Pagalba

Asmeniniai arba komerciniai skelbimai. Įmonėms: nepiktnaudžiaukite mūsų gerumu.
RedaPleviene
Posts: 39
Joined: 2011-10-17, 12:45

Pagalba

Post by RedaPleviene »

Padedu norintiems susigrąžinti mokesčius, prisiregistruoti, mokytis kalbos ir tt.
tel. nr.: 0646793480, e-mail: rpleviene@home.nl
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pagalba

Post by Greta »

RedaPleviene wrote:Padedu norintiems susigrąžinti mokesčius, prisiregistruoti, mokytis kalbos ir tt.
tel. nr.: 0646793480, e-mail: rpleviene@home.nl
O kaip padedi norintiems mokytis kalbos? Pagal koki lygi ir kas mokina? Ar tiesiog padedi surast kursus?
RedaPleviene
Posts: 39
Joined: 2011-10-17, 12:45

Re: Pagalba

Post by RedaPleviene »

Priklauso nuo norinčiojo mokytis poreikių. Jei norite prašyti Olandijos pilietybės, ar mokytis HBO ar aukščiau, jums bet kokiu atveju reikės mažiausiai Staatexamen arba kokios nors Olandijos mokymo įstaigos diplomo.
RedaPleviene
Posts: 39
Joined: 2011-10-17, 12:45

Re: Pagalba

Post by RedaPleviene »

Staatsexamen :oops:
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pagalba

Post by Greta »

RedaPleviene wrote:Priklauso nuo norinčiojo mokytis poreikių. Jei norite prašyti Olandijos pilietybės, ar mokytis HBO ar aukščiau, jums bet kokiu atveju reikės mažiausiai Staatexamen arba kokios nors Olandijos mokymo įstaigos diplomo.
Na bet i mano klausima neatsakei.
Poreikis yra vienas - ismokt olandu kalba. Taigi ir klausiu kaip tu ja padedi mokytis?
Lailadordrecht
Posts: 4
Joined: 2012-05-25, 15:47

Re: Pagalba

Post by Lailadordrecht »

Sveiki. Paieskokit Mondo Taalcursus internete, cia privatus kursai , kainuoja brangokai bet duoda naudos.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pagalba

Post by Greta »

Gal kas zinot kur rast KALBOS kursus ne pradedantiesiems? Turiu galvoj butent KALBEJIMO KURSUS,kad jokiu gramatiku, jokiu pratimu, o tik kalbejimas ir kalbos gramatinis koregavimas. Ir butu neblogai,kad butu surista su kalbos kultura. Nes kai mes tiesiogiai is lietuviu i olandu kai ka kada ka nors isverciam, tai negaunam norimo efekto, nes tas isireiskimas olandams nesuvokiamas ar, kas dar baisiau, suvokiamas visai kitaip.As niekaip nerandu tokiu kursus. Cia reikia samdyt tik asmenini destytoja. Tai labai brangu ir be to tie destytojai su naravais, turi savo destymo taisykles, pagal kurias destymas daznai neduoda jokios naudos. Bet olandai labai nelanstus, ypac destytojai.
Qlumpyz
Posts: 1156
Joined: 2010-10-30, 22:55

Re: Pagalba

Post by Qlumpyz »

Yra išsireiškimų žodynėlis, rekomenduoju nusipirkt!

atitinkamas internetinis variantas:

http://www.spreekwoord.nl/

sudeginti tiltai = schepen zijn verbrand (sudeginti laivai)
Amina
Posts: 278
Joined: 2012-05-21, 13:22

Re: Pagalba

Post by Amina »

Greta, tai jeigu tau gramatikos nereikia, tai ka turi galvoj? Tarima? Tipo, kad taisyklingai, be akcento kalbet? Jei taip, tai man cia aiskino, kad kalbejimo pas kalbos mokytoja neismoksi, reik eit pas logopeda. Taip pad girdejau, kad tai yra taip brangu, kad net neapsimoka. Nebent turetum kokia profesija, kur tau to butinai reikia.
User avatar
Greta
Posts: 3149
Joined: 2010-11-4, 21:11

Re: Pagalba

Post by Greta »

Amina wrote:Greta, tai jeigu tau gramatikos nereikia, tai ka turi galvoj? Tarima? Tipo, kad taisyklingai, be akcento kalbet? Jei taip, tai man cia aiskino, kad kalbejimo pas kalbos mokytoja neismoksi, reik eit pas logopeda. Taip pad girdejau, kad tai yra taip brangu, kad net neapsimoka. Nebent turetum kokia profesija, kur tau to butinai reikia.
Man truksta zodyno, taigi man reikia su kazkuo tiesiog daugiau kalbet ir butent tomis temomis, kuriu man reikia.
Jo, man labai reikia gerinti tarima. Be akcento nesvajoju ismokt, tam as per sena. Logopedas yra brangu, daznai 70-80 euru uz akademine valanda.Tikrai neguldysiu tokiu babkiu vien savo malonumui, nes darbe man olandu is principo reikia mazai, tik techniniam lygyje, pamaisant su angliskais terminais. Ir siaip mes visi kalbam retai, nes ir susirenkam ne daznai, kas kada.Buna kad kai kurio bendradarbio nematau 5-6 menesius...
Man olandu norisi geriau pramokt savo malonumui.Gal tiesiog tai tapo savigarbos klausimas? As kalbu olandiskai, mane supranta, bet....................

Beje, 10 pamoku pas logopeda kazkada lankiau, kai lankiau kalbos kursus. Logopedas buvo ikalkuliuotas i mokymo programa. Apciuopiamos naudos tai nedave.Gal ir logopedas logopedui nelygu?

Manyciau vel eisiu i savanoriu bustine gildeutrecht kuri uzsiima uzsienieciu kalbos mokymu. Yra tokia Utrechte.

Jei man priskirs savanori su kuriuo as galesiu maloniai bendraut- gal bus gerai. Kazkada buvau ten nuejus. Bet poniute, pas kuria buvau nusiusta, buvo tokia pasikelus, elgesi su manim kaip su kvailu vaiku, tai as daugiau ten akiu ir neparodziau. Na tai buvo seniai, as tada vos sakini galejau suregzt.
Be kai pagalvoju jog vel reikes pradet nuo pradziu visa ta ju litanija isklausyt: is kur atvaziavai.... kodel atvaziavai.... o kodel i Olandija.... O ka galvoji apie olandus....O kaip tau cia patinka.... Ar turi vyra... Kas jis, ar olandas? ..... Kur dirba?....Kiek vaiku? ..... Kur gyvena vaikai?.......Ir t.t. Koks simtas klausimu. Man nuo ju vemt norisi. Mano akimis ziurint tai vienas is didziausiu olandu charakterio minusu. Jie kaip kirvarpos su tais klausimais.Ir kai tik jiems pasakai,kad tai prive, tai labai isizeidzia.
Post Reply