Pasaulio lietuviai buriasi virtualioje erdvėje: mūsų 4 milijonai!

Laba diena,

„Tautiška giesmė aplink pasaulį” iniciatyvinė grupė pristato specialų Lietuvos atkūrimo 100-mečiui skirtą projektą „Lietuva 4.000.000”.

Tai yra pirmasis realus bandymas suskaičiuoti, kiek pasaulyje gyvena žmonių, kurie laiko save bent iš dalies lietuviais, ir pastanga susijungti į vieną skaitmeninę erdvę, kur galėsime bendrauti, keistis idėjomis ir patirtimis, nepriklausomai nuo savo būvimo vietos.

Daugiau apie projekto idėją šiame filmuke:

Kviečiame jus bendradarbiauti, skleidžiant šią idėją Nyderlandų lietuvių bendruomenei. Taip pat labai lauktume jūsų nuomonės dėl tokio virtualaus tinklo aktualumo, kaip galėtume geriau įtraukti Nyderlandų lietuvius ir t.t.

Prisegu iniciatyvos pristatymo tekstą ir nuotrauką, kurioje – „Lietuva 4.000.000” komanda su LR Prezidente Dalia Grybauskaite per iniciatyvos pristatymą Vilniuje.

Dėl daugiau informacijos kreipkitės – Virtualioje erdvėje susibūrę 4 milijonai lietuvių gali perpiešti tipinio lietuvio portretą (.docx)

Šiuo metu platformoje www.4000000.lt startavo interaktyvus žemėlapis, kuris kiekvienam atsiliepusiam lietuviui priskirs geografinę žymą – taip pirmiausiai bus galima pamatyti, kur ir kiek pasaulyje yra lietuvių. Planuojama, kad šių metų rudenį atsiras galimybė lietuviams tarpusavyje bendrauti, kurti renginius ir pradėti tikrą virtualią bendruomenę.

Aušra Kukelkaitė

Komunikacijos vadovė

ausra@tautiskagiesme.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *