Titaniko lietuviai

Laba diena,Titaniko lietuviai

Pasauliui minint 101-ąsias „Titaniko“ tragedijos metines, informuojame Nyderlandų lietuvių bendruomenę apie žurnalisčių Gerdos Butkuvienės (Vilnius) ir Vaidos Lowell (Maino valstija, JAV) šio pavasario naujieną – elektroninę knygą „Titaniko lietuviai“. Knyga apie tautiečius, atsidūrusius praėjusio šimtmečio katastrofos sūkuryje, jau patogesniu būdu pasiekiama išeivijos lietuviams – knygą galima skaityti per savo el. knygų skaitytuvą, arba – kompiuteryje.

Po didelio populiarumo sulaukusios ir pakartotiniu leidimu išleistos knygos „Titaniko lietuviai“ pasirodymo susirūpinta ir vieno iš laivu plaukusio lietuvio, kunigo Juozo Montvilos, atminimo Lietuvoje įamžinimu. Autorės prisidėjo prie labdaros ir paramos fondo „Sūduvos ateitis“ iniciatyvos, Kalvarijos savivaldybėje, Liubavo seniūnijoje, senosios bažnyčios, kurioje kadaise kunigavo J.Montvila, vietoje pastatyti koplytstulpį tragiško likimo kunigui atminti, o jo gimtinėje – atminimo akmenį su nuoroda į buvusią tėvų sodybvietę.

Kunigo atminimo įamžinimą aktyviai remia ir artimiausi kunigo Juozo Montvilos giminaičiai – Niujorke gyvenantys jo brolio Petro artimieji.

Nors „Titaniką“ vandenyno bangos pasiglemžė prieš šimtmetį, beveik nenagrinėtas faktas, jog tarp žuvusių keleivių buvo ir lietuvių.

Knyga parašyta remiantis JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos ir  Lietuvos spauda, archyvų medžiaga, originaliais „Titaniko“ katastrofos aplinkybių tyrimo dokumentais bei užsimezgusiais asmeniniais kontaktais su „Titaniku” plaukusių lietuvių artimaisiais. Istorinis publicistinis leidinys papildytas retomis fotografijomis ir povandeniniais nuskendusio laivo kadrais.

Užsienio lietuviams ši knyga pasiekiama patogiu elektoniniu formatu: https://www.knygos.lt/lt/e-knygos/titaniko-lietuviai

Tradicinio formato knyga pristatoma visame pasaulyje: https://www.knygos.lt/lt/knygos/titaniko-lietuviai/

Pagarbiai,
„Titaniko lietuviai” autorės
Email: titaniko.lietuviai@gmail.com
https://www.knygos.lt/lt/e-knygos/titaniko-lietuviai
www.facebook.com/titaniko.lietuviai

PDF dokumentas: Titaniko lietuviai 2013

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *