Ambasada Hagoje kviečia papildomai šiam savaitgaliui ir balandžiui

Mielieji,

Ilgai netrukdydami svajoti apie beprasidedantį savaitgalį, norėtume (kaži, ar pavyks, bet vis tiek…) Jūsų svajas nukreipti mūsų pasiūlymų link. Suprasdami, jog darosi nepadoru pernelyg dažnai kvietimais taškytis, ir reiktų pasibranginti, šįkart trumpai ir trim „punktais“:

1. Aktyvioji šios Karalystės lietuvių bendruomenės dalis neparodė savo aktyvumo, ir turbūt apsisprendė vardan filmo „Ekskursantė“ nebeaktyvuotis. Šitos deaktyvacijos pasekmėj lieka pusšimtis neaktyvių vietų. Paaiškinsiu nespėjusiems susiaktyvinti iš pat aktyvo ryto: šįvakar, penktadienį, 21 val. gražiausiame ir prestižiškiausiame Hagos kino teatre rodysim vaidybinį filmą „Ekskursantė“ (detales žiū žemiau), o kino salėj turėsim tuščių, bet patogių, gero apmušalo kėdžių. Jeigu tų kėdžių nespėsim iki kino seanso pradžios suaktyvuoti, kino teatro administracija prisigalvos negerų dalykų apie mūsų aktyvistus, ir net gali nuspręsti niekad daugiau su mumi jokių reikalų nebeturėt… Trumpai: į filmą įleidžiami visi norintys – su sąlyga, jog iki 16 val. užsiregistruosite events.nl@urm.lt , o iki 20:45 val. pasirodysit šiuo adresu – Pathé Buitenhof, Buitenhof 20, 2513 AG Den Haag. Ir dar viena, atsiprašom, sąlyga: nesiaukit sportbačių ar kroksų, – mat, pardon, ir užsienio diplomatų pasikvietėm.

2. Visai netikėtai, t.y. sužinojęs iš mūsų, jog filmo pristatyme dalyvaus to paties filmo, kaip bebūtų keista, scenarijaus autorius Pranas Morkus, nusprendė prisijungti Prano senas bičiulis, prietelis ir „kaip čia pasakius“ labai, labai geras kampanijonas Tomas Venclova. Poetas, laisvamanis, moterų gerbėjas, visų žmonių teisų gynėjas, publicistas, „bohemščikas“, Jeilio universiteto anapus Atlanto profesorius atvyksta iš Berlyno, o mes netikėtai nusprendėm visa tai iš(pa)viešinti. Trumpiau: kviečiame šeštadienį, kovo 21-ąją, 16 val. Jūsų Ambasadoje (Laan van Meerdervoort 20, 2517 AK Den Haag) susitikti su Tomu Venclova ir pakalbėti. Rimtai (tikiuosi, kad pavyks) apie dalykus rimtus ir nebe. Kažkada ambasados rengtą „Netikėtų susitikimų“ ciklą nutarėme nebemaskuoti (faktiškai, jokių kitokių, negu netikėtų, susitikimų ambasadoj neįvyksta jau seniai, mažiausiai nuo mūsų su ambasadoriumi atvykimo), nebedangstyti jų atsitiktinumo skraistele, todėl paskelbti juos „neįtikėtinais“. Dar tiksliau, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio proga pradedame „Pokalbių apie Laisvę“ ciklą. Šią pokalbių seką pradės Tomas Venclova, disidentas, vienas Helsinkio žmogaus teisių grupės Lietuvoje steigėjų. Pokalbiai bus laisvi ir nepriklausomi. Būtent tokių ieškosime ir pašnekovų. Dalyviai ir žiūrovai, aktyvistai ir stebėtojai kviečiami ir įleidžiami į jų pačių Ambasada be jokių apribojimų, ir net kroksais ar chalatais. Polemikoje kilę aštrumai ar kraštutinumai bus nuglaistyti taure vyno. Bohemiškai.

Netikintys gali pasitikrinti čia: http://nl.mfa.lt/nl/lt/naujienos/pokalbiai-apie-laisve-tomas-venclova

3. Balandžio 13-19 dienomis Eindhovene (IJssportcentrum Eindhoven, Antoon Coolenlaan 3, 5644 RX Eindhoven) Lietuvos ledo ritulio rinktinė sužais 2015-ųjų pasaulio čempionato 1 diviziono B grupės rungtynes. Patikslinu, kada ir ką mūsiškiai „pervažiuos“ (sirgaliai, kroksų nemėtykit!):

Iš šių penkių rinktinių labiausiai nerimą keltų tik estai, kurie beveik ištisus metus gali kvalifikaciją kelti, deja, ne savo, bet svetimose ledo aikštelėse – Rygos ir Suomijos įlankose. Tiesa, girdėjau, jog ši Estijos rinktinė labiau, negu ledą, mėgsta suomišką (vėl ne savo) pirtį. Žodžiu, šansus turime visus. Maža to! Yra kita geroji žinia: „poblatu“ organizatoriai mums, Jūsų ambasadai ir kitiems Lietuvos rinktinės sirgaliams, siūlo bilietus į varžybas su 25 proc. nuolaida, t.y. už 15 eurų vietoj 20.

Bilietus vietoms šia mūsų rinktinės galima susirinkti individualiai ar grupėmis, – teiraukitės organizatorių mums paskirtos panelės Dovilės e-paštu – stage@orangesportsforum.com . Beje, organizatoriai ieško ir turnyro savanorių, kurie galės nemokamai bendrauti su sportininkais, valgyti jų maistą ir žiūrėti ne tik jų varžybas, bet galbūt ir treniruotes.

Štai tiek trumpai. Pažadam daugiau nebelįsti Jums į akis 3-4 savaites. O, Jūs įkiškit akį kitą, laikas nuo laiko į ambasados tinklapį arba Facebook‘o paskyrą, – galbūt užtiksit naujų „neįtikėtinų“ anonsų.

Ten galima rasti kažką įdomaus ir apie įvykusius dalykus, pvz., Laisvės Taurės krepšinio turnyrą http://nl.mfa.lt/nl/lt/naujienos/2015-uju-laisves-taures-turnyra-laimejo-utenos-komanda- .

Su šypsena ir geriausiais linkėjimais,

Ernestas Grabažis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *