-28, 16:45
Location: Netoli Utrechto

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by kregzdutenr1 »

Zorg Agis -rekomendavau nes manes kolkas nenuvyle ir jokiu netiketu saskaitu ir t.t. neatsiunte tai tiek.

O kas koki draudima pasirinks cia jau pacio zmogaus valia.(Nors girdejau is kitu patirties kas buvo is agis pasikeite sv.draudima i kitoki draudeja vel pageidaujanciu sugryzti pas Agis)Na o kas liecia kainas ju saite nesuprantu kodel tu ju nematai,man kiek teko apsilankyti ju puslapiuose informacijos uzteko.Beje neseniai lankiausi ju kontoroje nes noriu Stomotologo draudima pasikeisti,kolkas laukiu is ju atsakymo pasirodo jie istiesu domisi kodel nori 32 eur moketi uz draudima kuris dengia iki 1000 per metus,na iki siol naudojausi pigesnia paslauga 22.00eur per menenesi kainavo ir kuria denge draudimas iki 500 eur.Zodziu ziuresiu ka jie man paskys ;)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by Greta »

kregzdutenr1 wrote: ............. pasirodo jie istiesu domisi kodel nori 32 eur moketi uz draudima kuris dengia iki 1000 per metus,na iki siol naudojausi pigesnia paslauga 22.00eur per menenesi kainavo ir kuria denge draudimas iki 500 eur.Zodziu ziuresiu ka jie man paskys ;)
Na va, man tas jau ir nepatiktu. Kodel jie turi dometis? Jei yra toks pasiulymas 32 eurai uz 1000, tai as pasirenku, o ju reikalas perdaryt sutarti be jokiu klausimu. Juk ir arkliui aisku, kad tu ruosies daugiau dantu tvarkyt, jei perdarai sutarti, ko cia klaust?

Kaip bebutu, man nepatinka tokios sutartys - iki 500, iki 1000.................. Ypac jos bus blogos nuo kitu metu pradzios, kai dantistai ims kiek nores, jiems nebeliks kainu karteles.
Kita beda ta, kad kai paraso IKI 1000, tai dazniausiai dengia apie 50-60% paslaugu kainos. Taigi,kad isnaudot tuos 1000 leidziamos sumos, tau teks realiai sumoket 2000, is kurios puse tau padengs. Ar turi gydytojo sudaryta plana kitiems metams, kuriame matosi,kad tikrai tau reikia tokios sumos? Nzn ka darysi uz ta suma, nebent implanta statysi ar tiltuka?

Man labiau patinka sutartys, kokia visa laika turejau pas Menzi. Joje pvz buvo nurodyta, kiek galiu per metus uzplombuot dantu, kiek fotkiu padaryt, kiek karuneliu istatyt ir visa tai bus padengta 100% su visom medziagom. Taip yra aiskiau ir finansiskai naudingiau. Na bet nebeliko sito rojaus ir pas Menzi, nuo nauju metu jis jau dengs tik konkreciomis LABAI MAZOMIS sumomis uz konkretu dantisto darba. :thumbdown:
kregzdutenr1
Posts: 446
Joined: 2010-10-28, 16:45
Location: Netoli Utrechto

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by kregzdutenr1 »

Na jo siuo atveju tu teisi.Tik vat as laukiu ka sv.draudejas man atsakys.Ir apskritai as noriu kita stomotologa jieskotis,dabartinis manes netenkina.Bandysiu susirasti arciau namu jei atrasiu laiko .
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by Greta »

kregzdutenr1 wrote:Na jo siuo atveju tu teisi.Tik vat as laukiu ka sv.draudejas man atsakys.Ir apskritai as noriu kita stomotologa jieskotis,dabartinis manes netenkina.Bandysiu susirasti arciau namu jei atrasiu laiko .
Na tam dantisto susiradimui prie namu daug laiko nereikia. Isivedei i google "Tandarts in de buurt in Utrecht" ir gauni sarasiuka. (Aisku vietoj Utrechto irasai savo miesta.)
Kitas reikalas KOKS tas tandartas prie tavo namu bus....... 8-)
Kad nebutu taip: prastas - yra pas ji laisvu vietu, geras- vietu nera.
DonceVoras
Posts: 3
Joined: 2012-01-13, 12:20

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by DonceVoras »

Sveiki, su drauge Olandijoje gyvename jau apie metai. As pats Olandijoje nesu registruotas, bet drauge registruota. Iki gruodzio menesio dirbau pagal komandiruociu sutarti is Lietuvos. Abu neturime vietinio draudimo. Tai klausimas toks. Ar draudimo bendroves prades skaiciuoti draudima nuo einamojo menesio, ar atgaline data.
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by Qlumpyz »

atgaline data - be šansų...
ir koks reikalas jums mokėti atgaline data?
džiaukitės jei jus apdraus nuo šios dienos :)
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by Greta »

DonceVoras wrote:Sveiki, su drauge Olandijoje gyvename jau apie metai. As pats Olandijoje nesu registruotas, bet drauge registruota. Iki gruodzio menesio dirbau pagal komandiruociu sutarti is Lietuvos. Abu neturime vietinio draudimo. Tai klausimas toks. Ar draudimo bendroves prades skaiciuoti draudima nuo einamojo menesio, ar atgaline data.
Nieko nesupratau. Nei ka darot, nei ko klausi.
Pirma - Olandijoje sveikatos draudimas yra PRIVALOMAS. Todel nzn kaip zmogus gali buti cia registruotas, bet neapsidraudes.
Antra- ka reiskia "atgaline data"? ;) Kiekviena sutartis galioja nuo jos sudarymo dienos.
Trecia - jei tavo darboviete Lietuvoje, tai gal tau pigiau draustis sveikatos draudimu Lietuvoje,kuris galios ir Olandijoje. Cia bet kurioj firmoj bazinis draudimas bus ne maziau 100 euru uz 1 menesi. Manau,kad Lietuvoje uz 350 litu gausi draudima visiems metams. ;)
User avatar
Coollux
Posts: 57
Joined: 2010-12-29, 16:52
Location: Eindhoven

Re: Sveikatos draudimas 2012 !!!

Post by Coollux »

As atvykau i Olandija ir rugpjucio 24 prisiregistravau gemeentej. Sveikatos draudimu uzsiemiau po keliu dienu, bandziau pildyt internetu, bet buvo neaiskumu, tai pasiskambinau, kad atsiustu formuliarus naujam klientui. Kol atsiunte pastu, buvo rugsejo pradzia. Uzpildziau tos dienos data, berods rugsejo 5, issiunciau. Gaunu polisa - parasyta sutarties isigaliojimo data rugpjucio 24. Nors tos datos niekur neminejau, nei rastu nei telefonu. Ir nuo saskaitos nuskaiciavo irgi uz visa ta laika (incasso). Draudejas: VGZ.
Post Reply